Onderzoeksanalist virus-gastheer interacties

Onderzoeksanalist virus-gastheer interacties

Geplaatst Deadline Locatie
2 feb 24 feb Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 feb 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Versterk jij ons team dat onderzoek doet naar de rol van membraanblaasjes in infecties met flavivirussen, zoals denguevirus en zikavirus? Solliciteer nu!

Functieomschrijving

We zoeken versterking voor het team dat onderzoek doet naar de rol van membraanblaasjes in infecties met flavivirussen, zoals denguevirus en zikavirus. Lees snel verder om erachter te komen of dit iets voor jou is.

Wat ga je doen?
Cellen communiceren normaal gesproken via afgifte en opname van membraanblaasjes met nano-afmetingen. Dit onderzoek draagt bij aan de vraag hoe virussen dit communicatiemiddel van cellen ondermijnen en gebruiken voor hun eigen verspreiding.

Als onderzoeksanalist verricht je analyses op het gebied van isolatie en karakterisatie van membraanblaasjes. Centraal staan celkweek (cellijnen afkomstig van muggen en humane bloedcellen), flavivirusinfecties, dichtheidsgradient centrifugatie, western blot, flow cytometrie en kwantitatieve PCR. Je draagt ook bij aan het optimaliseren van onderzoekstechnieken en -protocollen.

Binnen dit project ben je onderdeel van een enthousiaste groep met postdocs, promovendi en analisten werkzaam binnen de Infectiebiologie groep. Je werkt het meest samen met twee postdoctorale onderzoekers.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van een Hoger Laboratorium Onderwijs-diploma of masterdiploma in biologie of biomedische wetenschappen en je hebt affiniteit met infectie-gerelateerd en/of celbiologisch onderzoek.
 • Je hebt ervaring met weefselkweek en moleculaire biologische technieken.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken op biologisch veiligheidsniveau 2 en/of 3.
 • Als enthousiaste collega werk je op een prettige en constructieve wijze samen binnen een team van onderzoekers.
 • Je vindt het leuk om naast het zorgvuldig uitvoeren van experimenten na te denken over wat er anders zou kunnen, bijvoorbeeld in het optimaliseren van bestaande procedures.
 • Je hebt goede kennis van de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
 • een contract voor een jaar met de intentie tot verlenging tot 2 of maximaal 3 jaar;
 • een werkweek van 28 tot 32 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 2.693,- tot maximaal € 3.636,- bij een fulltime dienstverband (schaal 7 van de cao Nederlandse Universiteiten);
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema’s One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het Universitair Dierenziekenhuis. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers en is gevestigd op het Utrecht Science Park, niet ver van het historische centrum van Utrecht.

Binnen de Infectiebiologie groep van de afdeling Infectieziekten & Immunologie doen wij laboratoriumonderzoek naar mechanismen waarmee bacteriën en virussen interacteren en communiceren met hun gastheer. We focusen op interacties van bacteriën met mucosaal epitheel en de rol van membraanblaasjes in gastheer-pathogeen interacties. Voor dit onderzoek werken we nauw samen met collega’s van de Virologie groep.

Specificaties

 • Techniek / laboratorium
 • Gezondheid
 • 28—32 uur per week
 • €2693—€3636 per maand
 • HBO
 • 3571

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Yalelaan 1, 3584CL, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you