Career Officer

Career Officer

Geplaatst Deadline Locatie
6 feb 28 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 feb 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een enthousiaste loopbaanprofessional, die studenten wil ondersteunen bij hun overgang van studie naar werk? Solliciteer dan bij de VU School of Business and Economics.

Functieomschrijving

SBE Career Services & Alumni Relations is een energiek team van loopbaan- en alumniprofessionals binnen de VU School of Business and Economics.

Wegens vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een veelzijdige Career Officer. Binnen ons team ga jij je bezighouden met stagebegeleiding, het adviseren en begeleiden van studenten in het sollicitatieproces en het uitbouwen van ons netwerk met werkgevers. Naast jou bestaat het team uit 2 loopbaancoaches en -trainers, een medewerker Communication & Events, een medewerker Alumni Relations en een afdelingshoofd.

Jouw taken
Je vervult een afwisselende rol met een breed palet aan werkzaamheden:
 • Stages coördineren en begeleiden: Je bent het eerste aanspreekpunt voor studenten, werkgevers en collega’s met betrekking tot stages, verzorgt voorlichting en treedt op als stagebegeleider
 • Individuele gesprekken: Je voert individuele gesprekken met studenten over hun cv/Linkedin profiel of motivatiebrief en het voeren van sollicitatiegesprekken
 • Het verzorgen van workshops rondom solliciteren: Je werkt nauw samen met de loopbaancoaches en verzorgt workshops over praktische loopbaanvaardigheden
 • Organiseren van loopbaanevents: Je co-organiseert en begeleidt bijeenkomsten met alumni en werkgevers, zodat studenten een netwerk kunnen opbouwen en zich goed kunnen oriënteren op de mogelijkheden na afstuderen
 • Netwerken met werkgevers: Je bouwt en onderhoudt relaties met werkgevers in het kader van stages, onderzoeksopdrachten, business cases en loopbaanactiviteiten
 • Het (door)ontwikkelen en implementeren van het digitale Career Services aanbod van e-learning en AI tools.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde academische masteropleiding in een relevant vakgebied, zoals HRM of A&O psychologie
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands én Engels
 • Je wordt enthousiast van het begeleiden van studenten in hun loopbaanontwikkeling en professionele groei, zowel individueel als in groepen
 • Je hebt enkele jaren ervaring met het begeleiden van studenten of starters op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld in recruitment of L&D
 • Je bent sterk in het plannen en organiseren van evenementen en projecten
 • Je haalt energie uit het leggen van contact en opbouwen van relaties
 • Je houdt van aanpakken en bloeit op in een omgeving die zelfstandigheid, connectie en creativiteit waardeert.

Als universiteit streven we naar gelijke kansen voor iedereen, in het besef dat diversiteit vele vormen kent. Wij geloven dat diversiteit in al haar complexiteit van onschatbare waarde is voor de kwaliteit van ons onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening. We zijn altijd op zoek naar talent met diverse achtergronden en ervaringen. Dat betekent ook dat we ons inzetten voor het creëren van een inclusieve gemeenschap, zodat we diversiteit als meerwaarde kunnen benutten.

We beseffen dat elk individu een unieke set aan vaardigheden, expertise en denkwijze met zich meebrengt. We nodigen dan ook graag iedereen uit die zich herkent in het profiel om te solliciteren, zelfs als je niet aan alle eisen voldoet.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Bij de VU draag je bij aan onderwijs, onderzoek en dienstverlening voor een betere wereld. En daar mag wat tegenover staan. Daarom bieden wij jou:
 • Een salaris van minimaal € 3.377,00 (Schaal 9) en maximaal € 5.090,00 (Schaal 10) bruto per maand, bij een voltijds dienstverband. Dit is gebaseerd op het UFO-profiel (Studie)loopbaanadviseur 2. Het precieze salaris hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Een functie voor 0,8 fte. Je arbeidsovereenkomst duurt in eerste instantie 1 jaar.

Daarnaast bieden wij je aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen. Enkele voorbeelden:
 • Bij een voltijdse 38-urige werkweek hoort een vakantietegoed van 232 uur per jaar. Als je ervoor kiest om 40 uur te werken, beschik je op jaarbasis over 96 extra vakantie-uren. Bij een deeltijdaanstelling wordt dit naar rato berekend.
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Welkom bij de faculteit School of Business and Economics
Aan de School of Business and Economics (SBE) van de Vrije Universiteit Amsterdam brengen we relevant onderwijs en onderzoek op het gebied van bedrijfskunde en economie samen. We richten ons op actuele vraagstukken met grote impact op maatschappelijk, economisch en ecologisch gebied: van robotisering tot big data, van arbeidsmarktparticipatie tot verandermanagement.

Samenwerking, transparantie en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn sleutelwoorden in onze manier van werken. Onze studenten, wetenschappers en medewerkers delen actuele kennis, om samen tot oplossingen te komen voor wereldwijde economische en maatschappelijke uitdagingen. Om een positieve impact te maken op de wereld, de maatschappij en de levens van anderen.

Kom je werken bij SBE? Dan werk je in een stimulerende, dynamische en internationale omgeving samen met collega’s die de samenleving tot weloverwogen keuzes willen brengen. De SBE telt zo’n 7.250 bachelor- en masterstudenten en 1.700 executive studenten, en er werken 600 medewerkers.

Vrije Universiteit Amsterdam
De Vrije Universiteit Amsterdam staat voor waardengedreven onderwijs en onderzoek. Wij zijn vrije denkers met kennis van zaken en een open houding – a broader mind. Met een ondernemende aanpak en aandacht voor diversiteit, zingeving en medemenselijkheid werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. Door onze krachten te bundelen, over de grenzen van vakgebieden heen, werken we aan een betere wereld voor mens en planeet. Samen creëren we een veilig en respectvol werk- en studieklimaat, en een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek. Lees meer over onze gedragscodes.

We zijn gevestigd op één fysieke campus, in het hart van de Amsterdamse Zuidas, met een uitstekende ligging en bereikbaarheid. Aan de VU werken ruim 5.500 medewerkers en volgen ruim 30.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Diversiteit
Diversiteit is een speerpunt van de VU. De VU wil toegankelijk en ontvankelijk zijn voor diversiteit in vakgebieden, culturen, ideeën, nationaliteiten, overtuigingen, voorkeuren en levensbeschouwingen. Vanuit vertrouwen, respect en interesse leiden verschillen hier tot nieuwe inzichten en innovatie, tot scherpte en helderheid, tot excellentie en een ruimer begrip.

Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening.

We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van de VU-gemeenschap.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Landbouw
 • €3377—€5090 per maand
 • Universitair
 • 3733

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you