Online marketeer

Online marketeer

Geplaatst Deadline Locatie
23 feb 13 mrt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Weet jij hoe we onze doelgroepen optimaal kunnen aantrekken, bedienen en binden aan onze universiteit? En weet je dit alles om te zetten in concrete resultaten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De divisie Marketing & Communications bedient verschillende in- en externe doelgroepen vanuit diverse expertisegebieden. Het doel is deze doelgroepen te informeren, te enthousiasmeren en aan onze universiteit te binden. 

Als online marketeer word jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van online strategieën en het opzetten en uitvoeren van online campagnes, met name ten behoeve van de werving van Nederlandse en internationale studenten. De nadruk van jouw werkzaamheden ligt vooralsnog op de doelgroepen potentiële bachelor- en masterstudenten, maar je kunt ook voor de doelgroepen donateurs, potentiële medewerkers of alumni werken.


Je krijgt alle ruimte om jouw online kennis op strategisch en operationeel niveau in te zetten. Je vertaalt de doelstellingen en wensen van de doelgroepen naar een strategie en campagneplan voor de hele online marketing funnel. Snel schakelen en het spotten en benutten van kansen is key om maximaal resultaat te behalen. Hier ben jij goed in en krijg jij energie van. Na afloop van de campagne evalueer je de resultaten en lever je vanuit je sterke analytische vaardigheden concrete verbetersuggesties op. Aan de hand van data-analyses en onderzoek stuur je bij en weet jij campagnes of specifieke activiteiten te optimaliseren. Zo verbeteren we continu. Dat alles passend bij de Radboud-uitstraling en onze kernwaarden. 

Dit doe je niet alleen, je bent onderdeel van het Online Marketing team, bestaande uit drie enthousiaste collega's. Het team werkt vooralsnog veel samen met team Data en met de doelgroepteams Bachelor en Master. In de toekomst werk je ook samen met de overige doelgroepteams als Alumni, Donoren en Potentiële medewerkers. Als initiator en uitvoerder ontwikkel je campagnes via Google Ads, Meta en TikTok ter promotie van events en opleidingen, maak je via Google Looker Studio resultaten van de campagnes inzichtelijk en stuur je bij en beheer je en optimaliseer je websitecontent. Studentassistenten bieden daarbij ook de nodige ondersteuning.


Je zorgt er samen met je team ook voor dat alle webpagina's voor potentiële studenten goed presteren op het gebied van SEO, usability en conversie-optimalisatie. Zo doe je gebruikerstesten bij websitegebruikers en analyses via CrazyEgg en GA4 om een continue verbetering te realiseren.

Vanuit jouw expertise en verbindende rol weet je resultaat te boeken en ben je ook sparringpartner voor de faculteiten. Op basis van het doel en de doelgroep van een campagne kun je adviseren over welk kanaal, welke boodschap/creative en welke targeting in te zetten om dit doel te bereiken. 

Jij bent een enthousiaste zelfstarter, brengt energie, hebt frisse ideeën en denkt vanuit mogelijkheden. Binnen een team neem je graag de lead en geloof je in de kracht van samenwerken. Je bent proactief, kunt goed omgaan met verschillende stakeholders en met eventuele weerstanden. Daarnaast vind je het fijn om planmatig en gestructureerd te werken en blijf je flexibel in de route naar een te behalen doel. 

We zoeken een online marketeer, maar op papier word je aangesteld als marketing- en communicatiespecialist.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding richting marketing.
  • Je hebt één tot drie jaar ervaring in online marketing (fijn als je bureau-ervaring hebt).
  • Je hebt ervaring met dashboarding en tools als GA4 (Google Analytics), Looker Studio, Search Console, Social media advertising, Google Ads (SEO/SEA).
  • Je hebt sterke projectmanagement-skills van A tot Z: KPI’s formuleren, flows bouwen, time management, kansen benutten en resultaten rapporteren en delen binnen de organisatie.
  • Je denkt én handelt vanuit data, zodat we de juiste dingen doen voor onze doelgroepen.
  • Je hebt een professionele beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je bent flexibel en bereid om incidenteel 's avonds en in het weekend te werken in verband met de open dagen of webinars.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

  • Het betreft een dienstverband van 0,8 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 3.072 en maximaal € 4.103 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 8).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Je gaat aan de slag bij de divisie Marketing & Communications. We werken continu aan het optimaal bedienen van onze doelgroepen en verbeteren en versterken van de reputatie van de Radboud Universiteit. Dat doen we vanuit  multidisciplinaire teams en vanuit klantbehoeften. Je gaat werken in een open en collegiale sfeer met veel vrijheid en ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en ontwikkeling.  


Radboud Universiteit

Op de Radboud Universiteit willen we impact maken met ons werk. Dat doen we door baanbrekend onderzoek, hoogwaardig onderwijs, goede ondersteuning en samenwerkingen binnen en buiten de universiteit. Zo leveren we een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daar hebben we nog meer collega’s voor nodig, die vanuit hun eigen expertise op zoek willen gaan naar antwoorden. We staan voor een inclusieve gemeenschap en verwelkomen medewerkers met een verscheidenheid in achtergrond, cultuur en perspectief. Help je ook mee om de wereld een stukje beter te maken? Je bent nodig.

Wil je meer weten over hoe het is om bij de Radboud Universiteit te werken? Volg dan ons Instagramaccount en lees verhalen van onze collega’s.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • max. 40 uur per week
  • €3072—€4103 per maand
  • HBO
  • 1218339

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you