Datamanager

Datamanager

Geplaatst Deadline Locatie
14 mrt 7 apr Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Binnen de afdeling MEMIC van de Faculty Health Medicine and Life Sciences (FHML) zijn wij op zoek naar een enthousiaste datamanager die zal worden gedetacheerd bij De Maastricht Studie en/of bij de afdeling Cardiologie.

Functieomschrijving

In deze rol maak je deel uit van het detacheringsteam binnen MEMIC en ben je tevens een integraal lid van de onderzoeksteams waaraan je bent toegewezen. Je stelt orde op ‘datazaken’ en optimaliseert processen rondom databewerking en ‐beheer. Binnen de onderzoeksteams fungeer je als schakel tussen onderzoekers en (externe) data‐ en IT‐experts. Daarnaast verstrek je advies aan promovendi en het management met betrekking tot de (on)mogelijkheden van FAIR research datamanagement.

MEMIC, onderdeel van de Faculty Health Medicine and Life Sciences (FHML) aan de Universiteit Maastricht (UM), is dé hub voor datamanagement in wetenschappelijk onderzoek. Ons team biedt advies en ondersteuning gedurende het hele onderzoeksproces, van dataverzameling tot kennisontsluiting. Door gebruik te maken van moderne datamanagementmethoden, standaard software tools, maatwerksoftware en deskundige teams, streven we samen met onderzoekers naar het behalen van gestelde doelen. FAIR data, veilige dataopslag en ‐ontsluiting zijn daarbij van cruciaal belang, naast strikte naleving van privacywet‐ en regelgeving. Meer informatie: www.memicmaastricht.nl

De Maastricht Studie is een uniek onderzoek onder de Zuid‐Limburgse bevolking naar het voorkomen, de oorzaken en de behandeling van type 2‐diabetes (suikerziekte), hart‐ en vaatziekten en andere chronische aandoeningen. Meer informatie: www.demaastrichtstudie.nl

De afdeling Cardiologie van de UM richt zich op onderzoek naar hart‐ en vaatziekten. Dit onderzoek omvat het volledige spectrum van preklinisch onderzoek (celstudies) tot klinisch cohortonderzoek. Hierbij is er nauwe samenwerking met het Hart+Vaat Centrum van het MUMC+. Een belangrijke pijler van het klinisch onderzoek is de Maastricht Cariomyopathy registry (mCMP‐registry) een cohortonderzoek naar verschillende hartspierziekten.

Meer informatie: https://hartenvaatcentrum.mumc.nl/wetenschappelijke‐studies/hartfalen‐studies/cardiomyopathie‐registry

In deze functie als datamanager:
 • maak je je vertrouwd met de werkwijzen rondom research datamanagement van MEMIC en de onderzoeksteams waaraan je bent toegewezen;
 • vertaal je projectopdrachten naar praktisch uitvoerbare taken en bewerk je data conform afspraak;
 • optimaliseer je processen rondom databewerking en –beheer;
 • ontwikkel je scripts ten behoeve van datacontrole en datacleaning;
 • zorg je voor correcte documentatie, metadatering en codering;
 • informeer en communiceer je correct zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • adviseer je over de methoden van dataverzameling, de structurering van data, het opstellen van codeboeken en veilige dataopslag;
 • heb je kennis van de gedragscode wetenschapsbeoefening en het gebruik van privacy gevoelige gegevens.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

We zoeken de volgende competenties in een datamanager binnen ons detacheringsteam: iemand die zelfstandig en resultaatgericht kan werken in verschillende teamverbanden. Je bent accuraat, integer en nauwgezet en je hebt goede organisatorische kwaliteiten. Verder heb je een analytische instelling, een goed gevoel voor data en beschik je over een hoge mate van creativiteit en probleemoplossend vermogen. Je hebt goede sociale, contactuele‐ en communicatieve vaardigheden, zowel in het
Nederlands als in het Engels. Als teamlid ben je gedreven, enthousiast en flexibel.

Verder beschik je over:
 • HBO/WO werk‐ en denkniveau;
 • aantoonbare ervaring met alle facetten van het onderzoekstraject;
 • affiniteit met research datamanagement binnen wetenschappelijk onderzoek;
 • ervaring met statistische tools waaronder SPSS en/of R.

Pluspunten zijn:
 • ervaring met data collections tools zoals o.a. Qualtrics, Castor;
 • kennis van SQL

Arbeidsvoorwaarden

Wat biedt de UM?
Als datamanager bij MEMIC kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 8 of 9 conform UFO‐profiel Onderwijs/Onderzoeksmedewerker 3/2 met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen €3072,00 en €4640,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie‐uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 1.0 FTE. Deeltijd is bespreekbaar. Eventuele verlenging van de arbeidsovereenkomst is afhankelijk van bewezen geschiktheid en budgettaire mogelijkheden.
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
 • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Werkgever

Maastricht University

Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier.

Afdeling

Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML)

In de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) draait alles om gezond leven. Ons onderzoek en onderwijs is niet alleen gericht op herstel maar focust sterk op preventie, gezondheidsbehoud en gezondheidsbevordering. We zijn erop uit om met onze kennis en kunde daadwerkelijk te kunnen zorgen voor gezonde levens van individuele mensen én de maatschappij als geheel. In onderwijs, onderzoek en zorg is de FHML sterk verbonden met het academisch ziekenhuis Maastricht waarmee ze samen het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) vormt.

De FHML wordt gevormd door een (inter)nationale community medewerkers en studenten en is de grootste faculteit van Maastricht University. De faculteit biedt een breed palet aan Nederlands- en Engelstalige bachelor- en masteropleidingen in vernieuwende onderwijsconcepten waarin de nadruk altijd ligt op het bouwen van bruggen naar de praktijk.

Het multidisciplinaire onderzoek van de FHML richt zich op een aantal zorgvuldig gekozen actuele thema’s. Naast onderzoek dat is gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten gaat het ook om onderzoek waarvan de resultaten direct vertaald kunnen worden naar concrete toepassingen en innovaties. De uitvoering van de verschillende onderzoeksprogramma's is georganiseerd in onze zes graduate schools en twee instituten.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 22.8—38 uur per week
 • €3377—€4640 per maand
 • HBO
 • 742

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyelaan 25, 6229HX, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you