Analist insectenvirologie

Analist insectenvirologie

Geplaatst Deadline Locatie
27 feb 18 mrt Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als analist ga je werkzaamheden verrichten ter ondersteuning van het onderzoek in de insectenvirologie, en draag je bij aan het voorbereiden en geven van practica aan studenten. In deze functie help je met het in stand houden van onze rupsenkweken en daarnaast help je medewerkers en studenten met het voorbereiden en uitvoeren van hun experimenten. Je werkt binnen de groep die onderzoek doet aan insectenvirussen, waarin ook een andere analist en diverse promovendi, postdocs en studenten werkzaam zijn.

Jij gaat als analist bijdragen aan het succesvol laten verlopen van werkzaamheden in het laboratorium en ondersteunt werkzaamheden van andere medewerkers en studenten. Deze werkzaamheden betreffen moleculaire analyses (o.a. DNA/RNA/eiwit isolaties, (q)PCR, cloneren, Elisa), experimenten met celkweken, virus isolaties, infecties van insecten met virussen en gedrags- en fitnessanalyses aan insecten. Binnen de leerstoelgroep functioneer je in een team van 6 analisten, die een aantal algemene beheerstaken onderling hebben verdeeld en elkaars taken indien nodig kunnen overnemen.

Jouw taken en verantwoordelijkheden als analist zijn:
 • Verzorgen en in stand houden van insectenkweken
 • Ondersteunen bij en uitvoeren van moleculaire laboratorium werkzaamheden
 • Ondersteunen bij en uitvoeren van experimenten met insecten en virussen
 • Voorbereiden van materiaal voor practica, ondersteunen bij het geven van practica
 • Uitvoeren van algemene beheerstaken van het laboratorium
 • Samenwerken met analisten, promovendi, postdocs, studenten

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding als (micro)biologisch analist en hebt ervaring met het werken met insecten en met moleculaire technieken. Kennis van de virologie is een belangrijk pluspunt. Je bent een gedreven, leergierige analist en voert experimenten nauwkeurig uit. Je kan goed zelfstandig werken en kan makkelijk tussen taken wisselen. Je beschikt over goede communicatievaardigheden en werkt graag samen met anderen om werkzaamheden tot een succes te maken. Daarnaast ben je bereid algemene ondersteunende beheerstaken uit te voeren. Verder wil je je graag verbreden in het kennisveld en, indien nodig, cursussen volgen om extra vaardigheden op te doen.

Voor deze functie is het essentieel dat je een goede beheersing hebt van de Engelse taal om goed te kunnen communiceren met mensen van allerlei nationaliteiten. Voor deze functie gaat het om�taalniveau�B2. Heb je dit niveau nog niet, dan helpen wij je vanzelfsprekend en kun je terecht bij ons taalcentrum�Wageningen in’to Language.

Je ziet dat er voldoende uitdagingen voor jou liggen. Deze uitdagingen kunnen ook als ontwikkelmogelijkheden gezien worden. Mocht jij dus nog niet het track-record hebben dat in de vacature wordt gevraagd, maar wél solide werkervaring hebben, dan willen we jou ook graag uitnodigen om te solliciteren.

Hier ga je werken
Het Laboratorium voor Virologie maakt deel uit van de Plant Sciences Group van Wageningen University en is gehuisvest op de Wageningen Campus in het Radix gebouw. Wij verzorgen het virologisch onderwijs binnen Wageningen Universiteit in BSc and MSc programma’s van verschillende studierichtingen. De leerstoelgroep Virologie bestaat uit ongeveer 35 medewerkers, waaronder wetenschappelijke staf, analisten, PhD studenten, postdocs, en gastmedewerkers. Jaarlijks verrichten gemiddeld 25 BSc en MSc studenten hun afstudeeronderzoek bij Virologie. Bij Virologie wordt fundamenteel onderzoek verricht op het gebied van plantenvirussen, insectenvirussen en arbovirussen. De gegenereerde kennis wordt indien mogelijk vertaald naar toepassingen ter verbetering van de voedselproductie en de gezondheid van mens en dier.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Een aantal highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, extra vakantie / compensatie uren op te bouwen;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • uitstekende pensioenregeling via het ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 2.693,- tot maximaal € 3.836,- bij een volledige werkweek van 38 uur conform CAO Nederlandse Universiteiten (schaal 7).
Dit betreft een functie voor 32 uur per week voor 12 maanden.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 19e achtereenvolgende keer is gekozen tot de "beste universiteit” van Nederland.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.600 medewerkers (6.700 fte) en 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Landbouw
 • max. 32 uur per week
 • €2693—€3836 per maand
 • HBO
 • P1442104-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you