Senior beleidsmedewerker Onderwijs

Senior beleidsmedewerker Onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
12 mrt 8 apr Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als Senior beleidsmedewerker onderwijs draag je bij aan de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van onderwijsbeleid van Wageningen University. De combinatie van zelfstandigheid en samenwerking maakt de functie dynamisch en veeleisend, maar geeft ook veel voldoening voor wie graag impact wil hebben op het onderwijsbeleid. Uiteraard tegen een goed salaris.

Je maakt deel uit van het team Policy Support. Binnen het team Policy Support ben jij verantwoordelijk voor diverse beleidsdossiers. De inhoud van deze dossiers kan variëren van flexibilisering van het onderwijs, tot de verdeling van financiële middelen, tot studentenwelzijn.

Jouw taken en verantwoordelijkheden als Senior beleidsmedewerker onderwijs zijn:
 • In nauwe samenwerking met bijvoorbeeld studenten, docenten, opleidingsdirecteuren en andere afdelingen van ESA ontwikkel je breed gedragen beleid voor de hele universiteit; Daarnaast ondersteun je het besluitvormingsproces en draag je bij aan de implementatie en evaluatie van beleid;
 • Je signaleert welke onderwerpen aandacht behoeven, initieert passende aanpakken om tot resultaten te komen en stuurt indien nodig bij;
 • Je organiseert effectieve samenwerkingsverbanden en hebt de rol van trekker of secretaris in werkgroepen en commissies;
 • Je bent sparringpartner voor minder ervaren collega’s die aan complexe of gevoelige dossiers werken.

Je gaat samenwerken met de collega’s van het team Policy Support. Dit team bestaat uit 12 (senior) beleidsmedewerkers onderwijs en ondersteuners van de Board of Education. Je bespreekt de voortgang van de beleidstrajecten waarvoor je verantwoordelijk bent met de coördinator Policy Support.

Hier ga je werken
Binnen Wageningen University is ‘Education & Student Affairs’ (ESA) de centrale afdeling op het gebied van onderwijs. ESA matcht vraag en aanbod van onderwijs, is verantwoordelijk voor de kwaliteitsborging van het onderwijs en ontwikkelt en implementeert onderwijsbeleid. Naast geaccrediteerde onderwijsprogramma’s ontwikkelt de afdeling een aanbod aan online onderwijs. De afdeling levert diensten aan (potentiële) studenten en docenten van WU en ondersteunt de uitvoering van het onderwijs. ESA wordt aangestuurd door de dean of education.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

 • Een afgeronde universitaire opleiding;
 • Minimaal vijf jaar ervaring als beleidsmedewerker onderwijs;
 • Kennis van belangrijke ontwikkelingen in zowel het Nederlandse als Europese hoger onderwijs;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Nederlands als in het Engels.

In onze internationale werkomgeving wordt steeds meer in het Engels gecommuniceerd. Voor deze functie gaat het om taalniveau C2. Heb je dit niveau nog niet, dan helpen wij je vanzelfsprekend en kun je terecht bij ons taalcentrum Wageningen in’to Language Als Senior beleidsmedewerker onderwijs ben je proactief, neem je een leidende rol in complexe beleidsdossiers en behaal je met jouw hands-on mentaliteit resultaten. Je hebt een sterk gevoel voor wat er in de organisatie leeft en gaat goed om met onduidelijkheid en tegenstrijdige belangen en inzichten. Je bent communicatief sterk, analytisch, integer, nauwkeurig en stressbestendig. Je houdt goed overzicht over verschillende complexe trajecten die tegelijkertijd lopen.

Je ziet dat er voldoende uitdagingen voor jou liggen. Deze uitdagingen kunnen ook als ontwikkelmogelijkheden gezien worden. Mocht jij dus nog niet het track-record hebben dat in de vacature wordt gevraagd, maar wél solide werkervaring hebben, dan willen we jou ook graag uitnodigen om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 5.247,- tot maximaal € 6.737,- bij een volledige werkweek van 38 uur conform CAO Nederlandse Universiteiten (schaal 12). Bovendien is een aanstelling van 0,8 fte bespreekbaar. In eerste instantie bieden wij je een jaarcontract, welke bij wederzijds enthousiasme daarna verlengd zal worden naar een contract voor onbepaalde tijd. Uiteraard gaan we graag het gesprek met je aan als hier vragen over zijn.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 19e achtereenvolgende keer is gekozen tot de "beste universiteit” van Nederland.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.500 medewerkers en 12.500 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Landbouw
 • max. 38 uur per week
 • €5247—€6737 per maand
 • Universitair
 • P1456530-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you