Jurist contractenrecht

Jurist contractenrecht

Geplaatst Deadline Locatie
18 jan 18 feb Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 feb 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zorgen voor duidelijke contracten die onderzoekers maximale mogelijkheden bieden én tegelijkertijd minimale risico’s meebrengen voor de TU Delft. Dat doe jij als onze jurist contractenrecht.

Functieomschrijving

Een uitdagende rol in een omgeving die bol staat van innovatief wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Jouw bijdrage? Je adviseert en ondersteunt de faculteiten, universiteitsdiensten en het college van bestuur bij privaatrechtelijke vraagstukken.

Je adviseert onder meer de contract managers binnen de faculteiten over samenwerkingsovereenkomsten binnen de vele gesubsidieerde en niet-gesubsidieerde onderzoeken waarmee wij als universiteit te maken hebben. Je geeft juridisch advies, denkt mee over en hebt invloed op de samenwerkingsconstructies. Daarnaast adviseer je over tal van andere overeenkomsten en geef je voorlichting over juridische onderwerpen zoals intellectueel eigendom, geheimhouding, aansprakelijkheid en toepasselijk recht.

Samen met vijf collega-juristen werk jij binnen het cluster Civiel aan allerlei juridische vraagstukken die leven binnen onze universiteit. Je krijgt de vrijheid om je binnen het juridisch terrein te ontwikkelen, bijvoorbeeld door deel te nemen aan de vele initiatieven die er binnen TU Delft zijn. Hierbij krijg je de ruimte om zelfstandig dossiers onder je beheer te hebben en is er ook brede support aanwezig voor de begeleiding die je wil of nodig hebt. In juridisch complexere dossiers werk je samen met collega-juristen en ook zo blijf je jezelf ontwikkelen op juridisch terrein. Verder heb je direct contact met onze externe (inter)nationale samenwerkingspartners en schakel je voortdurend met verschillende interne stakeholders.

Het cluster Civiel is een van de teams van de afdeling Legal Affairs. Deze afdeling bestaat momenteel uit zestien deskundige juristen. We werken intensief en in een prettige sfeer samen, en staan waar nodig voor elkaar klaar. Jouw doel? Zorgen voor tijdige, heldere, compacte advisering. En voor goede contracten die de onderzoekers maximale mogelijkheden bieden én tegelijkertijd minimale risico’s meebrengen voor de TU Delft. 

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-diploma Nederlands recht.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met het (internationaal) contractenrecht. Kennis van het intellectueel eigendomsrecht is een pre.
 • Je bent analytisch sterk, bekijkt juridische vraagstukken vanuit diverse invalshoeken en komt met klantgerichte en praktische oplossingen.
 • Je bent een prettige en deskundige gesprekspartner met advieskracht en je vindt het leuk om veel verschillende contacten te onderhouden; hierbij heb je oog en gevoel voor (academisch-)bestuurlijke verhoudingen.
 • Je stelt logische prioriteiten, communiceert tijdig en accuraat richting je interne en externe stakeholders en schept daarbij heldere verwachtingen.
 • Je gaat gestructureerd te werk, kunt goed omgaan met werkdruk en deadlines, en behaalt ook in ad-hoc situaties concrete resultaten.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast 
 • Een functieomvang van 30 - 40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 11 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 4.332,- en een maximum van €5.929,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Universiteitsdienst - Legal Services

Je komt te werken bij de directie Legal Services. Samen met twaalf andere directies maken wij deel uit van de Universiteitsdienst. Legal Services helpt TU Delft om de juridische accountability te borgen. Dat doen we op verschillende manieren. We geven strategisch advies en bieden brede operationele ondersteuning op juridisch en veiligheidsgebied aan het College van Bestuur, de faculteiten en de directies. Onze directie bestaat uit vier afdelingen: Legal Affairs, Intellectual Property, Contractmanagement en Integrale Veiligheid

Specificaties

 • Juridisch personeel
 • 30—40 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • Universitair
 • TUD04929

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you