Ervaren ecologisch onderzoeker

Ervaren ecologisch onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
1 dec 5 jan Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jan 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren ecologisch onderzoeker met vegetatiekundige en landschapsecologische kennis en praktische ervaring in veldonderzoek naar de Nederlandse flora, vegetatie en landschap? Doe je graag toegepast onderzoek op het gebied van natuurbescherming en natuurherstel en volg je de wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied op de voet? En neem je graag het voortouw bij acquisitie? Dan zijn we op zoek naar jou!

Binnen het team Vegetatie, Bos- en Landschapsecologie (VBL) is behoefte aan uitbreiding van capaciteit. We zijn op zoek naar een ervaren onderzoeker met parate veldkennis over de Nederlandse flora, vegetatie en het landschap. Met deze kennis verricht je toegepast onderzoek op het gebied van natuurbescherming, natuurherstel en het Nederlandse natuurbeleid (met name Natura 2000) en volg je wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied, zowel nationaal als internationaal. Daarbij voer je in teamverband en in projectvorm projecten uit gericht op de monitoring, bescherming en het herstel van (half)natuurlijke systemen en habitats en van bedreigde soorten. Ook beleidsstudies maken onderdeel uit van het werkveld. Je voert onderzoek uit, bewerkt en interpreteert onderzoeksresultaten in projectverband en schrijft publicaties, zowel peer-reviewed wetenschappelijke artikelen als Nederlandstalige rapporten en artikelen. Je denkt mee over nieuwe acquisitie en neemt hier op termijn ook het voortouw in.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

 • Academisch werk- en denkniveau. Opleiding Biologie of Bos- en natuurbeheer
 • Tenminste 5 jaar relevante werkervaring
 • Ruime ervaring in het uitvoeren veldonderzoek naar Nederlandse flora, vegetatie en het landschap is een vereiste
 • Kennis van het Natura 2000 onderzoeks- en beleidsveld is een pre
 • Praktische kennis van abiotische processen en de Nederlandse fauna is een pre
 • Een relevant netwerk
 • Ervaring met projectmanagement en projectmatig werken is een pre
 • Kennis van statistische technieken, R en/of GIS is een aanbeveling
 • Teamspeler die over de grenzen van zijn vakgebied heen wil kijken en in interdisciplinaire teams kan samenwerken
 • Goede communicatieve vaardigheden en uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, schriftelijk en mondeling, en een goede beheersing van de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, per week, extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal 3.693,- tot maximaal 6.522,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 11-12). Bovendien is een aanstelling voor 32 uur per week bespreekbaar In eerste instantie bieden we je een jaarcontract, welke bij wederzijds enthousiasme en voldoende opdrachten daarna verlengd zal worden. Uiteraard gaan we graag het gesprek met je aan als hier vragen over zijn.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.600 medewerkers (6.700 fte) en 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Landbouw
 • max. 36 uur per week
 • Universitair
 • P1380835-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you