Postdoc voor het project Race, Equity and Inclusion

Postdoc voor het project Race, Equity and Inclusion

Geplaatst Deadline Locatie
13 dec 31 mrt Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het project Race, Equity and Inclusion wordt gefinancierd door de NWO Advancing Equity in Academia Through Innovation Grant (https://raceinacademia.nl). De maatschappelijke uitdaging die we willen aanpakken is de ondervertegenwoordiging van geracialiseerde Nederlandse academici aan universiteiten in Nederland. We definiëren geracialiseerd academisch personeel als degenen die zichzelf zo identificeren. Tot op heden heeft het overgrote deel van het diversiteitsonderzoek en de diversiteitspraktijk in Nederland betrekking op gender. Dit project richt zich daarentegen op degenen die geconfronteerd worden met structureel racisme: geracialiseerde Nederlandse academici. Op basis van dit project willen we uiteindelijk mogelijke oplossingen formuleren ter bevordering van de raciale diversiteit in de Nederlandse academische wereld.

Dit project wordt geleid door een consortium van onderzoekers aan de Radboud Universiteit (Dr. Anya Topolski) en de Open Universiteit (Dr. Jelle Mampaey). De postdoc zal in een interdisciplinair team werken vanuit de Open Universiteit en deelnemen aan met het ‘Race-Religion Constellation Project’ aan de Radboud Universiteit (https://racereligionresearch.org). Je hebt als centrale taak om mogelijke oplossingen in kaart te brengen om raciale diversiteit in het academisch beroep te bevorderen. Daarbij zal ruime aandacht geschonken worden aan weerstand tegen mogelijke oplossingen en mogelijke strategieën om met die weerstand om te gaan.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Je bent gepromoveerd in de humane of sociale wetenschappen, met een focus op inclusie of onderwerpen gerelateerd aan ras/etniciteit, en jouw dissertatie is goedgekeurd op uiterlijk 1 september 2024.

  • Je hebt aantoonbare expertise in analyses of het gebied van (anti)racisme, diversiteit of uitsluiting en kwalitatieve onderzoeksmethoden (bv. Critical Discourse Analysis).
  • ‘Lived experience’ en ‘embodied knowledges’ worden beschouwd als valide vormen van kennis en als zodanig gewaardeerd.
  • Je bent zowel een teamspeler als in staat zelfstandig te werken.
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Nederlandse taalvaardigheid is vereist.
  • Je bent op de hoogte van de discussies over ras/etniciteit in Nederland, van beleid en politiek op dit gebied, evenals van de doelstellingen van (grassroots/community) organisaties en activisme.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: tijdelijk, voor de duur van 2 jaar.

Salaris

Het salaris wordt afhankelijk van jouw ervaring en kwalificaties vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt minimaal € 4.332,= maximaal €5.929,= bruto per maand bij een volledig dienstverband.

Standplaats

Heerlen. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden, waarbij men gemiddeld 2 dagen op locatie werkt.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen

De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Tevreden studenten

In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een top 2 positie in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website.

Afdeling

faculteit Managementwetenschappen - vakgroep Marketing en Supply

De faculteit Managementwetenschappen (MW) houdt zich bezig met wetenschappelijk onderwijs en onderzoek op het gebied van managementwetenschappen. In dit wetenschapsgebied biedt zij een bachelor- en een masteropleidingen aan. De faculteit streeft naar integratie van inhoudelijke en onderwijskundige vernieuwing van het onderwijsaanbod, waarbij een sterk accent wordt gelegd op digitale hulpmiddelen en een elektronische leeromgeving.

Het bachelor- en masteronderwijs van het wetenschapsgebied managementwetenschappen bevat disciplinaire en interdisciplinaire cursussen uit de disciplines organisatiekunde, human resource management (hrm), strategie, innovatie, marketing, logistiek, financiering, management accounting en financial accounting. In deze onderwezen vakgebieden vindt disciplinegebonden onderzoek plaats en interdisciplinair onderzoek dat is ondergebracht in het interfacultaire onderzoeksprogramma Learning and Innovation in Resillience and Sustainability.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
  • max. 30.4 uur per week
  • €4332—€5929 per maand
  • Gepromoveerd
  • FAC/MW/23130

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you