Junior Onderzoeker Passende Zorg voor Mensen met Dementie

Junior Onderzoeker Passende Zorg voor Mensen met Dementie

Geplaatst Deadline Locatie
23 jan 3 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zoeken een gemotiveerde junior onderzoeker met affiniteit voor onderzoek in de zorg voor mensen met dementie. Dit project richt zich op het voorkomen van crisisopnames bij deze doelgroep. Klinkt dit interessant? Solliciteer dan op deze functie!

Functieomschrijving

Goede zorg bieden voor mensen met (gevorderde) dementie die thuis wonen is een grote uitdaging. Dit vraagt veel van mantelzorgers. Wanneer een mantelzorger overbelast raakt of wanneer het probleemgedrag van de persoon met dementie bijvoorbeeld plots verergert, kan dit leiden tot een crisisopname. Crisisopnames zijn stressvol voor zowel mensen met dementie als hun mantelzorgers en zorgverleners. Vaak moeten er onmiddellijke keuzes worden gemaakt, die niet in overeenstemming zijn met de wensen, doelen en voorkeuren van de persoon met dementie en diens mantelzorgers. Daarnaast leiden crisisopnames tot een niet-planbare hoge werkdruk in het verpleeghuis, waar men reeds kampt met grote personeelstekorten. Het is aannemelijk dat spoedopnames leiden tot suboptimale kwaliteit van zorg, maar de oorzaken en de impact van deze crises worden zelden gekwantificeerd. Daarom willen we in dit project de aanleiding en de impact van crisisopnames in kaart brengen.

Als junior onderzoeker werk je aan onderzoek naar acute zorgproblemen (crises) bij mensen met dementie. Het project is een mixed-methods studie en bestaat uit twee delen. Eerst ga je de gevolgen van crisisopnames voor zorgprofessionals op het gebied van werkdruk, werkplezier en kwaliteit van zorg in kaart middels een vragenlijst. Daarna ga je middels interviews met zorgprofessionals, mantelzorgers en patiënten de oorzaken van de crises en mogelijke preventie-strategieën in kaart brengen. De resultaten van dit project vormen de basis voor het (door)ontwikkelen van een preventie-strategie voor crisisopnames. Je schrijft over deze studie een internationaal wetenschappelijk artikel. Het onderzoek sluit aan bij een reeds lopend project, de FRIDAY studie, waarbij de focus ligt op acute zorgproblemen in de eerste lijn.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

·         Een afgeronde masteropleiding in Vitality & Ageing, Gezondheidswetenschappen, Biomedische wetenschappen, Psychologie, of een andere relevante academische opleiding.

·         Bekend met kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden.

·         Organisatorisch vermogen, initiatief, flexibiliteit en zelfstandigheid.

·         Ervaring met wetenschappelijk schrijven.

·         Beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

·         Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal.

Aantoonbare affiniteit met de ouderenzorg is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Als junior onderzoeker bedraagt je salaris minimaal € 3.359 en maximaal € 5.292,- bruto per maand (schaal 10, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband. De inschaling is afhankelijk van ervaring.

Afhankelijk van aanvullende financiering is er mogelijk uitzicht op uitbreiding naar 1.0 fte (fulltime).

Afhankelijk van de financiering en het functioneren is er mogelijk uitzicht op verlenging in de vorm van een promotietraject

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde

Je komt te werken bij het Universitair Netwerk voor de Care sector Zuid-Holland (UNC-ZH), op de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG). De PHEG bestaat uit ongeveer 300 medewerkers vanuit de disciplines Huisartsgeneeskunde, Specialisme Ouderengeneeskunde, Public Health en Medische Antropologie. Het UNC-ZH bestaat uit elf grote zorgorganisaties uit Zuid-Holland. Het verbinden van wetenschap en praktijk in de ouderenzorg is de belangrijkste doelstelling van het UNC-ZH.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 29 uur per week
  • €3359—€5292 per maand
  • Universitair
  • C.24.LO.BK.30

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you