Jurist Onderwijsrecht (senior)

Jurist Onderwijsrecht (senior)

Geplaatst Deadline Locatie
22 feb 13 mrt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb jij affiniteit met het hoger onderwijs en het wetenschappelijke onderzoek? Ben jij een (ervaren) jurist met kennis van en ervaring met het onderwijsrecht? En ben jij iemand die graag samenwerkt, bestuurssensitief is en oplossingsgericht denkt? Kom dan werken als senior jurist onderwijsrecht bij de Radboud Universiteit.

Als ervaren jurist Onderwijsrecht adviseer je het College van Bestuur, de faculteiten en diensten primair op terrein van het hoger onderwijsrecht. Je bent medeverantwoordelijk voor de voorbereiding, wijziging en verbetering van de universitaire regelgeving op onderwijsgebied en governance (in brede zin) en bent in staat om de daarmee samenhangende kaders universiteit breed te implementeren.

Als jurist bij Bestuurlijke en Juridische Zaken (BJZ) ben je breed inzetbaar. Zo lever je een bijdrage aan de algemene bestuurlijke ondersteuning van het College van Bestuur, ben je een vraagbaak voor de organisatie en spring je, waar nodig, bij in de ondersteuning van een tweetal klachtencommissies als (plaatsvervangend) secretaris. Verder kan het voorkomen dat je namens het College van Bestuur optreedt in juridische procedures en onderhoudt je contacten met advocaten en/of notarissen. Daarnaast lever je namens BJZ een bijdrage aan de beleidsontwikkeling, toets je beleidsvoorstellen aan relevante wet- en regelgeving en doe je voorstellen voor aanpassingen. De juristen van het team Juridische Zaken fungeren indien nodig als elkaars "achtervang".

Mocht je al enige juridische ervaring hebben en affiniteit met hoger onderwijs en het wetenschappelijke onderzoek, schroom dan niet om te solliciteren, want het is bij ons ook mogelijk om in de rol van Jurist Onderwijsrecht te groeien.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-Master Nederlands Recht bij voorkeur aangevuld met minimaal 7 jaar relevante werkervaring bij een onderwijsinstelling. Ervaring als jurist in een bestuurlijke omgeving is een pre.
 • Je hebt een brede en actuele expertise op relevante juridische terreinen, met name op het terrein van het hoger onderwijsrecht. Daarnaast heb je ervaring binnen of kennis van het bijzonder onderwijs en ervaring met de Wet op het hoger onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek (WHW) is een duidelijke pre; affiniteit daarmee is een vereiste.
 • Je stelt hoge eisen aan je eigen professionaliteit, werkt zelfstandig, resultaatgericht en dienstverlenend.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse én de Engelse taal en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je schrijft bondig, leesbaar en duidelijk.
 • Je bent proactief, flexibel en stressbestendig. Verder beschik je over een sterk analytisch vermogen, een probleemoplossende instelling en je hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
Ben je enthousiast, maar twijfel je of je wel volledig aan het profiel voldoet? Wij nodigen je graag uit om alsnog te reageren of contact met ons op te nemen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

 • Het betreft een dienstverband van 0,8 - 1,0 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 3.226 en maximaal € 6.737 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek. 
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Het team Juridische Zaken maakt deel uit van de afdeling BJZ, een eenheid binnen het Bestuursbureau van de Radboud Universiteit. Het Bestuursbureau staat onder leiding van de secretaris van het college van bestuur en adviseert het college aldus vanuit een onafhankelijke positie. Binnen deze eenheid zijn naast het juridische team, het bestuurssecretariaat, de griffie van het CvB, de ondersteuning van de medezeggenschap, Documentaire Informatie Voorziening (DIV) en het bureau van de pedel ondergebracht. Bij de afdeling BJZ werken zo'n 40 medewerkers.

Binnen het team Juridische Zaken werken op dit moment elf juristen. Behalve over onderwijsrechtelijke zaken adviseren wij over bestuursrechtelijke en civielrechtelijke kwesties, over governance en privacy-aspecten en beheren we de verzekeringsportefeuille. Een belangrijk deel van de universitaire regelgeving komt via Juridische Zaken tot stand. Ook voeren we het secretariaat van diverse bezwaar-, beroep- en klachtencommissies.


Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig.

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Specificaties

 • Juridisch personeel
 • max. 40 uur per week
 • max. €6737 per maand
 • Universitair
 • 1218278

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you