Hoofd Kenniscentrum & Public Affairs

Hoofd Kenniscentrum & Public Affairs

Geplaatst Deadline Locatie
4 mrt 31 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij graag werken bij een toonaangevend landelijk onderzoeksinstituut voor de gezondheidszorg? Ben je op zoek naar een uitdagende en gevarieerde functie waarbij je leiding geeft aan het sterke team van het Nivel Kenniscentrum? Ambieer je de rol om strategische positionering en profilering van het Nivel in het veld van gezondheidszorg(onderzoek) actief te versterken? Dan komen we graag met je in contact.

Functieomschrijving

Wij zoeken een enthousiaste collega met een strategische blik en een hands-on-mentaliteit die samen met het team van het Kenniscentrum bij kan dragen aan de missie van het Nivel en relevante ontwikkelingen strategisch kan inzetten om de maatschappelijke impact van ons onderzoek te vergroten.

Het Nivel, kennis voor betere zorg

Het Nivel, Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg, doet hoogwaardig onderzoek naar de kwaliteit en effectiviteit van de Nederlandse gezondheidszorg. Onze onderzoekers doen betrouwbaar en onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek dat direct zijn weerslag vindt in beleid en zorgpraktijk. In totaal werken er ongeveer 170 medewerkers. We zijn gehuisvest op een mooie locatie op loopafstand van Centraal Station Utrecht. Meer weten? Bekijk de video Het Nivel in 2 minuten.

Het Nivel Kenniscentrum

Het is de ambitie van het Nivel om met zijn toonaangevend onderzoek en enorme schat aan kennis daadwerkelijk bij te dragen aan betere zorg voor patiënten. Het Kenniscentrum draagt op drie manieren bij aan deze ambitie: door actief met onderzoekers samen te werken in de kenniscommunicatie, door de Nivel-corporate boodschap te versterken en door in te zetten op meer interactie tussen onderzoek en veld. Onderzoekers kunnen rekenen op een groot aantal hulpmiddelen om hun onderzoek en het Nivel stevig neer te zetten. Het Kenniscentrum ontwikkelt en beheert de website, die een centrale rol speelt in de kennis- en corporate communicatie. Daarnaast heeft het Kenniscentrum een adviserende rol bij het strategisch inzetten van kennisbijeenkomsten die onze onderzoekers organiseren.

Wat ga je doen?

Het team waar je leiding aan geeft, is een team van twee wetenschapsmarketeers, een webmaster en een administratief medewerker. Het team draagt zorg voor effectieve en brede kenniscommunicatie op basis van de Nivel-onderzoeksresultaten, vertaalt de ambities van het Nivel in een online en offline strategie, zorgt voor helder en zelfbewust afzenderschap van Nivel-uitingen en werkt vanuit deze rol samen met onderzoekers bij het opstellen van nieuwsberichten over hun onderzoek. Je ondersteunt met je team verschillende onderzoekteams bij passende communicatieve uitingen gericht op de diverse stakeholders van het Nivel. Ook heb je een rol bij het mede uitwerken van de ambities die zij in hun Nivel-onderzoeksprogramma’s hebben geformuleerd. Voor het versterken van de Public Affairs ambities van het Nivel schakel je direct met de Raad van Bestuur. 

Specificaties

Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL)

Functie-eisen

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een bevlogen en gedreven hoofd Kenniscentrum & Public Affairs die maatschappelijke ontwikkelingen die relevant zijn voor de positionering van het Nivel signaleert, analyseert, vertaalt naar activiteiten en bijdraagt aan de ambities van de organisatie. Je ontwikkelt een passende communicatiestrategie en geeft de Raad van Bestuur advies als het gaat om de strategische positionering en profilering van het Nivel als kennisinstituut. Samen met programmaleiders en met inzet van je team weet je de Nivel-onderzoeksagenda te vertalen naar een heldere meerjarenkoers. Je weet als geen ander mensen met elkaar te verbinden, zowel intern als extern, om deze doelen gezamenlijk te bereiken én ieders rol en expertise daarin te benutten. Je vindt het leuk om je kennis te delen.

Functie-eisen

  • academisch werk- en denkniveau
  • relevante leidinggevende ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in de onderzoekswereld of bij een kennisinstituut
  • een doortastende, verbindende en inspirerende leiderschapsstijl
  • kennis van en inzicht in maatschappelijke en bestuurlijke verhoudingen op het snijvlak van wetenschap, beleid en zorgpraktijk 
  • over een relevant (media)netwerk beschikkend
  • ondernemend en pro-actief

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden, met uitzicht op verlenging.

Wij bieden:

  • een afwisselende functie in een dynamisch en complex stakeholderveld
  • een eindverantwoordelijke rol voor het Kenniscentrum
  • een tijdelijke aanstelling voor 24 tot 32 uur per week voor een periode van 12 maanden met uitzicht op verlenging; 
  • een salaris, binnen de opleidingseisen afhankelijk van ervaring, van minimaal € 5.188,27 en maximaal € 7.017,59 bruto per maand op basis van 36 uur per week;
  • een eindejaarsuitkering van 6,83%, met mogelijkheid voor uitbreiding tot 8,33%; 
  • een NS Business Card tegen een geringe eigen bijdrage;
  • een pensioenvoorziening;
  • een ruime verlofregeling;
  • de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken en deels bij het Nivel; ons moderne kantoor ligt op loopafstand van Centraal Station Utrecht;
  • ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden; 
  • een collegiale en informele werksfeer;
  • een fiets(lease)regeling.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Management
  • Gedrag en maatschappij; Gezondheid
  • 24—32 uur per week
  • €5188—€7017 per maand
  • Universitair
  • SP NIVEL 20240304

Werkgever

Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Otterstraat 118, 3513 CR, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you