Release Manager

Release Manager

Geplaatst Deadline Locatie
19 jan 15 mrt Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

We zijn op zoek naar een ervaren en toegewijde Release Manager die een uitdagende en dynamische omgeving aankan en die onze ICT-operaties naar een hoger niveau kan tillen.

Functieomschrijving

Binnen de afdeling ICT heb je een cruciale rol als gatekeeper in het bewaken, goedkeuren, uitvoeren en accepteren van gewenste nieuwe releases van software. Jij bewaakt zowel de productkwaliteit als het proces, terwijl je zorgt voor gestroomlijnde communicatie en coördinatie van diverse teams.

We streven voortdurend naar veranderingen en zoeken actief naar innovatieve mogelijkheden. Dit resulteert in een dynamische en steeds evoluerende werkomgeving, waar jij een waardevolle bijdrage aan kunt leveren. Je werkt als Release manager nauw samen met collega’s binnen het Service Management Office, deze afdeling bevindt zich in een opbouwfase. Samen zetten we nieuwe initiatieven op en werken we met volle toewijding aan het stevig neerzetten van de afdeling. Binnen deze rol ga jij je richtten op de afdeling ICT, met de ambitie om in de toekomst uit te breiden naar de gehele TU Delft.

Werkzaamheden

 • Administratie: Als Release Manager ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van een nauwkeurige en actuele administratie om het release- en deploymentproces optimaal te laten verlopen. Dit omvat ook het dagelijks bijwerken van de Release Kalender en het up to date houden van de communicatiekanalen van Release Management.
 • Rapportage: Je levert regelmatig rapportages aan het management om inzicht te geven in de prestaties en kwaliteit van het releaseproces. Dit omvat ook het bijhouden van de staat van verschillende omgevingen wat betreft gebruik en planning.
 • Operationele Coördinatie: Je bent verantwoordelijk voor het plannen, uitvoeren en coördineren van maandelijkse patches en (wekelijkse) onderhoudsvensters, waarbij je samenwerkt met diverse teams.
 • Beheer van afhankelijkheden: Je bewaakt de correcte aanvoer van afhankelijkheden binnen de diverse omgevingen en applicaties, zorgend voor een soepele samenwerking tussen verschillende systemen en afdelingen.
 • Issues: De Release Manager zal na de uitrol van ieder release zorgvuldig omgevingsissuses identificeren en opvolgen. Deze worden vervolgens toegewezen aan de desbetreffende partijen voor een snelle en effectieve oplossing.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Implementatieplanning: Ontwikkelen en leveren van uitvoerbare implementatieplannen die voldoen aan de standaarden van change- en release management, zowel voor test- als productieomgevingen.
 • Omgevingsbeheer: Vanuit je rol als OTA-Coördinator zorg je voor de beschikbaarheid van omgevingen (OTA) voor de uitrol van softwarewijzigingen en het integrale testproces. Dit omvat nauwe afstemming met stakeholders binnen en buiten ICT op het gebied van software, connectiviteit of hardware wijzigingen op infrastructuurniveau.
 • Programma- en Projectondersteuning: Bieden van ondersteuning aan programma’s en projecten, vooral met betrekking tot implementaties en omgevingsbeheer.
 • Voortgangsbeheer: Zorgen voor een helder overzicht van de voortgang en ontwikkeling van omgevingsopbouw en gepland gebruik om eventuele knelpunten tijdig te signaleren.
 • Risicoanalyse: Analyseren van potentiële implementatierisico’s, deze in kaart brengen en rapporteren aan het Changemanagement & Release en Deployment team of belanghebbende stakeholders.
 • Procesverbetering: Voortdurend streven naar vernieuwing van het releaseproces om zo bij te dragen aan de doelstellingen van de TU Delft.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Jouw profiel:

Je hebt ervaring in Release Management en beschikt over HBO werk- en denkniveau. Als jij je thuis voelt in een rol waar je een brug slaat tussen verschillende partijen en proactief bijdraagt aan onze voortdurende ontwikkeling, dan nodigen we je uit om te solliciteren als Release Manager bij de TU Delft.

Daarnaast heb jij:

 • Gedegen ervaring met het beheren van (software)releases in een complexe ICT-omgeving.
 • Sterke projectmanagementvaardigheden en het vermogen om prioriteiten te beheren (Prince2 of vergelijkbaar).
 • Uitstekende communicatie- en interpersoonlijke vaardigheden, met de mogelijkheid om effectief te werken met cross-functionele teams.
 • Het vermogen om snel een goed beeld te krijgen van de diverse belangen binnen een organisatie en hier in overleg met stakeholders prioriteiten in te stellen.
 • Kennis van TOPdesk en BlueDolphin (pre).
 • Bereidheid om incidenteel 's avonds en in het weekend te werken.
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (voertaal is Nederlands).     

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
 • Een functieomvang van 36-38 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 11 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van €4.332,- en een maximum van €5.929,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Universiteitsdienst - Directie ICT

Bij de directie ICT werken we met circa 200 collega’s verdeeld over een aantal teams: Shared Service Center, Project Management Services, Informatiemanagement, Security, Privacy & Architectuur en Innovatie.

We werken als directie ICT gezamenlijk met de faculteiten en andere directies van de TU Delft aan uiteenlopende projecten. De complexiteit en grootte van de organisatie zorgen ervoor dat ons werk vaak een uitdagende puzzel is. De grootste opdracht waar we de komende jaren als TU Delft voor staan, is het versnellen van de digitalisering om zo onze positie als universiteit van wereldklasse te versterken.

We werken veel samen met de specialisten op onze eigen ICT-afdeling en met onze collega’s verspreid over de universiteit. De campus is een bruisende omgeving waar altijd van alles gebeurt. De cultuur is informeel en inclusief. Er is ruimte voor een belangstellend gesprek bij de koffieautomaat en als je het leuk vindt, kun je deelnemen aan diverse activiteiten die op de campus worden georganiseerd. Bovendien krijg je binnen de directie ICT het vertrouwen en de vrijheid om je eigen werk in te delen. Er is veel mogelijk op het gebied van opleidingen en wij vinden jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk.

Specificaties

 • IT
 • 36—40 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • HBO
 • TUD04373

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you