Directeur Bedrijfsvoering Erasmus School of Law (0,8 – 1,0 fte)

Directeur Bedrijfsvoering Erasmus School of Law (0,8 – 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
15 mrt 7 apr Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een manager met hart voor goed onderwijs en onderzoek, gericht op ontwikkeling en kwaliteit, met affiniteit voor financiën?

Functieomschrijving

Wij zoeken een veelkleurige Directeur Bedrijfsvoering van Erasmus School of Law. Je bent de centrale team-player in de bedrijfsvoering van de juridische faculteit. De primaire taak van Erasmus School of Law bestaat uit het verzorgen van academisch onderwijs en het verrichten van onderzoek in de rechtsgeleerdheid, criminologie en fiscaal recht. De bedrijfsvoering faciliteert hierin. Je bent hierbij verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering, waaronder het aansturen van de afdeling Finance & Control, die het financiële proces binnen de faculteit ondersteunt, en in het bijzonder verantwoordelijk is voor het begrotings- en rapportageproces. Je speelt ook ook een belangrijke rol in het definiëren van de huidige en toekomstige dienstverlening van de Erasmus Universiteit Rotterdam (‘EUR’). Samen met de directeuren bedrijfsvoering van de andere faculteiten en de portefeuillehouder bedrijfsvoering in het College van Bestuur van de EUR vindt daartoe periodiek overleg plaats, waarin je de faculteit vertegenwoordigt.

Functie-omschrijving
Als Directeur Bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor het mede vormgeven van de strategie in de bedrijfsvoering van de faculteit, de beleidsontwikkeling, –implementatie en evaluatie van alle processen in de bedrijfsvoering van de faculteit en voor de inrichting en organisatorische en personele aansturing van deze processen. In deze hoedanigheid maak je als adviserend lid onderdeel uit van het facultair bestuursteam, dat naast de decaan bestaat uit de vicedecaan onderwijs, de vicedecaan onderzoek en de vicedecaan impact en reputatie, met ondersteuning van de bestuurssecretaris. Het managementteam bestuurt, binnen het EUR brede speelveld, de faculteit onder leiding en eindverantwoordelijkheid van de decaan. Je opereert binnen de landelijke, universitaire en facultaire (beleids)kaders en realiseert deze in samenwerking met belangrijke stakeholders, binnen en buiten de faculteit.

In de functie van Directeur Bedrijfsvoering stuur je – in afstemming met de centrale diensten van de EUR – alle taken op het gebied van de facultaire bedrijfsvoering aan.

Deze beheerstaken worden uitgevoerd binnen het mandaat van de decaan in haar/zijn naam en verantwoordelijkheid. Het gaat onder meer om de volgende ondersteunende taken binnen de facultaire bedrijfsvoering:
  • Business control en financieel beheer
  • HR en personeelsbeheer
  • IT, IV en beheer van informatiesystemen
  • Facilities, technisch en materieel beheer (m.u.v. gebouwbeheer)
  • Facultaire secretariaat (Team Support)
  • Sanders Law Library

De faculteit kent momenteel een aantal uitdagingen op het gebied van samenwerking, communicatie, structuur en teambuilding, zoals ten aanzien van het financiële beheer de komende jaren en het verbinden van de recent gevormde vier departementen van Erasmus School of Law. Bewezen ervaring op het gebied van verbindend leiderschap, co-creatie en het inrichten van teams zijn daarom absolute vereisten. Daarnaast draag je kernwaarden van Erasmus School of Law en de EUR (maatschappelijk betrokken, wereldburger, verbindend, ondernemend en ruimdenkend) uit. Je overziet de dagelijkse business maar verliest daarbij de menskant en de lange termijn niet uit het oog.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent een allround directeur met een brede blik, een verbindende professional, een leider die inspireert. Je onderhoudt constructieve relaties met de collega’s van de andere faculteiten en diensten. Je vertaalt en communiceert de strategie van de EUR in passend en samenhangend beleid binnen de eigen faculteit en vice versa. Je bent organisatiesensitief, weet dossiers eigen te maken, te doorgronden en de impact te bepalen in relatie tot andere dossiers en/of ontwikkelingen binnen de faculteit en kan hierover de decaan informeren en adviseren.

Verder vragen wij het volgende:
  • Een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur in het financieel-economische of bedrijfskundige domein
  • Brede en gespecialiseerde kennis op het gebied van financiën, formatie, P&C, bedrijfsvoering, boekhouding (incl. wet- en regelgeving) en deze kunnen vertalen naar het primaire proces (academisch onderwijs en onderzoek)
  • Ruime aantoonbare leidinggevende- en managementervaring in complexe organisaties, tenminste 5 jaren als eindverantwoordelijke manager in een grote organisatie
  • Kennis en bewezen brede ervaring in bedrijfsvoering
  • Enthousiaste, ondernemende, open en verbindende leider
  • Ervaring in het managen van academisch opgeleide professionals en teams
  • Excellente communicator voor verschillende doelgroepen (academici en ondersteunend personeel)
  • Tactvol en organisatiesensitief, maar met ‘pushing power’ en implementatiekracht
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is in overleg. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 6.836 en € 8.815 bruto per maand Schaal 15, conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Erasmus School of Law. De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar, en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden omgezet worden in een vaste aanstelling.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5000 studenten en werken circa 500 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie. Daarnaast biedt Erasmus School of Law 21 masteropleidingen aan in verschillende rechtsgebieden en verzorgt postdoctoraal onderwijs.

Erasmus School of Law heeft als uitgangspunt dat recht niet kan worden beschouwd in isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht mede vormt. Tegelijkertijd vormt het recht de samenleving en geeft het invulling aan economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van Erasmus School of Law om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Zowel in het wetenschappelijke onderzoek als in het onderwijs acht Erasmus School of Law internationalisering en multidisciplinariteit een vanzelfsprekendheid.

Specificaties

  • Management
  • 32—40 uur per week
  • €6836—€8815 per maand
  • Universitair
  • 4168

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you