QA officer / Farmakundige

QA officer / Farmakundige

Published Deadline Location
12 Feb 29 Feb Utrecht

You cannot apply for this job anymore (deadline was 29 Feb 2024).

Browse the current job offers or choose an item in the top navigation above.

Wil jij werken in een unieke omgeving bij een afdeling waar diergeneesmiddelen worden gemaakt, dan is dit je kans!

Job description

Voor de apotheek van de faculteit Diergeneeskunde zoeken wij een Quality Assurance Officer / Farmakundige. Als jij graag wilt werken in een unieke omgeving waar diergeneesmiddelen worden vervaardigd, is dit jouw kans! De geneesmiddelen die onze afdeling produceert, zijn bestemd voor dieren behandeld door de faculteit, dierenartsen in Nederland en soms zelfs in het buitenland, waaronder dierentuindieren.

Your job
Vaak geïnspireerd door verzoeken van dierenartsen en onderzoekers ontwikkelen we bij de apotheek diergeneeskunde met regelmaat nieuwe producten. Onze recent opgeleverde bereidingsunit voldoet aan alle vereisten voor dergelijke ruimtes en het is belangrijk dat de documentatie op orde is. Zo kunnen we bewijzen dat onze diergeneesmiddelen daadwerkelijk aan de hoogste standaarden voldoen.

In deze nieuwe functie ben jij diegene die de kritische kwaliteitsdocumenten verzamelt, controleert en samenbrengt tot één geheel. Daarnaast leg je bestaande werkwijzen en procedures vast, werk je ze bij waar nodig en draag je bij aan verbeteringen. Een belangrijk onderdeel van de functie is het aansturen van het huidige productieteam, waarbij je verantwoordelijk bent voor planningen en het handhaven van gemaakte afspraken.

Binnen het productieteam ben jij de verbindende schakel tussen de productieapotheker en de productieassistenten. Je stimuleert en faciliteert het team, waarbij je de juiste balans weet te vinden tussen behoeften en belangen. Verder bestaan de taken uit het volgende:
 • Je zorgt ervoor dat de noodzakelijke instructies aanwezig zijn en worden opgevolgd.
 • Je draagt de verantwoordelijkheid voor het adequaat onderzoeken, rapporteren en opvolgen van afwijkingen en CAPA’s.
 • Je bent verantwoordelijk voor de validatiestatus van gebruikte apparatuur.
 • Je denkt mee over passende scholingsprogramma’s voor de productieploeg en het technisch- en schoonmaakpersoneel.
 • Je ondersteunt de productieapotheker bij het nakijken en eventueel aanpassen van chargebereidingsprotocollen.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de technische dienst, het schoonmaakbedrijf en de leveranciers van farmaceutische grondstoffen en emballage.

De productieafdeling valt onder de verantwoordelijkheid van de productieapotheker. Op het gebied van kwaliteitsborging werk je nauw samen met de teamleider apotheek en de productieapotheker.

Specifications

Utrecht University

Requirements

Voor deze functie breng je het volgende mee:
 • een afgeronde hbo-opleiding Farmakunde of vergelijkbare hbo-opleiding;
 • ervaring met het werken met kwaliteitssystemen en je ziet het belang ervan in;
 • digitale vaardigheden, technisch inzicht en enthousiasme om oplossingen op dit vlak te vinden;
 • goede Nederlands taalvaardigheid in lezen, schrijven en spreken;
 • enige jaren werkervaring op het gebied van geneesmiddelenproductie is een pre;
 • kennis van de GMP-z is een pre.

Conditions of employment

 • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een werkweek van 32 tot 40 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.072,- tot maximaal € 4.103,- bij een fulltime dienstverband (schaal 8 van de cao Nederlandse Universiteiten);
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Employer

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema’s One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het Universitair Dierenziekenhuis. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers en is gevestigd op het Utrecht Science Park, niet ver van het historische centrum van Utrecht.

De apotheek Diergeneeskunde is onderdeel van de Faculteit Diergeneeskunde en is betrokken bij alle facetten van de faculteit: het onderwijs, de patiëntenzorg en het onderzoek. De apotheek is een bijzondere apotheek die zowel overeenkomsten heeft met een ziekenhuisapotheek als een openbare apotheek. De apotheek heeft naast de productieafdeling een balie waar eigenaren na hun bezoek aan de kliniek voor hun dieren medicijnen komen halen en verzorgt de distributie naar de afdelingen van de klinieken. Daarnaast is de apotheek een informatiepunt voor dierenartsen en patiënteigenaren in Nederland en daarbuiten.

De apotheek is gecertificeerd (NEN-ISO 9001:2015) en wil op korte termijn klaar zijn om geheel conform GMP(-z) normen te produceren. Het team waar je onderdeel van gaat uitmaken bestaat momenteel uit drie productiemedewerkers en één apotheker. In de apotheek zijn in totaal vijf staf apothekers, een teamleider, acht apothekersassistenten, drie productiemedewerkers, twee analisten en drie overige medewerkers werkzaam.

Specifications

 • Technical and laboratory; Support staff (clerical, administrative, facility)
 • Health
 • 32—40 hours per week
 • €3072—€4103 per month
 • Higher professional education
 • 3586

Employer

Location

Yalelaan 104-106, 3584CM, Utrecht

View on Google Maps

Interesting for you