Arts-onderzoeker/promovendus dermatologie en allergologie

Arts-onderzoeker/promovendus dermatologie en allergologie

Geplaatst Deadline Locatie
13 mrt 23 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een gedreven arts-onderzoeker die geïnteresseerd is in de wereld van dermatologie/allergologie? Wij zijn op zoek naar jou om ons team te versterken en baanbrekend onderzoek te verrichten naar voedselallergieën.

Functieomschrijving

Voedselallergieën treffen ongeveer 20 miljoen Europeanen en nemen wereldwijd toe; een trend die zich zal voortzetten met de introductie van voedingsmiddelen op basis van nieuwe eiwitbronnen en toename in consumptie van producten met hogere eiwit concentraties (zoals eiwitshakes).

Als arts-onderzoeker/promovendus ga je een onderzoek uitvoeren met als doel meer inzicht te krijgen in hoe een voedselallergie zich ontwikkelt en welke factoren zoals voedingsgewoonten, blootstelling, afkomst en geslacht daar invloed op hebben. Daarnaast onderzoek je hoe allergeen verschillende peulvruchten zijn. Dit is belangrijk omdat peulvruchten eiwitrijke producten zijn, die een rol spelen in de switch van dierlijke naar meer plantaardige voeding. De verkregen kennis zal gebruikt worden voor de ontwikkeling en implementatie van een monitoringsysteem voor opkomende voedselallergieën.

Dit onderzoek is onderdeel van het KIC NWO project MoSIN (“Monitoring the Safe Introduction of Novel foods”) waarbij we samenwerken met de Universiteit Maastricht, waar ook een onderzoeker zal worden aangesteld en tevens met Wageningen University & Research, HAS Green Academy en Surrey University (Verenigd koninkrijk). Verder zijn verschillende stakeholders van de voedselketen bij dit project betrokken. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op deze website.

Als arts-onderzoeker zal je studiepatiënten rekruteren, alle voorkomende studietaken uitvoeren, data analyseren en opschrijven, presenteren op congressen en contact onderhouden met partners in en buiten ons ziekenhuis. Daarnaast bestaat er mogelijkheid tot het doen van spreekuur en klinische trials.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding Geneeskunde (met BIG-registratie) bij de start van je aanstelling; tijdens de sollicitatieprocedure hoeft het diploma nog niet te zijn behaald.
 • Je hebt aantoonbare interesse in wetenschappelijk onderzoek, neemt zelf initiatief, kan goed met patiënten omgaan en hebt doorzettingsvermogen.
 • Het lijkt je leuk om ook in het laboratorium mee te werken
 • Je werkt zowel goed zelfstandig als in teamverband.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je bent bereid om collega’s bij te staan in hun onderzoek.
 • Je bent kritisch, leergierig en nieuwsgierig en hebt goede communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (36 - 40 uur) functie bedraagt maximaal € 5.292,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

De afdeling dermatologie/allergologie van het UMC Utrecht biedt zorg aan patiënten met huidaandoeningen en allergische ziekten. Ook vindt er veel wetenschappelijk onderzoek plaats. De afdeling bekleedt een internationale toppositie op het gebied van voedselallergie, urticaria/angio-oedeem en eczeem bij kinderen en volwassenen. De afdeling heeft een topreferente verwijsfunctie voor deze ziektebeelden.

Nationaal is het UMC Utrecht voor voedselallergie en eczeem het enige NFU (Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra) erkende expertisecentrum voor zowel kinderen als volwassenen. Verder is het centrum een internationaal herkend en certificeert expertisecentrum voor voedselallergie (ANACARE). Het onderzoek gebeurt in nauwe samenwerking met partners van het Centrum voor translationele immunologie, waardoor we toegang hebben tot de nieuwste technieken.

Specificaties

 • PhD
 • Gezondheid
 • 36—40 uur per week
 • max. €5292 per maand
 • Universitair
 • 2024-4548

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you