Expert monitorings- en evaluatieonderzoek

Expert monitorings- en evaluatieonderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
5 feb 25 feb Amersfoort

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 feb 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij bijdragen aan de kwaliteit van het curriculum door lopende ontwikkeltrajecten te monitoren en te evalueren en heb je ervaring met onderzoek en met kwalitatieve analyse? Dan is dit jouw baan!

Functieomschrijving

SLO werkt aan de actualisatie van de onderwijsdoelen voor het primair en voortgezet onderwijs. Als expert monitorings- en evaluatieonderzoek ben jij onderdeel van dit programma en lever jij een bijdrage aan het vernieuwde landelijke curriculum.

Je voert monitoringsonderzoeken uit om informatie op te halen over een lopend ontwikkelproces: de actualisatie van de landelijke kerndoelen en examenprogramma's. Op basis van de verzamelde informatie geef je inzicht in de voortgang van het proces gericht op het afgesproken einddoel met specifieke kwaliteitscriteria. Je voert tussentijdse evaluaties uit op basis van je monitorgegevens en rapporteert jouw bevindingen aan de programmaleiding en aan de ontwikkelteams. De samenwerking binnen de ontwikkelteams is cruciaal en middels vragenlijsten en interviews geef je hier inzicht in. Daarnaast voer je inhoudelijke analyses uit van conceptproducten om deze van formatieve feedback te voorzien. Dat doe je door kritisch mee te lezen en producten te beoordelen aan de hand van opgestelde indicatoren.

De werkwijze, methoden en instrumenten veranderen mee met het proces: er is soms aanpassing nodig door voortschrijdend inzicht of nieuwe praktische realiteiten. Dit vraagt om reflecteren op je eigen werkzaamheden, het gebruik van nieuwe inzichten en het ontwikkelen van oplossingen of verbeteringen in nieuwe of aangepaste onderzoeksmethodiek.

Het actualisatieproces is ook van waarde voor de internationale onderwijskundige onderzoeksgemeenschap. Je doet onderwijskundige en wetenschappelijke inzichten op over curriculumontwikkeling, borgt en deelt deze. Je werkt met experts in verschillende vakken of leergebieden en deelt met hen je evaluatieresultaten. Je geeft gerichte en toepasbare feedback en zet daarvoor je advies-vaardigheden in.

Specificaties

SLO

Functie-eisen

Wat breng je mee?

We zijn geïnteresseerd in jouw kwaliteiten, ambities en dromen. Waar je ter wereld kwam, wat jou inspireert of waarin je gelooft, van wie je houdt of hoe je jezelf identificeert, zijn aspecten die we omarmen, omdat deze jou vormen als professional en als collega. Binnen SLO werken we veel samen, met collega’s en met betrokkenen buiten de organisatie. Dat betekent dat jij je hierin thuis voelt en dat jouw vaardigheden daarbij aansluiten. Uiteraard is een aantal specifieke aspecten ook van belang. Dit zijn:

 • je bent afgestudeerd in onderwijswetenschappen, vakdidactiek of een andere aan onderwijs of onderzoek gerelateerde discipline;
 • je hebt werkervaring met onderzoek en met het uitvoeren van (kwalitatieve) analyses;
 • je hebt kennis van en ervaring in, of aantoonbare affiniteit met de onderwijspraktijk van het primair en/of voortgezet onderwijs;
 • je hebt een sterk analytisch vermogen en kunt kritisch denken;
 • je kunt zelfstandig data-analyses maken, data verwerken en bent vaardig in Excel;
 • je werkt systematisch en nauwkeurig en bent flexibel wanneer de opdracht dit van jou vraagt;
 • je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
 • je kunt zowel zelfstandig als in een team werken, bent nieuwsgierig en proactief.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: met uitzicht op verlenging.

Wat bieden wij?

Jij bent meer dan alleen een collega en dat snappen we bij SLO heel goed. Je hebt verschillende rollen in het leven en daar horen keuzes bij. Wij stellen je in staat arbeidsvoorwaarden te kiezen die voor jou belangrijk zijn. Je kunt met onze flexibele arbeidsvoorwaarden o.a. gebruik maken van de fietsregeling, korting op je sportabonnement of extra verlofuren kopen. Ook thuiswerkvergoedingen voor internet en een goede werkplek horen daarbij. Daarnaast krijg je bij ons:

 • 259 verlofuren op basis van een werkweek van 40 uur;
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • NS Business Card 2e klas voor je woon-werkverkeer;
 • Deelname ABP pensioenregeling.

Bij SLO bieden we een uitgebreide introductiecursus en doen we veel aan professionalisering. Ons kantoor staat in Amersfoort en bij een dienstverband van 24 uur of meer zien we elkaar in ieder geval twee dagen op kantoor om samen te werken en met elkaar in verbinding te blijven. Je krijgt eerst een arbeidsovereenkomst voor een jaar (detachering is een mogelijkheid). Als het jou en ons goed bevalt, dan verlengen we onze samenwerking. Je functie is gewaardeerd volgens onze eigen cao en je salaris ligt tussen de €4.306,00 en €6.707,00 bruto per maand (fulltime). Per 1 januari 2024 is het salaris met 5% verhoogd, waarvan 4% structureel. Bij de inschaling houden we rekening met je opleiding en ervaring.

Werkgever

SLO

SLO is het landelijk expertisecentrum voor het curriculum met een unieke focus: de ontwikkeling van het curriculum in het primair, speciaal en voortgezet onderwijs in Nederland. Het curriculum is een belangrijk fundament voor goed onderwijs. Om leerlingen voor te bereiden op hun toekomst zetten wij onze kennis en ervaring in voor een doordacht curriculum. We baseren ons hierbij op maatschappelijke ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten. Dit doen we in opdracht van het ministerie van OCW en we doen het niet alleen: samen met leraren, schoolleiders en andere partners dragen we bij aan de kwaliteit van het onderwijs.

Afdeling

Advies en Onderzoek

De afdeling Advies en Onderzoek is één van de vier inhoudelijke afdelingen van SLO. De afdeling doet onderzoek naar het curriculum en curriculumontwikkeling, geeft intern en extern advies bij inhoudelijke curriculumvraagstukken en draagt op verschillende manieren bij aan de kwaliteit van het werken binnen de gehele SLO-organisatie. De afdeling bestaat uit ongeveer 15 collega’s. Naast experts in monitorings- en evaluatieonderzoek, bestaat de afdeling uit experts in curriculumonderzoek, strategisch adviseurs en curriculumontwikkelaars.

Specificaties

 • Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 40 uur per week
 • €4306—€6707 per maand
 • Universitair
 • PA SLO 20240205-1

Locatie

Stationsplein 15, 1012 AB, Amersfoort

Bekijk op Google Maps

Interesting for you