Instructional Designer/Onderwijskundige (0,2 fte)

Instructional Designer/Onderwijskundige (0,2 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
5 feb 18 feb Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 feb 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg University | University Services is op zoek naar een Instructional Designer/Onderwijskundige (0,2 fte), voor de Divisie Academic Services, afdeling Language Center, locatie Tilburg. Duur arbeidsovereenkomst is 12 maanden met uitzicht op met uitzicht op verlenging.

Functieomschrijving

Het Language Center (LC) van Tilburg University verzorgt taalcursussen in tien talen en cursussen academische vaardigheden aan ongeveer 5000 cursisten en studenten op jaarbasis. Sinds jaar en dag hecht het LC veel waarde aan innovatie van het taalonderwijs. Begin 2024 wordt er een innovatieteam opgericht, bestaande uit een innovatiecoördinator, een tooling expert, twee toetsdeskundigen en een instructional designer. Het innovatieteam werkt samen met het Tilburg University Network for Educational Development & Innovation (TUNED IN) en rapporteert aan de directeur van het Language Center. 

Op dit moment zijn vrijwel alle rollen binnen het innovatieteam gevuld met leden van de vaste staf van het Language Center. Voor de rol van instructional designer zijn we op zoek naar externe onderwijskundige expertise. 

Jouw functie
Als instructional designer / onderwijskundige ben je samen met de docenten verantwoordelijk voor de vormgeving, uitvoering en evaluatie van het ontwerpen en innoveren van het taalonderwijs. Je kunt hierbij denken aan het ontwerpen van leerpaden, toepassen van media en technologie in het onderwijs en het introduceren van nieuwe (online) werkvormen en toetsvormen. Ook speel je een rol in het professionaliseren van docenten op het gebied van didactische en leerstrategieën, onder andere op het gebied van blended learning. Je werkt hierbij nauw samen met de andere leden van het innovatieteam en stemt af met de facultaire innovatieteams van Tilburg University.

Je hebt onder andere de volgende taken:

 • overdragen van kennis en expertise over didactische en leerstrategieën in het onderwijs door het verzorgen van handleidingen, 'on the job' begeleiding, workshops en informatiesessies;
 • ondersteunen van docenten bij de onderwijskundig-didactische ontwikkeling van cursussen;
 • ontwikkelen van ondersteunend materiaal om docenten te begeleiden in hun onderwijsontwerpproces met het oog op blended learning en ze ontzorgen van docenten bij het ontwerpen en maken van digitaal leermateriaal, onderwijsvideo’s, kennisclips, podcasts en Canvas-modules;
 • ondersteunen bij de inrichting van de cursussen in het Learning Management System (Canvas) en bij de inrichting van de bijbehorende toetsen.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties 

 • Je hebt aantoonbaar een academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door een afgeronde masteropleiding, bij voorkeur op het gebied van onderwijskunde.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het bieden van verschillende soorten ondersteuning bij onderwijsontwikkeling in het hoger onderwijs op basis van constructive alignment.
 • Je hebt kennis over en/of ervaring met vernieuwing en verbetering van onderwijs, didactiek, digitale toepassingen en het gebruik van moderne media in het onderwijs en met de inzet van een Learning Management System daarbij of je bent bereid je op deze punten (verder) te professionaliseren.
 • Kennis van en ervaring met taalonderwijs is een pre.

Jouw talenten

 • Je bent ondernemend en resultaatgericht en in staat om mensen in diverse functies en van diverse afdelingen met elkaar te verbinden. Tevens kun je zowel interne als externe betrokkenen bij innovatieprojecten motiveren en inspireren.
 • Je werkt efficiënt, hebt een nauwkeurige werkhouding en je hebt goed inzicht in processen. Je bent organisatorisch én mentaal sterk, werkt zelfstandig, bent gericht op verbinding en collegialiteit, en je bent oplossings- en servicegericht;
 • Je beschikt over uitstekende interculturele en communicatieve vaardigheden, in het Engels en bij voorkeur ook in het Nederlands; 
 • Je toont persoonlijk leiderschap: je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en beschikt over goede zelfkennis;  
 • Je werkt graag zelfstandig en proactief maar hebt ook teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving. 

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 0,2 fte (8 uur per week) van de volledige werktijd. Deze vacature staat uitdrukkelijk ook open voor ZZP’ers.  

Het salaris bedraagt minimaal € 3.226 en maximaal € 5.090 bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Medewerker Onderwijsontwikkeling 3 en salarisschaal 10 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.  

Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap. Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Specificaties

 • Onderwijs; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 8 uur per week
 • Universitair
 • 22121

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you