Projectleider | Postdoc 'Passende zorg voor mensen met een verstandelijke beperking'

Projectleider | Postdoc 'Passende zorg voor mensen met een verstandelijke beperking'

Geplaatst Deadline Locatie
23 feb 19 mrt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde werkt de onderzoeksgroep Geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking (GMVB) samen met zes zorgorganisaties voor mensen met verstandelijke beperking in de vorm van academische werkplaats 'Sterker op Eigen Benen'. Het onderzoek binnen deze academische werkplaats richt zich op gezondheid van en geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking. Wil jij samen met ons werken aan passende zorg voor mensen met een verstandelijke beperking? We maken graag kennis met je!

Binnen onze academische werkplaats hebben we een vacature voor een projectleider / postdoc passende zorg. Binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is er een grote verscheidenheid aan interventies, instrumenten en methodieken beschikbaar. Het is echter niet altijd duidelijk hoe keuzes voor interventies en methodieken worden gemaakt en welke evidence hieraan ten grondslag ligt. Onderzoeksdesigns zijn vaak complex om uit te voeren binnen deze doelgroep waardoor de ontwikkeling van evidence achterblijft.

Passende zorg gaat over zorg die waarde gedreven is, tot stand komt samen met de cliënt, over gezondheid gaat in plaats van over ziekte en de juiste zorg op de juiste plek is. Dit is ook in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking essentieel, maar het aanbod aan interventies, methodieken en werkwijzen dat hieraan kan voldoen is nog beperkt.

Binnen dit project willen we in kaart brengen:
 • Welke uitdagingen er spelen rond passende zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
 • De relatie met andere beleidsontwikkelingen, waaronder het integraal zorgakkoord en medisch-generalistische zorg.
 • Welke interventies of methodieken gericht op de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking er vanuit praktijkperspectief urgent een betere evidence base nodig hebben.
 • Hoe we interventieonderzoek passend en wetenschappelijk verantwoord uit kunnen voeren.
 • Welke contextuele voorwaarden van belang zijn bij het uitvoeren van interventie onderzoek.
 • Hoe we opgedane kennis over werkzaamheid en voorwaarden voor implementatie goed naar de praktijk kunnen doorvertalen

Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn:
 • Analyseren van relevante beleidsstukken.
 • Inventariseren van interventies en behoeften in de praktijk.
 • Contacten onderhouden binnen het netwerk en bijwonen van relevante bijeenkomsten.
 • Samenwerken rondom passende zorg binnen de associatie van academische werkplaatsen op het gebied van Verstandelijke Beperkingen.
 • Ontwikkelen van werkwijzen om interventieonderzoek context sensitief toe te passen.
 • Het (bijdragen aan het) schrijven van publicaties over context sensitieve interventies, implementatie en innovatie.

Voor de invulling van de functie op schaal 11 niveau zijn de volgende taken aanvullend op bovenstaande taken:
 • Begeleiden wetenschappelijke deelprojecten.
 • Neemt beslissingen over de inhoud van adviezen en over de organisatorische opzet van deelonderzoeken.
 • Legt veranwoording af richting de subisidieverstrekkers over de besteding van gelden.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een gepromoveerd onderzoeker met interesse in complexe vraagstukken rond de gezondheidszorg van mensen met een verstandelijke beperking. Je hebt interesse in de mogelijkheden en onmogelijkheden van onderzoeksdesigns in de complexe context van de gehandicaptenzorg. Daarnaast beschik je over sterke communicatieve vaardigheden en de capaciteit om effectief samen te werken met zowel onderzoekers als beleidsmedewerkers.

Je beschikt over een conceptueel denkvermogen en bent in staat creatieve oplossingen te bedenken voor complexe problemen. Je hebt dan ook het vermogen om diverse perspectieven binnen een multidisciplinaire context samen te brengen en je kunt omgaan met uiteenlopende belangen. Bovendien heb je een goed overzicht van recente beleidsontwikkelingen in (langdurige) zorg.

