Verpleegkundig consulent Expertisecentrum Late Effecten na Kanker

Verpleegkundig consulent Expertisecentrum Late Effecten na Kanker

Geplaatst Deadline Locatie
30 jan 19 feb Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 feb 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de zorg van survivors van kanker? Een van de belangrijkste aspecten in je functie is het empoweren van de patiënt om eigen regie te voeren over zijn of haar gezondheid. Je levert deze bijdrage door patiëntcontact, maar ook door samen te werken met multidisciplinaire teams en door verschillende onderzoeken.

De zorg en administratieve werkzaamheden verleen je op de polikliniek van Expertisecentrum Late Effecten na Kanker. Belangrijke aspecten van de zorg zijn het stimuleren van de patiënt om eigen regie te voeren over zijn of haar gezondheid. Zoals eerder genoemd is preventie een belangrijk aandachtsgebied. Belangrijke aspecten van de administratieve werkzaamheden:
  • Het aanmaken en versturen van persoonlijke screeningsplannen voor de survivor.
  • Eerste aanspreekpunt zijn voor het beantwoorden van digitale en telefonische vragen van survivors.
  • Het voorbereiden van de 2-wekelijkse MDO's (Multi Disciplinair Overleg).
  • Het onderhouden van contact met andere disciplines binnen het Radboudumc en de regio.

Daarbij wordt er intensief samengewerkt met een multidisciplinair expertteam van medisch specialisten voor de behandeling van late effecten. Het onderzoek binnen het centrum richt zich zowel op epidemiologie van late effecten na behandeling van kanker, als op kwalitatieve studies gericht op verbetering van kwaliteit van zorg. Ook werk je samen met de medewerkers binnen het expertisecentrum, andere collega's in het Radboudumc binnen en buiten Hematologie, maar ook met medewerkers en onderzoekers nationaal en internationaal en andere zorginstanties. Het gezamenlijk belang hierin is om voorop te willen lopen in de ontwikkeling van een innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg.

Taken en verantwoordelijkheden
Je taken bestaan voor ongeveer 40% uit direct patiëntcontact:
  • Je ondersteunt het spreekuur van de artsen op de polikliniek, onder andere informatie geven, een stuk verpleegkundige anamnese en verpleegkundige handelingen (venapunctie en meting van vitale functies).
  • Je houdt zelfstandig spreekuur in de vorm van telefonische consulten onder supervisie van de medisch specialist.
  • Je bent het eerste aanspreekpunt voor survivors om vragen te beantwoorden (digitaal/telefonisch) en verwijst zo nodig door onder supervisie van de medisch specialist.

Andere taken en verantwoordelijkheden:
  • Het opstellen van een persoonlijk screeningsplan voor de survivor en het bespreken hiervan tijdens het telefonisch consult.
  • De functie van regiehouder tijdens het wekelijks psychosociale en medische MDO. Je ondersteunt de administratieve voorbereidingen, zit het MDO voor en notuleert. Je waarborgt terugkoppeling naar de survivor en, in samenspraak met de arts, zorg je voor doorverwijzingen.
  • Je bent samen met een arts regiehouder tijdens de expertteam meeting die wordt georganiseerd door ons Expertisecentrum. Ter voorbereiding draag je samen met een arts een casus aan.
  • Je geeft structureel een aantal keer per jaar scholing aan de verpleegkundigen die de vervolgopleiding oncologie volgen en neemt deel aan de onderwijscommissie van ons Expertisecentrum.
  • Je bent actief en innovatief bezig om onze zorg door te ontwikkelen.
  • Je neemt een actieve rol aan bij onze afdelingsadvies raad met survivors.
  • Je zorgt voor verbinding met landelijke instanties die van toepassing zijn op de late effecten zorg voor survivors van kanker.
  • Je draagt mede zorg voor de actuele status van richtlijnen en officiële documenten die van toepassing zijn op ons centrum.
  • Je bent medeverantwoordelijk voor de functionaliteit van Epic en de daarbij behorende smartphrases. Je hebt een actieve rol bij de bouw van smartphrases en het benutten en uitdragen van functionaliteiten in Epic.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Onze ideale collega is een teamplayer die ook goed zelfstandig kan werken. Je hebt een open, positieve uitstraling en een flexibele werkhouding. Daarnaast neem je initiatief, ben je zelfredzaam en denk je oplossingsgericht. In dynamische omstandigheden houd je je hoofd koel en weet je de juiste prioriteiten te stellen. Ook lever je graag een bijdrage aan het implementeren van nieuwe ontwikkelingen. Woorden die op jou van toepassing zijn: pro-actief, flexibel, integer en (organisatie)sensitief.

