Hoogleraar Marketing

Hoogleraar Marketing

Geplaatst Deadline Locatie
4 mrt 14 apr Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Op het gebied van onderzoek richt de leerstoelhouder zich op thema’s die aansluiten bij het LIRS-onderzoeksprogramma (specifiek is er interesse op de thema’s: Digitale Transformatie; Veerkracht; Duurzaamheid; Diversiteit & Inclusie). De leerstoel is complementair aan de bestaande leerstoel in de vakgroep op het thema: Closed Loop Supply Chain Management. De leerstoel versterkt de onderzoekslijnen en treedt op als mentor voor de huidige medewerkers met als doel de kwaliteit en kwantiteit van het onderzoek te verbeteren. De leerstoel streeft nieuwe onderzoekslijnen na die leiden tot subsidiesucces en een toename van promotieonderzoek.

De leerstoelhouder heeft een breed netwerk binnen de academische wereld en binnen het bedrijfsleven. Gezien het belang van valorisatie voor de OU verwachten we dat de leerstoelhouder zichtbare bijdragen levert aan de publieke discussie/debat binnen zijn/haar vakgebied.

Op het gebied van onderwijs zal de leerstoelhouder bijdragen aan de ontwikkeling en het doceren van het curriculum op het gebied van marketing, dat wordt aangeboden in de BSc- en MSc-programma's, het PhD-programma en post-initiële programma's.

Het is beoogd dat de leerstoelhouder ook voorzitter van de vakgroep Marketing & Supply Chain Management wordt. Het is de verwachting dat de leerstoelhouder een duidelijke visie heeft/ontwikkelt voor de vakgroep op gebied van onderwijs en onderzoek passend binnen de visie van de faculteit. Verder is de vakgroepvoorzitter verantwoordelijk voor capaciteitsverdeling onder het personeel van de vakgroep en treedt  de vakgroepvoorzitter op als mentor voor junior medewerkers.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

De hoogleraar die we zoeken heeft de volgende kenmerken:

 • Een afgeronde PhD in een relevant onderwijs- en onderzoeksgebied.
 • Een uitstekend onderzoekprofiel op het gebied van Marketing, blijkend uit wetenschappelijke publicaties in internationaal gerenommeerde tijdschriften en internationale erkenning binnen het vakgebied.
 • Een bewezen vermogen om een leidende rol op het gebied van onderzoek op zich te nemen (begeleiding van promovendi; mentorschap van junior onderzoekers).
 • Heeft passie voor en visie op het ontwikkelen van (marketing)onderwijs en heeft een studentgerichte focus.
 • Een bewezen vermogen om samen te werken met relevante stakeholders uit de praktijk en andere belanghebbenden.
 • Een bewezen vermogen om externe onderzoek fondsen aan te trekken en de daaruit voortvloeiende onderzoeksprojecten te beheren/leveren.
 • Ervaring in (afstands-)onderwijs en onderwijsinnovatie, en een bereidheid tot het ontwikkelen en begeleiden van nieuw (post-initieel) onderwijs.
 • Een brede interesse in zowel de wetenschappelijke als praktische ontwikkelingen binnen het vakgebied marketing.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Aangezien de beoogde leerstoelhouder Marketing ook de rol van afdelingshoofd op zich zal nemen, is ervaring in een academische leiderschapsrol wenselijk. Een verbindende en inclusieve leiderschapsrol wordt hierbij verwacht.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 18 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.

Salaris
Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal H2 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten, bedraagt minimaal € 6.648,- maximaal € 9.680,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

Standplaats
Heerlen. Van de hoogleraar wordt verwacht dat zij/hij op regelmatige basis (bij een voltijdsaanstelling) minimaal 3 dagen per week in Heerlen aanwezig zal zijn.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen

De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Faculteit Managementwetenschappen

De Faculteit Managementwetenschappen (MW) is een van de zes faculteiten binnen de OU.  MW heeft momenteel iets minder dan 100 medewerkers in dienst (ongeveer 60 FTE). De decaan van MW is prof. dr. Bart Frijns. De faculteit bestaat uit vier vakgroepen: Strategisch Management; Marketing & Supply Chain Management; Organisatie; Accounting & Finance. De hoogleraar Marketing wordt gepositioneerd binnen de vakgroep Marketing & Supply Chain Management.

Op het gebied van onderzoek zet MW zich in voor het bereiken van de doelstellingen van de OU om zowel disciplinair als interdisciplinair onderzoek te bevorderen. Op het gebied van disciplinair onderzoek ligt de nadruk op kwantiteit en kwaliteit. Op het gebied van interdisciplinair onderzoek volgt MW haar onderzoeksprogramma LIRS (Learning and Innovation for Resilience and Sustainability). Overkoepelend is een streven naar meer financiering uit 2e en 3e geldstroom. Verschillende medewerkers van MW houden zich ook bezig met praktijkgerichte onderzoeksprojecten.

Op het gebied van onderwijs biedt MW een Bachelor in Bedrijfskunde aan, een Master in Management en levert het bijdrage aan de interdisciplinaire Master Gezondheidswetenschappen. Daarnaast draagt MW bij aan verschillende executive education programma's.

Specificaties

 • Hoogleraar
 • Gedrag en maatschappij; Economie
 • 30.4—38 uur per week
 • €6648—€9680 per maand
 • Gepromoveerd
 • FAC/MW/24022

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you