Medewerker Communicatie (0,8 fte)

Medewerker Communicatie (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
14 feb 21 apr Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij gedreven in het vertalen van wetenschappelijke kennis naar heldere boodschappen voor de zorgpraktijk? Ben jij creatief en heb jij ervaring met communicatie en PR? Dan ben jij misschien wel de communicatiemedewerker waar wij naar op zoek zijn!

Functieomschrijving

Om met wetenschappelijke kennis bij te kunnen dragen aan mensgerichte ouderenzorg, moet wetenschappelijke kennis vertaald worden naar toegankelijke, begrijpelijke en creatieve communicatie gericht op zorgprofessionals in de ouderenzorg. Deze zorgprofessionals zijn vaak praktisch opgeleid. Als medewerker communicatie ben je samen met de adviseur communicatie verantwoordelijk voor deze vertaling. Jouw taken zijn onder andere:

 1. Interne communicatie: binnen de AW Ouderen, binnen Tranzo en Tilburg University
 2. Externe communicatie: persberichten schrijven en verspreiden, nieuwsbrieven maken en verspreiden, schrijven van nieuwsberichten, communicatie via externe kanalen, zoals Vilans, ZonMw, SANO.
 3. Communicatie naar en binnen de partnerorganisaties: netwerk opbouwen met communicatie medewerkers bij onze partnerorganisaties, zodat nieuws vanuit de AW Ouderen ook binnen de partnerorganisaties gedeeld wordt. 
 4. Sano communicatie: De AW Ouderen is ook onderdeel van SANO (Samenwerkende Academische Netwerken Ouderenzorg). Jij gaat deelnemen aan SANO communicatie overleggen om te leren van elkaar.
 5. Redigeren van teksten zodat ze leesbaar en te begrijpen zijn voor het grote publiek, in het bijzonder praktisch opgeleide zorgprofessionals in de ouderenzorg.
 6. Organisatie van evenementen zoals symposia, promoties, interactieve sessies.
 7. Fotografie en videografie: plannen en organiseren van foto- en videografie van evenementen en collega’s.
 8. Vormgeven van diverse communicatie uitingen zoals social media posts, presentaties en rapporten. Hiervoor is basiskennis van de Adobe programma’s belangrijk (Indesign, Photoshop en Illustrator)

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Kwalificaties 
Voor de functie van medewerker communicatie zoeken we een medewerker met minimaal een Hbo-opleiding op het gebied van communicatie, public relations of media met minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring. Je beschikt over goede contactuele eigenschappen, je kunt goed samenwerken met mensen met een verschillende achtergrond, functie en ervaring. Je bent creatief en hebt kennis van en ervaring met communicatie en PR. Je denkt buiten de gebaande paden, je houdt van organiseren en kunt snel schakelen tussen verschillende taken. Het is een pre als je affiniteit hebt met de ouderenzorg en wetenschap. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht verlenging.

Het betreft een functie voor 0.8 fte (32 uur per week) van de volledige werktijd. 
Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Voortzetting van deze functie is afhankelijk van de beschikbaarheid van financiële middelen.
Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkelingen en heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. 

 

Het salaris bedraagt minimaal €3.377,- en maximaal €4.640,- bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Communicatiemedewerker 1 en salarisschaal 9 van de Cao Nederlandse Universiteiten

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van uw bruto jaarinkomen. Als u 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar.  

Alle medewerkers van de universiteit vallen onder het zogenaamde Ambtenarenpensioenfonds (ABP). 

 

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap.

Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

 

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Afdeling

Binnen de Academische Werkplaats Ouderen (AW Ouderen) van Tranzo, onderdeel van Tilburg University, zijn wij opzoek naar een medewerker communicatie. Het doel van jouw functie is om wetenschappelijke kennis te vertalen naar toegankelijke, begrijpelijke en creatieve communicatie gericht op zorgprofessionals in de ouderenzorg. Op deze manier kunnen we met wetenschappelijke kennis samen bijdragen aan mensgerichte ouderenzorg. 

 

Over de Academische Werkplaats Ouderen
In de AW Ouderen werken onderzoekers en het valorisatieteam samen met ouderen en zorgprofessionals aan mensgerichte ouderenzorg. We doen sociaalwetenschappelijk onderzoek naar de leefwereld van kwetsbare ouderen, thuis en in het verpleeghuis. Met deze kennis evalueren en versterken we de ouderenzorg. 
Wij vinden het belangrijk dat de kennis die wij ontwikkelen gebruikt wordt in de zorgpraktijk. Daarom ontwikkelen we in co-creatie met de belanghebbenden, zoals zorgprofessionals, ouderen en naasten, praktisch bruikbare werkwijzen of instrumenten. We delen deze met (toekomstig) zorgprofessionals, via zowel zorgorganisaties, als zorgopleidingen. Dit doen we op een toegankelijke manier, bijvoorbeeld via een scholing, een interactieve werkvorm, een filmpje of een spel. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie over wat wij doen: www.mensgerichteouderenzorg.nl.

 

In de AW Ouderen werkt Tranzo langdurig en gelijkwaardig samen met elf organisaties in de ouderenzorg en daarnaast met diverse Mbo en Hbo scholen, creatieve bureaus, ouderenorganisaties en kennisinstituten. 
De AW Ouderen wordt aangestuurd door prof. dr. Katrien Luijkx. Dit doet zij in samenwerking met enerzijds een valorisatieteam en anderzijds senioronderzoekers die ook werkzaam zijn als onderzoeksmakelaars om de samenwerking tussen de werkplaats en de partnerorganisaties te intensiveren. Jij komt te werken in het valorisatieteam dat zich bezig houdt met het vertalen van wetenschappelijke kennis naar praktisch bruikbare producten, werkwijzen of instrumenten van de Academische Werkplaats Ouderen. Dit team bestaat uit een implementatiemakelaar, een onderwijsontwikkelaar en een adviseur communicatie.

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • max. 32 uur per week
 • HBO
 • 22138

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you