Communiceren over het risico op dementie en dementie-preventie

Communiceren over het risico op dementie en dementie-preventie

Geplaatst Deadline Locatie
13 mrt 28 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Enthousiaste PhD student of onderzoeker gezocht voor het onderzoeksproject ‘Communiceren over het risico op dementie en dementie-preventie’ binnen het Nederlands Dementie Preventie Initiatief (NDPI).

Functieomschrijving

Wij zoeken een gedreven en competente onderzoeker voor het veelzijdige onderzoeksproject ‘COMMUNICATE: Communiceren over het risico op dementie en dementie-preventie’. Dit project maakt deel uit van het Nederlands Dementie Preventie Initiatief (NDPI), gefinancierd door ZonMW. Binnen COMMUNICATE willen we wetenschappelijke kennis verzamelen over hoe we het beste kunnen communiceren over de kans op dementie, veranderbare risicofactoren en dementiepreventie met burgers die een hoog risico hebben of zich zorgen maken over hun brein. Op basis van die kennis gaan we communicatie-aanbevelingen ontwikkelen. Het gaat dus over adequate communicatie binnen het publieke gezondheidszorgdomein. Daarbij is er speciale aandacht voor kwetsbare groepen, zoals personen met een migratieachtergrond of beperkte gezondheidsvaardigheden, omdat deze groepen een groter risico lopen om dementie te ontwikkelen en specifieke communicatie-behoeften hebben.

Je voert kwalitatief onderzoek uit, zoals groepsgesprekken en interviews, met mensen met lagere gezondheidszorgvaardigheden, om voorkeuren, behoeften en meningen te exploreren. Je bent hierin initiatiefrijk, creatief en gemotiveerd om zelf contacten te leggen om met deze doelgroep in contact te komen. Ook kwantitatief onderzoek maakt deel uit van COMMUNICATE, in de vorm van vragenlijsten en experimenteel onderzoek naar de meest effectieve communicatie-strategieën.

Als onderzoeker ben je verantwoordelijk voor het opzetten van de studies, het werven van deelnemers, het verzamelen en analyseren van data en het schrijven van wetenschappelijke artikelen. Voor dit project zijn wij op zoek naar een capabele, doortastende onderzoeker, die het leuk vindt om te communiceren en samenwerken met diverse partijen binnen het consortium (bijv. Pharos, Alzheimer Nederland, Erasmus MC en Maastricht Universiteit), en daarbuiten. Tijdens je werkzaamheden in Amsterdam zal je ten behoeve van het onderzoek ook de diverse partijen bezoeken.

In principe zijn wij op zoek naar een PhD-student voor de looptijd van 3 jaar, maar wij staan ook open voor iemand die (in eerste instantie) liever als junior onderzoeker aan de slag wil gedurende het komende jaar (met de optie tot verlenging).

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

  • Je hebt een relevante universitaire (research) master afgerond in de gedragswetenschappen, geesteswetenschappen, gezondheidswetenschappen of geneeskunde – of op het snijvlak van die gebieden. Voorbeelden van relevante opleidingen zijn: medical humanities, gezondheidswetenschappen, medische psychologie of gezondheidspsychologie, communicatiewetenschappen, of public health.
  • Je beschikt over aantoonbare relevante kennis van en/of ervaring in kwalitatief empirisch onderzoek. Daarnaast ben je conceptueel sterk. Daardoor ben je in staat om vanuit nieuwsgierigheid flink door te vragen.
  • Je hebt een goede schriftelijke en mondeling uitdrukkingsvaardigheid in het (wetenschappelijk) Engels en Nederlands. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal is een harde vereiste. Ervaring met het schrijven van wetenschappelijke publicaties is een pré.
  • Ervaring/affiniteit met onderzoek met mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden en/of een migratieachtergrond is een pre.
  • Jij beweegt gemakkelijk tussen verschillende disciplines, houdt je staande in verschillende contexten en kunt uitstekend communiceren met zowel professionals (zoals collega-onderzoekers) als burgers.
  • Je bent organisatorisch sterk, stressbestendig en in staat verschillende activiteiten naast elkaar te ontplooien.

Arbeidsvoorwaarden

Het project heeft voldoende in zich om te leiden tot een promotie/PhD, maar in overleg is het ook mogelijk in eerste instantie te starten als junior onderzoeker.
  • Een vliegende start van jouw carrière in het onderzoekswerk.
  • Je krijgt de ruimte en de begeleiding om jezelf verder te ontwikkelen tot een zelfstandig en veelzijdig onderzoeker.
  • Alle ruimte voor jouw drive om de zorg van morgen vorm te geven.
  • Een flexibele baan met de mogelijkheid om thuis of op locatie te werken.
  • Werken aan grootschalig én eigen onderzoek, met gemotiveerde collega’s uit alle hoeken van de wereld.
  • Een contract voor 12 maanden met de intentie tot verlenging met nog eens 24 maanden bij gebleken geschiktheid.
  • Inschaling voor een junior onderzoeker in schaal: 7 € 2.819 tot € 3.772 of PhD student in schaal OiO: € 2.901 tot € 3.677 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).
  • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag.
  • Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.
  • Uitstekende bereikbaarheid met het OV en vergoeding van je reiskosten (75% OV vergoeding). Daarnaast hebben we voldoende parkeerplaatsen op locatie AMC én een goede fietsregeling.

Werkgever

Amsterdam UMC

Binnen de afdeling Medische Psychologie maak je onderdeel uit van de onderzoekslijn Medische Communicatie. Onderzoekers binnen deze groep bestuderen de processen die medische communicatie bevorderen dan wel belemmeren. Dit kan gaan om arts-patiënt communicatie/gesprekken, maar ook om online informatievoorziening en educatieve tools en apps. Je maakt deel uit van een enthousiaste jonge groep, met veel raakvlakken tussen de verschillende onderzoeksprojecten. De cultuur binnen de afdeling en onderzoekslijn is open en het contact laagdrempelig. In dit project werk je ook nauw samen met andere betrokken partijen in o.a. Amsterdam UMC, Maastricht University, Erasmus MC, Pharos, de Hersenstichting en Alzheimer Nederland.

Het NDPI is een landelijk consortium, waarin elf partners uit heel Nederland samenwerken. Ze werken in de zorg, de gezondheidsvoorlichting, het onderwijs of het wetenschappelijk onderzoek. Deze partijen werken de komende jaren nauw samen om te onderzoeken of en hoe we het risico op dementie van mensen kunnen verlagen.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2819—€3772 per maand
  • Universitair
  • 11188

Werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you