Onderzoeksanalist virus-gastheer interacties

Onderzoeksanalist virus-gastheer interacties

Published Deadline Location
2 Feb 24 Feb Utrecht
Versterk jij ons team dat onderzoek doet naar de rol van membraanblaasjes in infecties met flavivirussen, zoals denguevirus en zikavirus? Solliciteer nu!

Job description

We zoeken versterking voor het team dat onderzoek doet naar de rol van membraanblaasjes in infecties met flavivirussen, zoals denguevirus en zikavirus. Lees snel verder om erachter te komen of dit iets voor jou is.

Your job
Cellen communiceren normaal gesproken via afgifte en opname van membraanblaasjes met nano-afmetingen. Dit onderzoek draagt bij aan de vraag hoe virussen dit communicatiemiddel van cellen ondermijnen en gebruiken voor hun eigen verspreiding.

Als onderzoeksanalist verricht je analyses op het gebied van isolatie en karakterisatie van membraanblaasjes. Centraal staan celkweek (cellijnen afkomstig van muggen en humane bloedcellen), flavivirusinfecties, dichtheidsgradient centrifugatie, western blot, flow cytometrie en kwantitatieve PCR. Je draagt ook bij aan het optimaliseren van onderzoekstechnieken en -protocollen.

Binnen dit project ben je onderdeel van een enthousiaste groep met postdocs, promovendi en analisten werkzaam binnen de Infectiebiologie groep. Je werkt het meest samen met twee postdoctorale onderzoekers.

Specifications

Utrecht University

Requirements

 • Je bent in het bezit van een Hoger Laboratorium Onderwijs-diploma of masterdiploma in biologie of biomedische wetenschappen en je hebt affiniteit met infectie-gerelateerd en/of celbiologisch onderzoek.
 • Je hebt ervaring met weefselkweek en moleculaire biologische technieken.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken op biologisch veiligheidsniveau 2 en/of 3.
 • Als enthousiaste collega werk je op een prettige en constructieve wijze samen binnen een team van onderzoekers.
 • Je vindt het leuk om naast het zorgvuldig uitvoeren van experimenten na te denken over wat er anders zou kunnen, bijvoorbeeld in het optimaliseren van bestaande procedures.
 • Je hebt goede kennis van de Engelse taal.

Conditions of employment

Wij bieden:
 • een contract voor een jaar met de intentie tot verlenging tot 2 of maximaal 3 jaar;
 • een werkweek van 28 tot 32 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 2.693,- tot maximaal € 3.636,- bij een fulltime dienstverband (schaal 7 van de cao Nederlandse Universiteiten);
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Employer

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema’s One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het Universitair Dierenziekenhuis. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers en is gevestigd op het Utrecht Science Park, niet ver van het historische centrum van Utrecht.

Binnen de Infectiebiologie groep van de afdeling Infectieziekten & Immunologie doen wij laboratoriumonderzoek naar mechanismen waarmee bacteriën en virussen interacteren en communiceren met hun gastheer. We focusen op interacties van bacteriën met mucosaal epitheel en de rol van membraanblaasjes in gastheer-pathogeen interacties. Voor dit onderzoek werken we nauw samen met collega’s van de Virologie groep.

Additional information

Neem voor meer informatie contact op met de onderzoeksleider op dit project: Esther Nolte-'t Hoen via e.n.m.nolte@uu.nl.

Wij verzorgen zelf de werving voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Specifications

 • Technical and laboratory
 • Health
 • 28—32 hours per week
 • €2693—€3636 per month
 • Higher professional education
 • 3571

Employer

Location

Yalelaan 1, 3584CL, Utrecht

View on Google Maps

Interesting for you

X

Apply for this job

Apply for this job

This application process is managed by the employer (Utrecht University). Please contact the employer for questions regarding your application.

Thank you for applying

Please contact the employer for questions regarding your application.

Tip: save this job as favorite in your AcademicTransfer account. This gives you an immediate overview and makes it easy to find the job later on. No account yet? Create it now and take advantage of other useful functionalities too!

Application procedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

Application procedure

Application procedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

Make sure to apply no later than 24 Feb 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).