Immigration Officer Zomerkracht

Immigration Officer Zomerkracht

Geplaatst Deadline Locatie
21 feb 10 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Immigration bij Studenten Services is op zoek naar enthousiaste medewerkers (m/v/x) om het Immigration team te versterken tijdens onze zomerpiek. De afdeling Immigration houdt zich bezig met alle werkzaamheden die betrekking hebben op de aanvraag van een verblijfsvergunning. Denk aan het beoordelen van dossiers, het informeren van studenten over de rechten en plichten die bij een studievergunning horen maar ook zorgdragen voor een ‘soft landing’ in Nederland.

Wat ga je doen?
Samen met het gezellige Immigration team informeer je non-EU studenten over de deadlines en de procedure van het immigration-proces.
 • Je beoordeelt dossiers op correctheid en compleetheid en je dient namens de student een aanvraag voor een verblijfsvergunning in bij de IND.
  • Denk aan het verifiëren van persoonsgegevens en het checken op collegegeld en leefgeld.
 • Je onderhoudt contact met studenten over de voortgang van de aanvraag en je informeert de student over de vervolgstappen die genomen moeten worden wanneer de aanvraag door de IND is goedgekeurd.
 • Tijdens dit proces onderhoud je contact met UvA collega’s maar ook met externen zoals de IND en ambassades.

Daarnaast behoren mails beantwoorden en telefonische contact houden met de IND of de student ook tot jouw werkzaamheden. We krijgen dagelijks veel mail binnen en iedere dag hebben we een telefonisch spreekuur waar veel studenten gebruik van maken. Je kunt vragen verwachten over het immigration dossier, het maken van een afspraak bij een ambassade maar ook over het inschrijven bij de gemeente en het openen van een bankrekening in Nederland. We proberen de student hierin zo goed mogelijk van dienst te zijn want een verhuizing naar een ander land heeft een grote impact.

Mede daarom organiseren we, samen met het team ‘Introducties en Soft-Landing’, een webinar en arrivaldagen aan de start van het studiejaar. Ook hier hebben we jouw hulp bij nodig. Ben je benieuwd naar hoe dit er uit ziet? Op onze arrival pagina kun je meer informatie vinden.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken we een collega die:
 • affiniteit met de doelgroep en administratieve werkzaamheden heeft;
 • servicegericht en stressbestendig is, ook aan de telefoon;
 • secuur werkt en handig is met digitale systemen;
 • in staat is om in het Nederlands en Engels zich uitstekend in woord en geschrift uit te kunnen drukken;
 • bereid is kennis van de Vreemdelingenwet en overige wet- en regelgeving op gebied van immigratie op te doen.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een tijdelijk dienstverband van 24 tot 38 uur per week voor de periode van vier maanden met als einddatum 31 augustus 2024. Jouw werkschema is als volgt gestructureerd: gedurende week 16 en 17 tijdens het inwerken werk je 16 uur per week op dinsdag en donderdag. Vanaf week 18 (begin mei) tot eind juni wordt je contract uitgebreid naar 24-32 uur per week. Vanwege onze piekdrukte in mei en juni vragen we je om vakanties hier omheen te plannen. In de maanden juli en augustus neemt de werkdruk af waardoor er flexibiliteit is om minder uren te werken.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, € 2.693 tot € 3.636 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Naast het salaris en de gezellige en flexibele werkomgeving bieden we een gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld:
 • 232 verlofuren per jaar (bij een 38-urige werkweek);
 • een breed cursusaanbod dat je kosteloos kunt volgen, bijvoorbeeld op het gebied van tijdsmanagement of Engels en een online cursusplatform met meer dan 100 verschillende cursussen;
 • geboorteverlof (voor partners) met 100% salarisbehoud;
 • gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof;
 • een pensioen bij ABP, waar de UvA aan bijdraagt;
 • De mogelijkheid om hybride te werken na het inwerktraject (50%).

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Werkgever

Studenten Services

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 42.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Studenten Services
Studenten Services geeft invulling en uitvoering aan het studentenbeleid door dienstverlening en ondersteuning aan studiekiezers, studenten en pas afgestudeerden van de UvA. Het doel is de studieloopbaan van studenten zo goed mogelijk te laten verlopen door advisering, begeleiding en informatieverschaffing. StS richt zich op verschillende expertisegebieden en disciplines, zoals voorlichting en studiekeuze, studentbegeleiding en internationalisering.

De afdeling Immigration bestaat uit vier vaste medewerkers. Tijdens de piekperiodes krijgt de afdeling versterking van extra krachten, we zoeken dan ook meerdere collega’s om ons te ondersteunen tijdens deze piekperiode. Deze uitbreiding van het team iedere zomer leidt tot een fijne sfeer waar het vaste team altijd erg naar uit kijkt!

Je maakt deel uit van een gezellig en gevarieerd team, waar dienstverlening, samenwerking en werkplezier centraal staan. Tijdens de pauzes is er ruimte voor ontspanning met activiteiten zoals tafeltennissen, gezamenlijk planken of stretchen, en ontspannen lunches in de woonkamer. Samen een kopje koffie halen wordt gezien als waardevolle momenten van verbinding. Binnen onze werkomgeving heerst een gelijkwaardige cultuur, waarin onderlinge feedback wordt aangemoedigd en gewaardeerd. Onze werkplek is op het Roeterseiland Campus in Amsterdam Oost. Uiteraard voorziet de UvA haar medewerkers van de juiste spullen om thuis te kunnen werken.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 24—38 uur per week
 • €2693—€3636 per maand
 • HBO
 • 12678

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Roetersstraat 11, 1018WB, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you