Teamleider Informatiemanagement - Bureau - KNAW

Teamleider Informatiemanagement - Bureau - KNAW

Geplaatst Deadline Locatie
14 mrt 2 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben je een ervaren informatiespecialist met een gedegen achtergrond in archief- of informatiemanagement? Heb je zin om een team informatiespecialisten te begeleiden en aan te sturen? En heb je hart voor onderzoek en wetenschap? Dan is dit de baan voor jou.

Als teamleider Informatiemanagement bij de Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW) ben je het eerste aanspreekpunt voor de drie collega’s in het team Documentaire Informatie Voorziening (DIV). Als informatie-expert weet je dat er veel aan het veranderen is bij post- en archiefzaken. Traditionele taken zijn aan het verdwijnen, er komen nieuwe en vaak meer complexe taken voor terug en de wet- en regelgeving is voortdurend in beweging. Deze veranderingen hebben consequenties voor de werkzaamheden van jouw teamleden, maar ook voor de overige medewerkers van de KNAW. Jij staat samen met jouw team in voor een betrouwbaar en toegankelijk (digitaal) archief en kunt de organisatie uitstekend meenemen in de veranderingen die zich aandienen.

Als meewerkend teamleider draag je bovendien bij aan de dagelijkse coördinatie en voer je reguliere werkzaamheden uit. Je team kan bouwen op jouw ruime kennis van en ervaring met alle aspecten van archiefwerkzaamheden bij een (semi) overheidsorganisatie. Je vindt het leuk om jouw visie op informatie- en archiefmanagement samen met jouw team werkend te krijgen voor de organisatie.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wat neem je mee?
  • Je hebt hart voor de wetenschap en wetenschappers;
  • Je bent accuraat, resultaatgericht en betrokken;
  • In denken en handelen ben je van nature integer, organisatiesensitief en besluitvaardig;
  • Je weet wat er vandaag de dag op jouw vakgebied speelt en je hebt ruime kennis van de archiefwet- en regelgeving, AVG en Woo;
  • Je hebt een visie op de toekomst van informatie- en archiefmanagement;
  • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op tenminste hbo-niveau op het gebied van archief- en informatiemanagement (VVA of vergelijkbaar);
  • Ervaring met waardering en selectie van analoge archieven is een aanbeveling.

Je hebt een coachende leiderschapsstijl; je biedt – en krijgt – ruimte en vertrouwen, en waar nodig spreek je mensen aan. Zelf sta je ook open voor feedback en draag je bij aan een stimulerende en veilige omgeving waarin mensen verder leren en hun talenten blijven ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3.226 en maximaal € 5.090 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Het aanvragen van een VOG kan onderdeel uitmaken van de indiensttredingsprocedure.

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

Over het Bureau KNAW
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor tien nationale onderzoeksinstituten - en drie instituten die infrastructuur bieden voor onderzoek - die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken.

Afdeling

Communicatie & Informatievoorziening

Jij komt te werken in een klein en hecht team met vier mensen. Je krijgt de ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Het team is onderdeel van de afdeling Communicatie & Informatievoorziening waar in totaal 19 mensen werken.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 32—38 uur per week
  • €3226—€5090 per maand
  • HBO
  • 2075

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 29, 1011JV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you