Hoofd Communicatie & Informatievoorziening - Bureau - KNAW

Hoofd Communicatie & Informatievoorziening - Bureau - KNAW

Geplaatst Deadline Locatie
8 mrt 1 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij ervaren in strategische communicatie, leidinggeven en heb je hart voor de wetenschap? Kom dan je visie en kennis inzetten bij de positionering en profilering van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Functieomschrijving

Als hoofd Communicatie & Informatievoorziening geef je leiding aan de afdeling C&I die bestaat uit vier teams: Advies & Woordvoering, Content, Congresbureau en Documentaire Informatievoorziening. In totaal geef je leiding aan 18 medewerkers. Je werkt direct samen met het bestuur en de directie van de KNAW op strategische vraagstukken. Je onderhoudt een functionele lijn met de communicatieteams bij onze 13 onderzoeksinstituten. Met hen werk je constructief samen aan de verdere optimalisering en professionalisering van de communicatie. Het is een veelzijdige, dynamische functie, waar je als ervaren en deskundige communicatieprofessional echt het verschil kunt maken.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit vragen we

Als hoofd C&I begrijp je welke rol de KNAW als instituut in de maatschappij kan en moet spelen, nu en in de toekomst. Je weet als geen ander hoe je bestuur, directie en organisatie meeneemt in communicatiestrategie en –beleid. Je hebt visie, overtuigingskracht, een goed gevoel voor wat er in de samenleving speelt en weet strategie en visie om te zetten in de juiste acties voor jouw team. Je bent een verbinder die samen met de vier teamleiders die aan jou rapporteren de resultaten naar een hoger plan weet te tillen en de samenwerking met diverse collega’s binnen de KNAW weet te vinden. Je stimuleert medewerkers om vanuit professionaliteit en bevlogenheid hun bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de KNAW. Je weet een goede samenwerking met onze instituten, de Akademies en onze leden, en de andere stafafdelingen binnen de KNAW tot stand te brengen.

Je bent een ervaren communicatieprofessional met stevige vakkennis, vooral op het gebied van positionering, public affairs, externe communicatie, issue- en crisiscommunicatie en woordvoering. Ook kennis van interne communicatie en organisatieveranderingen is gezien de ontwikkelingen binnen de KNAW wenselijk.

Wat neem je mee?
  • Je hebt hart voor de wetenschap en wetenschappers;
  • Je bent een gedreven communicatieprofessional met aantoonbare ervaring (minimaal 10 jaar) op het gebied van strategische communicatie, positionering, woordvoering en public affairs;
  • Je hebt visie, conceptueel en analytisch vermogen, bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied en je houdt ervan anderen mee te nemen in je streven naar verandering en vernieuwing;
  • Je hebt ervaring in het managen van teams, kunt collega’s stimuleren en ondersteunen bij hun ontwikkeling en groei in lijn met onze nieuwe leiderschapsvisie;
  • Je bent een stevige en heldere gesprekspartner voor directeuren en bestuursleden, analytisch sterk, met een goed maatschappelijk kompas, besluitvaardig en in staat complexe krachtenvelden goed te doorgronden;
  • Je hebt ervaring met en een uitstekend gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, je bent je bewust van het speelveld waarbinnen de KNAW acteert;
  • Het is een pre als je ervaring hebt binnen het publieke of wetenschappelijke domein;
  • Je bent een ervaren ‘people manager' met een duidelijke, mensgerichte en inspirerende stijl van leidinggeven en reflectief vermogen;
  • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
  • HBO+ /WO werk- en denkniveau.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Wat bieden wij jou

Wij bieden je een prachtige afwisselende baan met veel ruimte voor initiatief en zelfontplooiing in een organisatie met een informele sfeer en een prettig werkklimaat. Je gaat werken in het hart van de Nederlandse wetenschap, op een prachtige historische locatie in Amsterdam. Het gaat om een dienstverband voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. Het salaris is marktconform en afhankelijk van ervaring (schaal 14/ cao Nederlandse Universiteiten, maximaal € 112.000 bruto per jaar bij een fulltime dienstverband). Hybride werken is mogelijk.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €6.305 en maximaal €8.025 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 14 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Het aanvragen van een VOG kan onderdeel uitmaken van de indiensttredingsprocedure.

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor tien nationale onderzoeksinstituten - en drie instituten die infrastructuur bieden voor onderzoek - die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.
Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 30.4—38 uur per week
  • €6305—€8025 per maand
  • HBO+
  • 2069

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 29, 1011JV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you