Daarnaast ben / heb je:
 • Gepromoveerd in de sociale wetenschappen of gezondheidswetenschappen.
 • Werkervaring in een onderzoeks- of coordinerende functie na/aanvullend op de promotie.
 • Bekend met methodes en denkwijzen vanuit complexity thinking, systems thinking en system innovation.
 • Kennis van de organisatie van gezondheidszorg en je bent bekend met recente beleidsstukken.
 • Ervaring met implementatie en met kwalitatieve en kwantitatieve methodes.
 • Affiniteit met en kennis van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking wordt gewaardeerd.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris in schaal 10 tussen de € 3.359 en € 5.292 (fulltime) of schaal 11 (zie functieomschrijving) tussen de € 4.498 en € 6.156 (fulltime). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en 47% tot 72% onregelmatigheidstoelage.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen. Ook inspirerend: via digitale learning spaces wissel je met collega’s kennis uit.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Zo krijg je 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum én hebben we een healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan. Maak je een ingrijpende gebeurtenis mee? Dan staan ons bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach voor je klaar.
 • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen (van ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’), activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Je bouwt pensioen op bij ABP Pensioenfonds en het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
 • Korting op je zorgverzekering én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde vormt de verbindende partner in regionale en nationale transmurale zorg. Wij streven naar goede, toegankelijke en samenhangende zorg en preventie, zoveel mogelijk in de eigen omgeving: empowerment waar mogelijk, zorg waar nodig. Daarin streven we continu naar initiatief en innovatie. Wereldwijd is de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc één van de meest toonaangevende afdelingen op haar vakgebied.

Wij verrichten, in nauwe samenwerking met ons werkveld, wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek en geven onderwijs in de academische opleidingen Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen (BMG). Daarnaast leiden wij huisartsen, bedrijfs-en verzekeringsartsen, specialisten ouderengeneeskunde en verslavingsartsen op.

Dit zeer brede spectrum van onderzoek, onderwijs en opleiding biedt medewerkers een uitgelezen mogelijkheid om actief betrokken te zijn bij diverse netwerken en samenwerkingsverbanden. Dit continu streven naar verbinding, ook binnen de afdeling zelf, levert naast waardevolle kennis breed opgeleide en bevlogen professionals op. De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde richt zich vanuit haar kerntaken onderzoek, onderwijs en opleiding specifiek op persoonsgerichte zorg en communicatie, transmurale en interprofessionele samenwerking, preventie, diversiteit, participatie en kwetsbare groepen.

Voor zowel medewerkers en leidinggevenden staan thema’s als vitaliteit, werkplezier, talentontwikkeling, ontmoeting en zichtbaarheid centraal bij het werken bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde. Werken bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde betekent werken in een toonaangevende, ambitieuze en prettige omgeving. Samenwerken, talentontwikkeling, excelleren en de menselijke maat zijn bij ons uitgangspunten.

De onderzoeksgroep Geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking bestaat uit ongeveer 25 medewerkers. Dit zijn onderzoekers, coördinatoren, projectleiders, science practitioners die naast onderzoek ook als arts VG werken en co-onderzoekers die ervaringsdeskundig zijn. Samen met zorgorganisaties verbeteren wij de (dagelijkse) gezondheidszorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we met wetenschappelijk onderzoek naar gezondheidsachterstand en -ongelijkheid, het inzetten van de expertise van de arts VG in de praktijk en middels onderwijs aan zorgprofessionals en geneeskunde studenten.

Het Radboudumc
Welkom bij het Radboudumc, waar onze onderzoeksgroepen streven naar innovatieve oplossingen die impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We dagen de status quo uit om huidige en toekomstige gezondheidsuitdagingen te overwinnen. Ons doel is om de toekomst van de gezondheidszorg te vormen voor de komende generaties. Onze focus ligt op preventie, duurzaamheid en betekenisvolle zorg, die we bereiken door onze diepgaande kennis van ziektemechanismen, klinische wetenschap, volksgezondheidsonderzoek, medische technologie en gegevenswetenschap. Onze benadering is gericht op doorbraken die de gepersonaliseerde gezondheidszorg en de volksgezondheid daadwerkelijk kunnen verbeteren.

Bij het Radboudumc biedt een uitgebreid scala aan onderzoeksprogramma's het kompas voor onze onderzoeksinspanningen. Elk programma heeft een duidelijk doel, waarbij samenwerking binnen en buiten onze organisatie zeer wordt gewaardeerd. We integreren zorg, onderwijs en onderzoek in samenwerking met onze patiënten om ervoor te zorgen dat onze onderzoeksprogramma's een significante impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We nodigen je uit om deel te nemen aan onze missie om een gezonde toekomst voor iedereen te creëren.

Specificaties

 • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Natuurwetenschappen; Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • €3359—€6156 per maand
 • Universitair
 • 190863-P1439938-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you