Junior of Medior Beleidsmedewerker Onderzoek en Valorisatie

Junior of Medior Beleidsmedewerker Onderzoek en Valorisatie

Geplaatst Deadline Locatie
23 feb 21 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Houd jij van:
 • Adviseren van bestuurders binnen het hoger onderwijs en onderzoek op het hoogste niveau
 • Zelfstandig uitvoeren van beleids- en operationele taken binnen een slagvaardig team van sterke beleidsadviseurs
 • Meeschrijven aan beleidsstukken binnen een complexe maar wetenschappelijk en maatschappelijk gedreven organisatie

Dan is de functie van junior of medior beleidsmedewerker onderzoek en valorisatie bij de afdeling Academische Zaken, team onderzoek en valorisatie, van de Universiteit van Amsterdam jou op het lijf geschreven.

Wat ga je doen?
Vanwege de uitbreiding van ons team zoeken we per direct een junior of medior medewerker onderzoeks- en valorisatiebeleid. Als beleidsmedewerker draag je bij aan de ontwikkeling van het strategisch beleid van de instelling op het gebied van onderzoek en valorisatie. Je ondersteunt het College van Bestuur, in het bijzonder de rector, bij dat beleid. Er wordt verwacht dat je samen met collega’s strategische doelen vertaalt in concrete initiatieven en oog hebt voor de implementatie van de resultaten.

Je helpt mee om samen met collega’s universiteitsbrede projecten tot een goed einde te brengen. Eén van de beleidsterreinen die je op je neemt betreft kwaliteitszorg onderzoek. Dat betekent o.a. dat je onderzoeksvisitaties van de facultaire instituten begeleidt en besluitvorming erover door het College voorbereidt. Ook ondersteun je één of meer universiteitsbrede adviescommissies op het gebied van onderzoek en valorisatie, door het voorbereiden van vergaderingen en het meeschrijven aan adviesstukken. Je helpt ook mee bij het uitzetten van universiteitsbrede calls, prijzen, en voordrachten op het gebied van onderzoek en valorisatie. In overleg wordt bekeken welke operationele en beleidsterreinen binnen het onderzoeks- en valorisatieteam je ver verder op je neemt, bijvoorbeeld de voorbereiding van overleggen met niet-universitaire partijen.

Je voert je werkzaamheden uit in nauwe samenwerking met collega’s binnen de afdeling, waar veel beleidsthema’s en werkzaamheden aan elkaar gerelateerd zijn, maar ook met andere stakeholders zoals de faculteiten, Innovation Exchange Amsterdam (IXA, het kennistransfer office en grant support) en andere afdelingen binnen de Bestuursstaf. Vaak vindt afstemming plaats op nationaal en internationaal niveau (bijv. UNL en LERU).

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde academische opleiding;
 • Je werkt zelfstandig, kunt goed je eigen tijd indelen en agenda bewaken, maar bent ook in staat samen te werken in een team en verbinding te vinden met andere onderdelen van de organisatie;
 • Je hebt goede contactuele eigenschappen en je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent analytisch ingesteld en legt je makkelijk creatieve verbanden;
 • Je werkt gestructureerd, planmatig en zorgvuldig;
 • Je signaleert kansen voor verbetering en/of verandering en helpt deze realiseren;
 • Je bent bestuurlijk en organisatorisch sensitief en vaardig in het omgaan met tegenstrijdige belangen.

Een pré is het als je bovendien
 • enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie hebt opgedaan;
 • brede kennis van en interesse hebt in het wetenschappelijk onderzoek in het algemeen en van de ontwikkelingen in het onderzoeks- en valorisatiebeleid in het bijzonder;
 • ervaring hebt met het opbouwen van een netwerk en in het verbinden van mensen in een grote en uitdagende organisatie;
 • het vermogen hebt om, waar nodig, goed te bemiddelen, overtuigen en compromissen zoeken;
 • ervaring hebt met het initiëren en stimuleren van kennisontwikkeling binnen de eigen organisatie en het overdragen van nieuwe inzichten aan collega’s.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden, vanwege langdurig ziekteverlof in het team, een tijdelijk dienstverband aan bij de UvA voor de duur van één jaar. De startdatum is in overleg en bij voorkeur op korte termijn.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €3.226,- tot €5.090,- bruto per maand op basis van 38 uur per week (schaal 10). Dit is exclusief 8 % vakantie- en 8,3 % eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Daarnaast biedt de UvA uitstekende studie- en ontwikkelmogelijkheden en stimuleert zij medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Wat bieden wij verder?
 • Een veelzijdige functie waarbij je eigen initiatief wordt gewaardeerd en je de mogelijkheid hebt om je taken en verantwoordelijkheden uit te bouwen;
 • Een enthousiast team;
 • Een (internationale) werkomgeving in het hart van Amsterdam;
 • Trainingen en bezoek aan seminars en congressen, zodat je kunt groeien in de functie en op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen.

Werkgever

Bestuur en Bestuursstaf UvA

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 42.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Over bijna de hele breedte van alfa-, gamma-, bèta- en medische wetenschappen behoren we tot de internationale voorhoede. Onze wetenschappers werken, gedreven door hun grenzeloze nieuwsgierigheid, met de besten in de wereld samen aan vernieuwend en fundamenteel onderzoek. Ons onderzoek en onderwijs hangen nauw samen en inspireren elkaar. Het onderwijsaanbod is breed en activerend, en stimuleert engagement bij studenten.
Het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam wordt ondersteund door een compacte Bestuursstaf. De Bestuursstaf adviseert het College op strategisch en tactisch niveau en draagt verantwoordelijkheid voor de operationalisering van genomen besluiten. De hierin belegde taken zijn direct afgeleid van taken van het College. De Bestuursstaf bestaat uit drie clusters; Algemeen Bestuurlijk en Juridische Zaken, Bedrijfsbureau en Beleid- en Strategieontwikkeling.

Academische Zaken
Als beleidsmedewerker onderzoek en valorisatie kom je te werken bij de afdeling Academische Zaken, die deel uitmaakt van het cluster Beleid- en Strategieontwikkeling. De afdeling richt zich op de beleidsterreinen onderwijs, onderzoek en internationalisering. De afdeling werkt veel samen met de faculteiten, diensten (zoals de Bibliotheek, IXA en ICTS) en andere afdelingen binnen de Bestuursstaf (zoals Juridische Zaken, Finance, Planning & Control en het Bestuurssecretariaat). Het team onderzoeks- en valorisatiebeleid bestaat uit zes beleidsmedewerkers.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • 30.4—38 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • Universitair
 • 12679

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you