PostDoc 'Bouwstenen van succes

PostDoc 'Bouwstenen van succes

Geplaatst Deadline Locatie
5 mrt 2 apr Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

PostDoc 'Bouwstenen van succes: Analyse van kerncomponenten in een effectieve interventie voor jonge kinderen' (0,8 fte)

De afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van de faculteit Sociale Wetenschappen zoekt met ingang van 1 april 2024 een ...

Functieomschrijving

Functie-inhoud
Je gaat werken aan het project ‘Bouwstenen van succes: Analyse van kerncomponenten in een effectieve interventie voor jonge kinderen’. Dit onderzoeksproject is een direct vervolg op het onderzoek naar de werking van Cool Little Kids (CLK), een preventieve interventie die bedoeld is om angstproblemen bij jonge kinderen te verminderen via hun ouders als intermediair. In Australië is deze interventie effectief bevonden het voorkomen van angstproblemen tot wel 11 jaar later, en de studie naar de effectiviteit in Nederland is in de afrondende fase (zie https://www.universiteitleiden.nl/cool-little-kids).

Het huidige onderzoek richt zich op de werkzame kernelementen van CLK. Het CLK-programma maakt gebruik van kernelementen uit de Cognitieve Gedragstherapie (CGT). Uit diverse reviews en meta-analyses blijkt dat CGT de best onderzochte en meest bewezen interventie is om angststoornissen bij kinderen en jongeren te voorkomen en verminderen. Kennis over de effectieve kernelementen van CGT specifiek voor jonge kinderen met beginnende angstproblemen, waarbij ouders als intermediair de CLK-interventie toepassen ontbreekt echter nog.

In dit project onderzoeken in drie verschillende deelprojecten voor wie, wanneer en waarom een kernelement werkt. Deze deelprojecten bestaan uit het uitvoeren van geavanceerde statistische analyses op de reeds verzamelde data van de grote RCT, een aanvullende dataverzameling bij ouders die de CLK-interventie volgen waarbij zowel kwantitatieve als kwalitatieve data wordt verzameld en het uitvoeren van een Delphi-studie met CLK-professionals. Op deze manier kunnen we inzicht krijgen in wanneer een kernelement werkt, voor wie en waarom. Ook kunnen we achterhalen of een bepaald kernelement mogelijk niet werkzaam is. Op deze manier verwachten we een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het efficiënt en doelmatig inzetten van deze preventieve angstinterventie, met daarmee betere uitkomsten voor kinderen en hun gezinnen.

Het project is ingebed in de onderzoekslijn van de projectleider dr Leonie Vreeke naar het voorkomen en behandelen van angst bij zeer jonge kinderen. Dit onderzoeksteam bestaat uit een promovendus en twee onderzoeksassistenten van het huidige CLK-onderzoek, en zal binnenkort ook nog worden uitgebreid met een andere promovendus voor het beginnende Brave Steps project (zie: https://www.universiteitleiden.nl/onderzoek/onderzoeksprojecten/sociale-wetenschappen/psychologie/brave-steps-nl). Het project wordt gefinancierd door ZonMw [projectnummer 07440212310025] en wordt uitgevoerd in samenwerking met MOC ’t Kabouterhuis en de GGD Amsterdam.

Wat ga je doen?
Je helpt bij de ontwikkeling en uitvoering van bovenstaand ‘Bouwstenen van Succes’ project, begeleidt jonge onderzoekers, schrijft artikelen en helpt met het verwerven van subsidies. Binnen alle drie de deelprojecten waar je aan werkt is er ruimte voor jouw ideeën en creativiteit.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Wat neem je mee?
  • Je bent gepromoveerd onderzoeker (psycholoog / pedagoog/ gezondheidswetenschapper / statisticus of andere relevante vakgebieden) of hebt een promotorverklaring dat het proefschrift verdedigbaar wordt geacht;
  • Je hebt ervaring en affiniteit met geavanceerde statistische analysetechnieken, bij voorkeur basisvaardigheden met data analyse in R.
  • Je hebt ervaring met kwalitatieve en kwantitatieve dataverzameling, projectmanagement en coördinatie;
  • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels, waarbij het een pré is als je aantoonbaar ervaring hebt met het overbrengen van onderzoeksresultaten aan diverse doelgroepen (algemeen publiek, beleid, praktijk, etc.);
  • Je houdt van een uitdaging, wil impact hebben en bent met goede communicatieve vaardigheden in staat samen te werken met collega’s, preventiewerkers, ouders en andere partijen binnen het project.
  • Je hebt een open werkhouding en vindt een goede onderlinge samenwerking belangrijk.
  • Vanwege de aard van het project, waarbij er wordt samengewerkt met veel verschillende maatschappelijke partners is vloeiend Nederlands spreken en schrijven een vereiste.

Arbeidsvoorwaarden

Onze organisatie
Werken bij onze Faculteit is werken in een dynamische, internationale en aantrekkelijke omgeving waarin medewerkers en studenten worden gedreven door nieuwsgierigheid om fundamentele kennis te vergroten, voor de wetenschap én om een bijdrage te leveren aan de grote maatschappelijke uitdagingen van morgen. FSW biedt ruimte aan diversiteit en vernieuwing voor ca. 1.000 medewerkers en ca. 7.000 studenten zowel uit binnen- als buitenland. Het onderwijs en het onderzoek binnen de faculteit is belegd bij vijf instituten te weten: Psychologie, Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschappen, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie en het Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies. Bezoek onze website voor een impressie: welkom bij de Leidse Faculteit der Sociale Wetenschappen - Universiteit Leiden.

Het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden omvat zes eenheden voor onderwijs en onderzoek: Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie, Klinische Psychologie, Cognitieve Psychologie, Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie, Sociale en Organisatiepsychologie, en Methoden en Statistiek. Het Instituut Psychologie biedt een stimulerende omgeving die samenwerking binnen en tussen eenheden bevordert.

Wij bieden
Een parttime (30,4 uur per week) dienstverband van aanvankelijk een jaar (conform de CAO Universiteiten Nederland), met de intentie tot verlenging voor de duur van het project. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €3.226,- en maximaal €5.090,- per maand bij een fulltime dienstverband (salarisschaal 10; UFO-profiel onderzoeker 4).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gedrag en maatschappij
  • €3226—€5090 per maand
  • Universitair
  • 14522

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you