Adviseur Procesverbetering & Implementatie met focus op data

Adviseur Procesverbetering & Implementatie met focus op data

Geplaatst Deadline Locatie
23 feb 24 mrt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een data gedreven adviseur met affiniteit voor slim capaciteitsmanagement? Maak bij ons impact op de toekomst van de gezondheidszorg door op het snijvlak tussen data en praktijk te werken! Je denkt écht mee over verbeteringen in de zorg en kan zo met je expertise waardevolle impact maken. Ben jij onze nieuwe collega die naast data de praktijk niet uit het oog verliest?

Als adviseur ben je onderdeel van een team van ongeveer 40 enthousiaste adviseurs. Jullie uitdagingen liggen met name op het gebied van betaalbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg. Als adviseur sta je (zorg)professionals en collega’s met raad en daad bij in complexe verandervraagstukken en zorg je voor procesverbetering (procesoptimalisatie, -herontwerp en -innovatie) en implementatie. Door er daadwerkelijk voor te zorgen dat veranderingen worden gerealiseerd, behaal je resultaten die passen bij de strategie van het Radboudumc.

Binnen het PVI team ben je onder andere onderdeel van het programma Integraal capaciteitsmanagement (ICM). In dit programma houden we ons vooral bezig met vraagstukken over de logistieke planning van capaciteiten (ruimte, apparatuur, instrumenten en personeel) en de patiëntvraag, met als doel om de juist zorg op de juist plaats en op het juist moment te kunnen leveren aan alle patiënten.

We helpen diverse opdrachtgevers (binnen en buiten het Radboudumc) om de variabiliteit in patiëntstromen te reduceren, de zorgvraag en capaciteit in evenwicht te brengen en daarmee uiteindelijk meer patiënten te kunnen helpen, met een betere kwaliteit van zorg en een betere spreiding van de werklast voor de medewerkers.

Data-analist binnen het ICM programma:
Wat voor mij het werk leuk maakt is dat je zelf dicht bij de opdrachtgever staat. Je werkt echt nauw samen met collega’s, opdrachtgevers en onze Business Intelligence Afdeling. Je krijgt veel mee van het werk in het ziekenhuis als je een project doet en bent niet iemand die alleen op de achtergrond de data verwerkt en modellen maakt. Je denkt echt mee over verbeteringen in de zorg en kan vanuit je expertise veel waarde toevoegen. Dit maakt voor mij het verschil ten opzichte van andere organisaties waar je echt alleen maar bezig bent met het vertalen van data en modelleren’.

Wat kan je van ons verwachten?
 • Een leuk en uitdagend introductieprogramma waarbij je gelijk meegenomen wordt in verschillende projecten, trainingen volgt en het team leert kennen.
 • Een enthousiast programmateam ICM met meerdere ervaren adviseurs die een breed scala aan opdrachten en uitdagingen samen oppakt.
 • Uitdagende projecten met veel verantwoordelijkheid, zowel binnen als buiten het Radboudumc, zowel op het gebied van ICM als andere vakgebieden.
 • Een uitdagende werkomgeving waar je veel kan leren van ervaren collega’s in verschillende rollen en diverse vakgebieden.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent iemand die bewust kiest voor een uitdagende baan als adviseur in de gezondheidszorg. Je wil hoge kwaliteit/excellentie bieden op het gebied van data-analyse, verwerking en modelleren. Je bent gemotiveerd om te werken aan de toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van zorg en je staat te popelen om hiervoor oplossingen te bedenken en te implementeren. Hierbij neem je de patiënt als uitgangspunt.

Je bent iemand die het fijn vindt om te kijken naar de mogelijkheden die data bieden om te kunnen voorspellen, verklaren en besturen. Je werkt graag samen met collega's en opdrachtgevers en hebt ideeën voor het vernieuwen en herinrichten van zorglogistiek.

