Chemicus Farmaceutische Kwaliteitscontrole

Chemicus Farmaceutische Kwaliteitscontrole

Geplaatst Deadline Locatie
5 feb 1 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het ontwikkelen van nieuwe innovatieve geneesmiddelen binnen de academische wereld (Academic Pharma) is een speerpunt van het LUMC. Wij richten ons op geneesmiddelen die voor farmaceutische bedrijven minder interessant zijn, zoals medicijnen voor zeldzame ziekten of bepaalde vormen van kanker. Binnen het onderzoeksthema Academic Pharma ontwikkelt, synthetiseert en produceert de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT) onder andere therapeutische peptiden, evenals fluorescerende en radio-isotoop-gelabelde beeldvormende middelen. Gezien onze groeiende werkzaamheden zijn wij op zoek naar een (bio)analytisch chemicus die zich richt op de farmaceutische kwaliteitscontrole van deze innovatieve geneesmiddelen en de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Word jij onze nieuwe collega?

Functieomschrijving

Als (bio)analytisch chemicus farmaceutische kwaliteitscontrole voor Academic Pharma werk je binnen een dynamisch en divers team van zowel jonge als ervaren professionals om de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen (met name peptiden, antilichamen, radiofarmaca en small molecules) mogelijk te maken. Al in een vroeg stadium van de ontwikkeling werk je samen met de apothekers productontwikkeling en organisch chemici aan een soepele overgang van chemische synthese naar analytische kwaliteitscontrole. Je bepaalt welke soort analytisch-fysische bepalingen nodig zijn, coördineert proactief de onderzoeksprojecten en werkt samen met analisten aan de ontwikkeling van nieuwe analysemethoden. Hierbij werk je voor zowel interne als externe partners. Afhankelijk van de wetenschappelijke voorkennis, opleiding en ambitie neem je deel aan de overige taken van ons QC-laboratorium. Binnen het laboratorium geldt een GMP- en ISO 15189 kwaliteitssysteem.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

•          Afgeronde MSc- of PhD-opleiding in de richting van Analytische Chemie of BioSciences met ervaring in bioanalyse.

•          Sterke vaardigheden op het gebied van projectmanagement, nauwkeurigheid en doelgerichtheid.

•          In staat om helder en effectief te communiceren op diverse niveaus, met zowel analisten, apothekers, onderzoekers als externe partners.

•          Wetenschappelijke kennis van fysisch-chemische bepalingen en chromatografische technieken zoals HPLC-UV, GC-MS of LC-MS/MS op het gebied van tenminste een (en bij voorkeur meerdere) van de volgende aandachtsgebieden: peptiden, antilichamen, radiofarmaca of small molecules.

•          Interesse en/of ervaring in farmaceutische kwaliteitscontrole.

•          Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift

•          Bij voorkeur ervaring met werken binnen een GMP- of ISO 15189-gecertificeerde omgeving, of de bereidheid om dit te leren

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: duur project.

Als chemicus farmaceutische kwaliteitscontrole bedraagt je salaris minimaal € 3.774,- en maximaal € 5.789,- bruto per maand (schaal 10M, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband. 

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Klinische Farmacie en Toxicologie

De afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie vormt de ziekenhuisapotheek van het LUMC en staat garant voor een effectieve en veilige behandeling met geneesmiddelen voor de patiënten van het LUMC. Ruim 200 toegewijde professionals zetten zich dagelijks binnen de ziekenhuisapotheek in om geneesmiddelen te bereiden en te leveren aan patiënten van het LUMC en daarbuiten. Het laboratorium van de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie is uiterst modern en goed uitgerust, waarbij alle aspecten van geneesmiddel-gerelateerd laboratoriumonderzoek worden beoefend.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • €3774—€5789 per maand
  • Universitair
  • D.24.MM.AK.20

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you