Consultant Research & Business Development

Consultant Research & Business Development

Geplaatst Deadline Locatie
6 feb 26 feb Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 feb 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De merken van HumanTotalCare – met in totaal 2.000 collega’s – hebben één gezamenlijk doel: een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland. Dagelijks zetten onze professionals zich in voor ruim 65.000 werkgevers en 1,5 miljoen werkenden. De schat aan kennis en data dat dit oplevert, zetten we op de afdeling Research & Development (R&D) in voor (wetenschappelijk) onderzoek en verdere ontwikkeling van onze dienstverlening.

Functieomschrijving

Onze R&D afdeling werkt voor en met al onze merken; ArboNed, HumanCapitalCare, Focus en IT&Care. Als consultant werk je aan de ontwikkeling van nieuwe dienstverlening, veelal datagedreven en met een IT component. Samen met collega’s uit de hele organisatie ontwikkel je concepten en ideeën die, via een innovatieproces met experimenten en pilots, tot schaalbare oplossingen voor de collega’s en klanten leiden. Hierbij zorg jij ervoor dat het inhoudelijke- en onderzoekscomponent helemaal state-of-the-art is én van hoge kwaliteit.

Daarnaast draag je bij aan onderzoek dat in lijn ligt met de visie en strategie van HumanTotalCare en passend bij jouw kennis en interesse. Zo doen we onderzoek naar de effectiviteit van de dienstverlening die we ontwikkelen en we voeren maatwerkonderzoek uit voor klanten. Daarnaast brengen we trends en ontwikkelingen in kaart en zorgen voor actuele benchmarks. We doen innovatief wetenschappelijk onderzoek met diverse universiteiten en kennisinstituten en begeleiden collega’s uit de organisatie die onderzoek willen doen. Dat klinkt als veel verschillende onderwerpen en dat zijn het ook. We werken dan ook met een portfolioproces en projectmatig om het overzicht te behouden en prioriteiten te kunnen blijven stellen.

Als consultant research & business development verbind jij mensen en initiatieven aan elkaar, en zet je de lijnen uit om deze daadwerkelijk samen te realiseren.

Wat maakt het leuk

 • Je bepaalt voor een groot deel zelf waar je jouw energie in steekt en de meeste toegevoegde waarde ziet. Je krijgt veel autonomie om je werk in te richten zoals jij dat wilt. Zo vormt de functie zich naar jouw expertise en ambitie.
 • Jouw werk betekent iets voor mensen en maakt verschil voor werkend Nederland. Wat jij bedenkt, wordt echt gebruikt door professionals in de praktijk. Samen maken we het verschil voor onze klanten in werkend Nederland.
 • Je wordt onderdeel van een hecht en energiek team. Elke dinsdag, tijdens de R&D dag op kantoor, treffen we elkaar voor teamupdates, brainstormsessies, demo’s of innovatiesessies.

Wat is minder leuk

Aan ideeën geen gebrek. Soms willen we teveel of zijn er onduidelijkheden in het proces. Prioriteren en structureren is daarom noodzakelijk, net als zorgen voor draagvlak voor jouw ideeën onder collega’s. Met een flinke dosis humor, doorzettingsvermogen en een goed onderbouwd verhaal kom je al een heel eind.

Specificaties

HumanTotalCare B.V.

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een nieuwe collega met goede communicatieve vaardigheden, een pragmatische en doelgerichte instelling en natuurlijk de nodige kennis en ervaring op het vlak van onderzoek en innovatie. Om doelen te kunnen bereiken is het essentieel dat je organisatiesensitief bent en in een dynamische omgeving strategisch kan handelen. Complexe materie kun je uitleggen in de taal van je gesprekspartner, waar deze zich ook in de organisatie bevindt.

Je weet hoe je doelen kunt bereiken en wil echt verschil maken. Kansen laat je niet liggen en je bent flexibel waar nodig. De potentie van data laat jij niet onbenut en je weet tot concrete inzichten, oplossingen en innovaties te komen, waarbij je de klantbehoefte centraal zet. Je bent een doorzetter, maar weet ook wanneer je een stap terug kan doen en het aan anderen over kunt laten.

