Subsidieadviseur International

Subsidieadviseur International

Geplaatst Deadline Locatie
20 feb 15 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Altijd al een bijdrage willen leveren aan de internationale samenwerking tussen onderwijsinstellingen? Heb je een sterke affiniteit met onderwijsprojecten en de internationalisering van het onderwijs?

Onze afdeling International Relations (IR) van h...

Functieomschrijving

Het team Subsidies is een spin in het web bij de aanvragen van Erasmus+ en andere internationale onderwijssubsidies. Bij onderwijssubsidies kun je denken aan bijvoorbeeld projecten voor studentenuitwisseling, stafmobiliteit, het opzetten van een bijzonder onderwijsproject of een internationaal masterprogramma. Het team onderzoekt de subsidiemogelijkheden, adviseert docenten en onderzoekers bij het schrijven van de voorstellen, begeleidt de aanvragen en draagt ook bij aan het ontwikkelen, starten en evalueren van nieuwe Europese projecten.

Samen met de subsidiemedewerker en andere collega’s van de afdeling International Relations zorg jij ervoor dat deze internationale onderwijsprojecten goed worden uitgevoerd. Je bent niet alleen verantwoordelijk over de coördinatie van het proces, maar deelt ook de kennis en ervaring met collega’s van Universiteit Leiden (zoals de afdeling Strategie en Academische Zaken) en andere (partner)instellingen. Je bent daarom ook communicatief sterk en kan helder en doelgericht schrijven.

Je staat stevig in je schoenen, bent resultaatgericht en kan goed met deadlines omgaan. Je bent een teamplayer en kan snel schakelen.

Wat ga je doen?
 • Adviseren en begeleiden van internationale subsidieaanvragen in het kader van (maar niet uitsluitend) het Erasmus+ programma, zoals International Credit Mobility (ICM), Erasmus Mundus Joint Master Degrees, Strategic Partnerships, Capacity Building, Knowledge & Sector Skills Alliances en Jean Monnet.
 • Ontwikkelen en adviseren van strategische inzet van de verschillende Erasmus+ projecten. Dit doe je samen met onder meer het afdelingshoofd International Relations (SOZ), collega’s van Strategie en Academische Zaken en LLINC.
 • Je bent het aanspreekpunt voor onderzoekers en docenten die om advies vragen over de mogelijkheden van onderwijsprojecten binnen het Erasmus+. Je bent eveneens het primaire aanspreekpunt voor het National Agentschap en andere subsidieverstrekkers en indien nodig stem je ook af met subsidieadviseurs binnen het samenwerkingsverband Una Europa. Je onderhoudt proactief je netwerk.
 • Coördineren en procesbewaking van verschillende Erasmus+ subsidieprojecten, van aanvraag tot implementatie.
 • Voorbereiden en begeleiden van verschillende subsidieaanvraagrondes. Je stemt hierbij af met je directe collega subsidiemedewerker en indien nodig ook met collega’s van andere eenheden binnen de universiteit. Daarnaast verzorg je, samen met je subsidiemedewerker, dat procedures, handleidingen en planningen, informatieverstrekking en communicatie up to date zijn. Je hebt hierin een sturende rol.
 • Je draagt hierbij aan de optimalisering van processen, het delen van kennis en ervaring en de zichtbaarheid van het team.
 • Organiseren van informatie- en implementatiesessies over subsidieprogramma’s om de kennis en zichtbaarheid van verscheidene programma’s en onderliggende processen te vergroten bij medewerkers.
 • Je verzorgt voor periodieke rapportages over de (tussen)resultaten aan het Erasmus+ Agentschap. Zo draag je bij aan de verantwoording van de implementatie van de projecten.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Wat breng je mee?
 • Je beschikt over een hbo of academisch werk- en denkniveau en hebt affiniteit met het domein internationalisering van het hoger onderwijs en in het bijzonder het Erasmus+-programma.
 • Ervaring met internationalisering, Erasmus+ programma’s, Erasmus+ onderwijssubsidies en/of projectmanagement in het hoger onderwijs (bij voorkeur in de universitaire sector) is een pre;
 • Ervaring met administratieve, proces- en projectmatige werkzaamheden;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in Engels als in het Nederlands; Het vereiste minimumniveau Engels is vastgesteld op C1 (actief) en C1 (passief) van het CEFR.
 • Competenties: conceptueel en analytisch vermogen, overtuigingskracht, schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, resultaatgericht, inlevingsvermogen, organisatiesensitiviteit, netwerkvaardigheid.

Arbeidsvoorwaarden

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Ons aanbod
Een functie in een organisatie volop in beweging. Mensen maken het verschil in onze organisatie en daarin willen we ook investeren. Een dienstverband vindt plaats in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten, voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €3.226 en maximaal € 5.090 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

In deze functie is het mogelijk om gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op kantoor te werken (hybride werken). Meer informatie over Universiteit Leiden kun je vinden op: https://www.universiteitleiden.nl.

Werkgever

Universiteit Leiden

Onze organisatie
Als expertisecentrum SOZ motiveren en ondersteunen wij studenten om hun academische en persoonlijke vaardigheden optimaal te ontwikkelen vanuit mentaal, fysiek, en sociaal welzijn. Het is onze ambitie dat alle studenten hun studie-en studententijd met succes en plezier doorlopen. Aan zowel studenten, begeleiders als partners bieden wij informatie, ondersteuning, voorzieningen en werken we samen met elkaar, in en buiten de universiteit. Alleen zo kunnen we onze dienstverlening steeds vernieuwen en verbeteren om een fijne en optimale studie-en studententijd te faciliteren.

De afdeling International Relations bevordert en organiseert internationale studenten- stafmobiliteit, We doen dit door studenten die in het buitenland willen studeren van advies te voorzien en door toelating van internationale uitwisselingsstudenten in Leiden en Den Haag. Daarnaast adviseert de afdeling International Relations faculteiten over het aanvragen van subsidies op het gebied van onderwijs en het opzetten van internationale samenwerkingsovereenkomsten. Verder beheert, adviseert over en voert de afdeling ook verscheidene (internationale) beursprogramma's uit. Informatie over het Expertisecentrum Studenten en Onderwijszaken kunt u vinden op: https://organisatie.leidenuniv.nl/soz/over/expertisecentrum-soz.html.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • €3226—€5090 per maand
 • HBO+
 • 14587

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Leiden, 2312AR, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you