HR Adviseur (0,8 - 1,0 fte)

HR Adviseur (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
6 dec 8 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 jan 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Lijkt jou het werken als HR adviseur binnen zowel een faculteit als een dienst interessant? Klik dan gauw verder!

Functieomschrijving

In deze rol ben jij, samen met de HR Businesspartner, de sparringpartner voor zowel de faculteit ESHPM (Erasmus School of Health Policy & Management) als de ABD (de Algemene Bestuursdienst) op uiteenlopende HR-thema's.

Functie-omschrijving
Als HR-adviseur heb je een belangrijke rol in het contact met medewerkers en leidinggevenden van de faculteit en dienst waar je voor werkt. Individuele vragen van medewerkers en leidinggevenden komen namelijk bij jou terecht. Administratieve, standaard HR vragen, de personeelsadministratie en verwerking van mutaties worden afgehandeld door HR Services. Je werkt nauw samen met de HR Business Partner en met HR specialisten zoals onze arbeidsjuristen en verzuimadviseurs.

De werkzaamheden ontwikkelen zich steeds meer naar tactisch HR niveau en zijn vooral gerelateerd aan de adviesrol richting de faculteit en dienst. Je bent daarin een belangrijke schakel tussen de faculteit/dienst en HR Services en je draagt inhoudelijk bij aan HR beleid dat door het HR Advice team wordt ontwikkeld. Dit beleid vertaal je naar de operationele uitvoering binnen de faculteit. Tevens ben je sparringpartner voor de HR Business Partner bij strategische thema’s, grote projecten en het jaarlijkse HR-plan.

Op HR-gebied zijn er veel ontwikkelingen gaande binnen ESHPM zoals leiderschapsontwikkeling, loopbaanpaden voor wetenschappelijk personeel (Erkennen en Waarderen) en teamscience. Op onderdelen draag je bij aan de uitvoering hiervan. De ABD valt rechtstreeks onder het College van Bestuur (CvB), de werkzaamheden zijn daardoor erg afwisselend en dynamisch en zijn met name gericht op het ondersteunen van (nieuwe) leidinggevenden.

Je adviseert/ondersteunt (o.a.) bij:
 • Het werving en selectieproces;
 • In-door en uitstroom proces;
 • De Resultaat & Ontwikkeling (R&O) cyclus;
 • Het opstellen van detacherings- en beëindigingsovereenkomsten.
 • Loopbaan en ontwikkelplannen;
 • Strategische Personeelsplanning;
 • Je voert werkoverleg met leidinggevenden;
 • Verzuimcasuïstiek in samenwerking met de verzuimmanager;
 • De opvolging van het medewerkers onderzoek;
 • De uitvoering van HR-beleidsregelingen, zoals verlof, nevenwerk en tweetaligheid;
 • indivduele vragen van medewerkers en leidinggevenden m.b.t. de cao NU, een aanstelling, beloningsvoorstellen, loopbaanmogelijkheden etc.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Universitaire of relevante hbo-opleiding;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als allround HR-adviseur;
 • Bij voorkeur ervaring met het werken in een omvangrijke organisatie met een internationaal medewerkersbestand;
 • Communicatief vaardig en in staat om met overtuiging te adviseren;
 • Proactief en initiatief nemend, je maakt zaken bespreekbaar en deelt je eigen mening/visie;
 • Je kunt je uitstekend verplaatsen in de positie van de klant/ leidinggevenden;
 • Je kan zowel zelfstandig werken bij de faculteit/dienst als in teamverband met HR-collega’s aan gezamenlijke HR-thema’s;
 • Je stelt prioriteiten en stemt verwachtingen tijdig af;
 • Je beschikt over uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (Nederlands C2, Engels: C1 niveau).

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is in overleg. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 3.226 en € 5.090 bruto per maand Schaal 10, conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Human Resources (HR). De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar, en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden omgezet worden in een vaste aanstelling.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Je maakt onderdeel uit van de dienst Human Resources (HR) waar zo’n 90 collega’s werkzaam zijn. De dienst HR bestaat uit de teams: Advice, Services, Learning & Career Center, Health Safety & Wellbeing en een kleine staf (secretariaat, Strategy en Legal).

Afdeling

De afdeling HR Advice bestaat uit circa 15 fte zelfstandig opererende professionals (HR Business Partners, HR-adviseurs en medewerkers HR International) die de diensten en faculteiten binnen de EUR tactisch en strategisch ondersteunen bij de optimale inzet en ontwikkeling van medewerkers, zowel kwantitatief als kwalitatief.

Binnen het HR Advice team zijn de HR Business Partners en HR-adviseurs gekoppeld aan een eigen faculteit en/of dienst(en). De nieuwe HR-adviseur zal samen met de HR Business Partner verantwoordelijk zijn voor HR advisering aan ESHPM en de ABD.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • 32—40 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • HBO+
 • 3959

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you