Ook vragen we:

 • een afgeronde universitaire opleiding op het gebied van gezondheid, motivatie en/of gedragsverandering (bijv. gezondheidswetenschappen, psychologie, of bewegingswetenschappen). Het liefst aangevuld met een PhD, maar dat is geen must.
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring als (wetenschappelijk) onderzoeker.
 • ervaring met diverse onderzoeksmethoden, zowel kwantitatief als kwalitatief. Je bent niet bang om de data in te duiken en analyses uit te (laten) voeren met o.a. SPSS, R of Python. Je weet hoe je de resultaten het beste kunt presenteren aan verschillende doelgroepen.
 • affiniteit met het ontwikkelen van (datagedreven) producten en diensten, en weet je hoe je het beste kunt schakelen tussen IT’ers, professionals en de praktijk.
 • ervaring met het leiden van projecten, van idee tot oplevering. Je neemt graag de lead, en zorgt voor een gestructureerde aanpak met heldere doelstellingen.  
 • dat je bereid bent elke dinsdag met het R&D team op kantoor te werken, waarbij we afwisselend twee dinsdagen in Utrecht en vervolgens een dinsdag in Son (bij Eindhoven) werken. De overige werkdagen beslis je op basis van je taken waar je werkt; op een van onze kantoren of vanuit huis. Of je standplaats Utrecht of Son wordt, dat kies je zelf.
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk én goede beheersing van de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

HumanTotalCare bestaat uit verschillende merken, en met z'n allen – in totaal 2.000 collega's – hebben we één gezamenlijk doel voor ogen: een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland. Die missie dragen wij intern natuurlijk ook uit. HumanTotalCare biedt de faciliteiten, jij hebt de regie. En verder bieden we:

 • een open, informele werksfeer. We doen het voor, door en met elkaar.
 • een baan voor 32-40 uur per week.
 • een goed salaris volgens onze cao. Voor deze functie ligt dat tussen de €4.636,- en €5.795,- bruto per maand (o.b.v. 40 uur). Uiteraard krijg je een goede pensioenregeling en reiskostenvergoeding.
 • direct een vast contract.
 • een winstuitkering. Bij een positief bedrijfsresultaat deelt iedereen mee in de winst.
 • extra vakantiedagen bij te kopen. Standaard heb je 25 vakantiedagen en daar bovenop kun je per jaar maximaal 13 dagen bij kopen.
 • een warme introductie in onze organisatie en de afdeling. Vanuit R&D hebben we een uitgebreid inwerkprogramma samengesteld waarin je het team leert kennen en meeloopt met verschillende collega’s binnen en buiten de afdeling.
 • hybride werken, waarbij je werkt vanuit de omgeving die past bij jouw werkzaamheden. Indien nodig faciliteren we je in een goede werkplek.
 • aandacht voor preventie en vitaliteit met ons my-way ontwikkel- en vitaliteitsprogramma. Je krijgt een persoonlijk vitaliteitsbudget, kunt meedoen aan challenges en ontvangt beloningen voor gezond gedrag.
 • een uitgebreid aanbod van opleidingen en (online) trainingen via onze eigen my-academy. Wij investeren in jou, zodat we samen kunnen werken aan een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland.
 • gezellige evenementen en borrels, zowel met de afdeling als met de hele organisatie, omdat we informele contacten met collega’s ook heel belangrijk vinden.
 • Veel aandacht en ruimte voor een gezonde work-life balance. En bovenal een leuke groep bevlogen collega’s waarmee ook met regelmaat leuke (team)activiteiten ondernomen worden.

Afdeling

Research & Development

Je wordt onderdeel van het veelzijdige R&D team, bestaande uit ongeveer 15 vaste collega’s. Met een mooie mix van consultants research & business development, data scientists, onderzoeksassistenten, een project support medewerker en machine learning engineers, aangevuld met een flexibele schil van onderzoeksassistenten, studenten en andere professionals ga jij impact maken.

De organisatie weet onze afdeling goed te vinden maar jij hen ook. Je werkt dan ook nauw samen met directieleden, collega’s van Business Intelligence en IT en projectleiders. Ook heb je regelmatig contact met onze professionals in de business met een grote diversiteit aan kennis en kunde; van bedrijfsartsen tot arbeids- en organisatiedeskundigen en van coaches tot psychologen. Goed stakeholdermanagement speelt een grote rol bij het succesvol zijn in deze functie.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij; Gezondheid
 • 32—40 uur per week
 • €4636—€5795 per maand
 • Universitair
 • AT HTC 20240206

Werkgever

HumanTotalCare B.V.

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Zwarte Woud 10, 3524 SJ, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you