Tactisch Adviseur en Crisismanager Integrale Veiligheid (0,8-1,0 fte)

Tactisch Adviseur en Crisismanager Integrale Veiligheid (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
18 jan 19 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 feb 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij kennis van en ervaring met complexe veiligheidsvraagstukken en crisismanagement in een dynamische omgeving zoals het hoger onderwijs? Dan zoeken we jou!

Functieomschrijving

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is iedere dag de werkplek van duizenden medewerkers en tienduizenden studenten. Dit moet een veilige plek zijn voor iedereen. De afdeling Bestuurlijke Zaken adviseert het College van Bestuur over integrale veiligheidsvraagstukken, zowel over het beleid op langere termijn als over crisismanagement. Denk daarbij aan het borgen van diverse veiligheidsonderwerpen binnen de organisatie zoals sociale veiligheid, informatieveiligheid, fysieke veiligheid, kennisveiligheid en reisveiligheid. Bij acute crises zorgen de collega’s van integrale veiligheid voor een passende transparante en accurate overlegstructuur en adviseren zij over te nemen acties.

Functie-omschrijving
Samenwerking is de basis voor wetenschap en innovatie. Wij hechten aan een open en transparante cultuur waarin de dialoog centraal staat. Ook hechten wij aan een veilige omgeving waarin onze studenten en medewerkers (wetenschappers en ondersteunend personeel) ongehinderd hun werk kunnen doen. Op het raakvlak van onderwijs, academische vrijheid en samenwerking kunnen zich echter ook issues voordoen die veiligheidsrisico’s met zich meebrengen, zeker in een dynamische internationaal georiënteerde instelling als de EUR.

Er speelt veel op de campus van een universiteit. Spanningen die breder leven in de maatschappij en in de internationale scope zien we ook terug op onze campus. Regelmatig zijn er actuele en acute veiligheidsissues op het brede terrein van veiligheid, Als tactisch adviseur integrale veiligheid adviseer je de verschillende onderdelen van de organisatie over de praktische maatregelen die zij kunnen nemen binnen de kaders van het EUR Integraal Veiligheidsbeleid. Zodoende bouw je aan een sterk intern en extern netwerk zodat je goed kunt adviseren bij diverse veiligheidsissues. Je werkt daarvoor nauw samen met de strategisch adviseur Integrale Veiligheid en met de andere collega’s van de afdeling Bestuurlijke Zaken en de andere organisatieonderdelen van de EUR.

Daarnaast ben je een specialist in het vakgebied van crisismanagement. Je kunt optreden als adviseur in het EUR-crisisteam en je organiseert en begeleidt trainingen en oefeningen voor organisatieonderdelen zodat de crisisorganisatie van de EUR voorbereid blijft op de crises van deze tijd.

Jouw taken
 • Als tactisch adviseur integrale veiligheid heb je een bijzonder dynamische functie waarin je de organisatie adviseert bij veiligheidsissues in de breedste zin van het woord en waarin je een centrale rol speelt in de crisisorganisatie.
 • Daarnaast bouw je voort aan de borging van verschillende veiligheidsgebieden binnen de Erasmus Universiteit.
 • Je volgt relevante ontwikkelingen en thema’s en probeert dit zo goed mogelijk te vertalen naar de organisatie. Je neemt ook deel aan diverse relevante landelijke werkgroepen.
 • Als spin in het web probeer je daarbij niet alleen bewustwording te creëren en te vergroten, maar ook de nodige processen en procedures (her) in te richten.
 • Je bent creatief en in staat om snel te schakelen tussen strategisch-, tactisch en operationeel niveau.
 • Je bent stressbestendig zowel op het gebied van werken onder tijdsdruk als werken onder bestuurlijke druk.
 • Je bent je goed bewust van je omgeving en onderlinge relaties.
 • Je kunt zelfstandig opereren, hebt een actieve werkhouding en weet je staande te houden in een sterk bestuurlijk krachtenveld.
 • Je hebt een integere werkhouding en je bent in staat om met vertrouwelijke informatie om te gaan.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • HBO of WO werk- en denkniveau, met een afgeronde opleiding op het gebied van crisis- en securitymanagement.
 • Affiniteit met de breedte van crisismanagement en het vermogen om snel te kunnen schakelen tussen verschillende niveaus van crisisbeheersing.
 • Aantoonbare ervaring, minimaal 5 jaar, in incidentmanagement bij een grote organisatie.
 • Inzicht in en begrip van de complexiteit van een universiteitscampus en de vraagstukken waar je mee te maken krijgt.
 • Ervaring met het ontwikkelen van veiligheid in organisaties.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en in de Engelse taal op minimaal C1 niveau.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is in overleg te bepalen. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 4.332 en € 5.929 bruto per maand Schaal 11, conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Algemene Bestuursdienst (ABD). De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van (contractduur), en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden omgezet worden in een vaste aanstelling.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau.

De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het tijdig tot besluitvorming voorleggen van dit beleid, zorgt er (mede) voor dat het beleid wordt uitgevoerd en voert continue monitoring en evaluatie uit met het oog op verbeteringen.

De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken, het Chief Information Officer Office, Corporate Planning & Control, Bestuurlijke Zaken, Juridische Zaken en Strategy Office. Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Afdeling

De afdeling Bestuurlijke Zaken (BZ) is de centrale afdeling van de Erasmus Universiteit die primair administratieve en bestuurlijke ondersteuning levert aan de verschillende bestuurlijke en beleidsmatige overleggen en medezeggenschap. De afdeling bestaat uit inhoudelijke ondersteuners (bestuurssecretarissen), bestuurssecretaresses en beleidsmedewerkers. Zij ondersteunen de formele bijeenkomsten en werkzaamheden van de Raad van Toezicht, het College van Bestuur, College voor Promoties, CvB-Decanenoverleg, Universiteitsraad (UR) en het Lokaal Overleg van de vakbonden (ELC). Daarnaast ondersteunt en organiseert BZ het voorbereidende Agendaoverleg, de EUR-brede overleggen van de Directeuren Onderzoek en Onderwijs met de rector en het EUR-brede overleg van de directeuren bedrijfsvoering en de dienstdirecteuren met het lid CvB verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Bestuurlijke Zaken adviseert het College van Bestuur over Kennisveiligheid en Integrale Veiligheid en coördineert het EUR Jaarverslag. De afdeling kent een informele en collegiale cultuur waarin hard wordt gewerkt en ook ruimte is voor ontspanning en collegialiteit.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • max. 40 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • HBO
 • 4033

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you