Verder heb/ben je:
  • Hbo-verpleegkundige/ regieverpleegkundige.
  • In het bezit van een BIG-registratie.
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als oncologie/hematologie verpleegkundige.
  • In bezit van afgeronde CZO-geaccrediteerde vervolgopleiding oncologie.
  • Affiniteit met kwaliteit (Q-portaal, QVVM, documentbeheer).
  • Uitstekende digitale vaardigheden is een vereiste, ervaring met Epic een pre.
  • Affiniteit met contact opbouwen en onderhouden binnen netwerken.
  • Goede beheersing van Engelse taal in woord en geschrift.
  • Relativeringsvermogen en humor op zijn tijd.
  • Ook herken je je volledig in onze kernwaarden: betrokkenheid, excelleren en samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris in schaal 8M tussen de € 3.270 en € 4.631 (fulltime). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en 47% tot 72% onregelmatigheidstoelage.
  • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen. Ook inspirerend: via digitale learning spaces wissel je met collega’s kennis uit.
  • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Zo krijg je 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum én hebben we een healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan. Maak je een ingrijpende gebeurtenis mee? Dan staan ons bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach voor je klaar.
  • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen (van ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’), activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
  • Een goede collectieve pensioenregeling, met een vergoeding van 70% van je pensioenpremie.
  • Korting op je zorgverzekering én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten of een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Hematologie van het Radboudumc wil graag maximaal presteren op het gebied van onderzoek, onderwijs en persoonsgerichte patiëntenzorg. Intensieve samenwerking met ons Laboratorium voor Hematologie biedt een optimale voedingsbodem voor klinisch, translationeel en fundamenteel academisch hematologisch onderzoek, ondersteund door ons KWF gecertificeerd trialbureau.

Radboudumc Expertise centrum Late Effecten na Kanker
Het Expertisecentrum Late Effecten na Kanker is speciaal opgericht voor het opvolgen en behandelen van overlevenden van kanker, die kans hebben op het ontwikkelen van late effecten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld cardiovasculaire aandoeningen of mentale gevolgen. Het expertisecentrum wordt gevormd door een hecht en enthousiast team van medewerkers, waarbij persoonsgerichte zorg centraal staat. Belangrijke aspecten van deze zorg zijn het empoweren van de patiënt om eigen regie te voeren over zijn of haar gezondheid. Preventie is een belangrijk aandachtsgebied. Daarbij wordt er intensief samengewerkt met een multidisciplinair expertteam van medisch specialisten om eventuele late effecten te behandelen.

Het Expertisecentrum Late Effecten na Kanker valt momenteel onder de afdeling Hematologie en zal binnen de reorganisatie van het Radboudumc (Fit For the Future) ondergebracht worden bij het Centrum voor Oncologie. Het Radboudumc biedt momenteel integrale late effecten zorg aan, van oorsprong gebaseerd op een kinderoncologische populatie. Het centrum zit in een transitie waarbij stapsgewijs deze zorg wordt uitgebreid naar nieuwe doelgroepen van patiënten, die op volwassenen leeftijd een oncologische behandeling hebben gehad.
Momenteel wordt late effecten zorg aangeboden aan vier categorieën survivors na oncologische behandeling in verband met:
  • Een kanker diagnose op de kinderleeftijd. We zien survivors van 16 jaar en ouder.
  • Zaadbalkanker of een bot en weke delen tumor op de volwassen leeftijd.
  • (non) Hodgkinlymfoom op de volwassen leeftijd.
  • Een hematologische maligniteit, waarvoor Stam Cel Transplantatie ondergaan.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Medisch personeel (anios, aios, specialist); Verpleging en verzorging; Paramedische patiëntenzorg; Patiëntenzorg: overig
  • Gezondheid
  • max. 30 uur per week
  • €3270—€4631 per maand
  • HBO
  • 190217-P1421419-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you