Je bent gedreven om te zorgen dat inzichten vanuit de data daadwerkelijk tot veranderingen leiden en uiteindelijk patiënten en medewerkers helpen. Daarbij ben je stressbestendig, proactief en goed in het stellen van grenzen en het bewaken ervan.

Je vindt het fijn om in een projectmatige setting te werken. Je weet om te gaan met de dynamiek binnen een innovatieve afdeling als PVI en bent in staat tot oprechte zelfreflectie.

Daarnaast beschik je over:
 • Een (bijna) master-graad op het vlak van technische bedrijfskunde, econometrie, toegepaste wiskunde of een vergelijkbare (analytische) studie. Een opleiding op het gebied van capaciteitsmanagement is een pre.
 • Kennis van en/of affiniteit met ziekenhuisorganisaties. Je bent in staat om de diepere oorzaken van knelpunten in logistieke processen op te sporen en je bent niet bang om door te vragen.
 • Ervaring met het samenbrengen van verschillende databronnen.
 • Het vermogen om data te interpreteren & begrijpelijk te maken.
 • De kennis en ervaring om te kunnen modelleren.
 • De competenties samenwerken, nauwkeurigheid en eigen verantwoordelijkheid nemen.
 • De kunst om effectief contact aan te gaan met zorgprofessionals en te helpen om complexiteit inzichtelijk te maken en te objectiveren.
 • Goede (schriftelijke) communicatie- en analytische vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris in schaal 10 tussen de € 3.359 en € 5.292 (fulltime). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en 47% tot 72% onregelmatigheidstoelage.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen. Ook inspirerend: via digitale learning spaces wissel je met collega’s kennis uit.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Zo krijg je 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum én hebben we een healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan. Maak je een ingrijpende gebeurtenis mee? Dan staan ons bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach voor je klaar.
 • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen (van ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’), activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Je bouwt pensioen op bij ABP Pensioenfonds en het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
 • Korting op je zorgverzekering én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag.

Werkgever

Radboudumc

De Adviesgroep Procesverbetering & Implementatie (PVI) is al meer dan een decennium een erkend en geaccrediteerd organisatieadviesbureau binnen het Radboudumc. Hierdoor kennen wij de dynamiek en uitdagingen van een academisch medisch centrum als geen ander. We voeren jaarlijks ongeveer 600 projecten succesvol uit voor onze Radboudumc organisatie en zijn daarnaast ook in andere UMCs en regionale ziekenhuizen actief.

Wat maakt onze adviseurs onderscheidend?
Onze adviseurs hebben een toonaangevende expertise opgebouwd in o.a. de volgende thema’s:
 • Zorgpaden
 • Patiëntveiligheid
 • Bedrijfsvoering en financiën
 • Integraal Capaciteitsmanagement
 • Samenwerken in netwerken
 • Harmonisatie van zorgprocessen
 • Persoonsgerichte zorg

Daarbij werken we allen volgens een vaste veranderfilosofie en -methodieken. Naast deze
inhoudelijke expertise zijn onze adviseurs ervaren in de rol van programmaleider, projectleider en
trainer.

Zo voeren we projecten uit op strategisch gekozen veranderthema’s opgesteld door de Raad van
Bestuur en de afdelingsleiding van de betreffende afdelingen. We delen de kennis en ervaring met elkaar, maar ook buiten de muren van het Radboudumc.

De ongeveer 40 medewerkers van de adviesgroep PVI werken samen aan duurzame oplossingen
in de zorg waarbij we constant leren van elkaar. Daarnaast is er uiteraard ook tijd voor ontspannende
activiteiten, zoals de tweewekelijkse teamlunch, borrels en teamdagen.

Adviesgroep Procesverbetering & Implementatie is Accredited Consulting Practice (ACP) en voldoet
daarmee aan de professionele standaard met de eisen die daarvoor gelden van de Ooa / ICMCI.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • Gedrag en maatschappij; Gezondheid
 • 24—36 uur per week
 • €3359—€5292 per maand
 • Universitair
 • 190871-P1440022-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you