Adviseur Zorgverkoop

Adviseur Zorgverkoop

Geplaatst Deadline Locatie
10 jan 20 feb Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 feb 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zijn een van de meest innovatieve UMC’s waar collega’s elke dag werken aan de meest persoonsgerichte en innovatieve zorg. Om deze zorg betaald te krijgen, maken de zorgverkoopadviseurs van Zorgverkoop afspraken over de financiering ervan met zorgverzekeraars. Vind jij het een uitdaging om voor het Radboudumc een heldere en onderscheidende propositie in het onderhandelproces te vormen en te onderhandelen om zo de beste en meest innovatieve zorg te leveren? Kun jij jouw gedrevenheid en passie combineren met je zakelijkheid en strategisch denkvermogen? Dan maken wij graag kennis met je!

Wij zoeken een energieke, proactieve zorgverkoopadviseur, die meebeweegt met de ontwikkelingen in het vakgebied. Als Zorgverkoopadviseur onderhandel je namens de Raad van Bestuur van het Radboudumc met zorgverzekeraars. Dit is een stevige verantwoordelijkheid die flink wat van je vraagt. Om dit goed te kunnen doen, ben je een uitstekend onderhandelaar die in staat is om duurzame relaties te ontwikkelen en te onderhouden.

Je kent, analyseert en volgt de zorgmarkt en begrijpt de positie van het Radboudumc hierin. Echt willen begrijpen waar het Radboudumc voor staat en dat kunnen omzetten in een propositie naar zorgverzekeraars om zo een fantastisch resultaat te behalen, daar zit voor jou de uitdaging in!

Dat betekent dat je feeling wilt hebben met ons gedachtegoed over patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Je bent nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in onze patiëntenzorg, maar bent ook geïnteresseerd in de wereld van zorgverzekeraars en de zorgfinanciering.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Ontwikkelt samen met het team het verkoopplan en stelt proposities op in samenhang met het concernbeleid en begroting.
 • Voert het contracteerproces uit, communiceert met zorgverzekeraars en voert onderhandelingen met hen.
 • Werkt samen met de juridische afdeling de overeenkomsten uit.
 • Signaleert kansen en bedreigingen in de markt, adviseert en communiceert hierover naar het team en de manager.
 • Vertegenwoordigt het Radboudumc en draagt de strategie, visie en missie uit naar zorgverzekeraars, waarmee je een lange termijn relatie onderhoudt en optimaliseert.
 • Draagt samen met de afdelingsleiding van de patiëntenzorg zorg voor het nakomen van de contractueel gemaakte afspraken.
 • Volgt de ontwikkelingen en trends binnen de gezondheidszorg,
 • Rapporteert aan de manager Zorgverkoop.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Onze nieuwe collega adviseur zorgverkoop heeft gespecialiseerde kennis van de verschillende zorgmarkten binnen de gezondheidszorg en relevante kennis van wet- en regelgeving. Kennis van DBC- en ziekenhuisfinanciering is een pré.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
 • Creatieve geest op het gebied van het ontwikkelen van nieuwe ideeën, concepten of beleid binnen de Zorgverkoop.
 • Communicatief -en adviesvaardig. Je bent in staat om te gaan met belangentegenstellingen.
 • Bezit ondernemerschap en onderhandelingsvaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Afhankelijk van kennis en ervaring vindt inschaling plaats in schaal 11 met doorgroeimogelijkheden naar schaal 12. Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris in schaal 11 tussen de € 4.498 en € 6.156 (fulltime). Afhankelijk van kennis en ervaring zijn er doorgroeimogelijkheden naar schaal 12 tussen de € 5.459 en € 6.986 (fulltime). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en 47% tot 72% onregelmatigheidstoelage.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen. Ook inspirerend: via digitale learning spaces wissel je met collega’s kennis uit.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Zo hebben we eigen sportvoorzieningen én een healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan. En maak je een ingrijpende gebeurtenis mee? Dan staan ons bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach voor je klaar.
 • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen (van ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’), activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Een goede collectieve pensioenregeling, met een vergoeding van 70% van je pensioenpremie.
 • Korting op je zorgverzekering én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag.

Werkgever

Radboudumc

Zorgverkoop is gepositioneerd binnen de afdeling Financiën van het Radboudumc. Binnen Zorgverkoop werken naast de manager, zorgverkoopadviseurs, business-analisten en een medisch adviseur. Daarnaast werk je nauw samen met collega’s van planning & controle en zorgafdelingen. Je opereert in de top van de gezondheidszorg, waar een breed scala aan complexe zorg, onderzoek en onderwijs wordt geboden, wat voortdurend nieuwe ontwikkelingen met zich meebrengt waarop ingespeeld moet worden.

Om bij te dragen aan de maatschappelijke opdracht is een goede relatie met zorgverzekeraars van cruciaal belang. Deze relatie kent vele facetten. Afspraken over de te leveren zorg en bijbehorende vergoedingen maken hiervan een belangrijk onderdeel uit. Het leveren van goede en betaalbare zorg is de maatschappelijke opdracht van alle betrokken partijen, daar streven we naar.

Er bestaat een directe relatie tussen de geleverde zorg en de inkomsten van een ziekenhuis. Door een in toenemende mate concurrerende markt wordt het steeds belangrijker om het Radboudumc goed te positioneren. De afdeling Zorgverkoop speelt hierin een cruciale rol. Enerzijds door het professionaliseren van het onderhandelingsproces en de relatie met zorgverzekeraars en anderzijds door te overtuigen van het onderscheidend vermogen van het Radboudumc op gebied kwaliteit, innovatie, duurzaamheid en patiëntgerichte zorg.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Specificaties

 • Financiën
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €4498—€6986 per maand
 • Universitair
 • 189815-P1406594-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you