Vastgoed Informatiemanager

Vastgoed Informatiemanager

Geplaatst Deadline Locatie
15 mrt 7 apr Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De afdeling Beheer & Onderhoud van de Universiteit Maastricht is op zoek naar een Vastgoed informatiemanager.

Functieomschrijving

Met monumenten, onderwijsgebouwen, kantoren en laboratoria heeft de Universiteit Maastricht een uitgebreide en diverse vastgoedportefeuille. Wij zoeken een Vastgoed Informatiemanager die borgt dat de juiste en volledige informatie met betrekking tot ons vastgoed beschikbaar is.

Als Vastgoed Informatiemanager houd jij je bezig met vastgoed gerelateerd databeheer, projectdossierstroomlijning, BIM in Beheer en vastgoedsoftwareapplicaties.
Je bent verantwoordelijk voor gebouwgebonden informatie zoals tekeningen, documentbeheer en het beheer van alle vastgoed gerelateerde wettelijke verplichte documenten. Tevens ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit, en samen met de tekenaar, technisch projectmedewerkers en projectmanagers van Vastgoed en Beheer & Onderhoud voor de compleetheid en beschikbaarheid van o.a. de beheertekeningen, vergunningen en onderhoudsrapportages waarbij je zelf hands-on betrokken blijft. Je rapporteert aan het afdelingshoofd Beheer & Onderhoud.

Beheer & Onderhoud is onderdeel van het servicecentrum Facility Services (FS) van de UM en is verantwoordelijk voor de instandhouding en energievoorziening van gebouwen, technische installaties en terreinen van de UM. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met overige teams van Facility Services (FS).

Wat ga je doen:
 • Opzoeken, uitgeven en innemen van beheertekeningen en overige beheerdocumenten. (check in - check out).
 • Controleren op CAD-technische zaken van uit projecten aangeleverde tekeningbestanden.
 • Autorisatie, instructie en operationele ondersteuning gebruikers GDS. (Gebouw Documentatie Systeem)
 • Rapportage aan FS en op verzoek maken van overzichten. (beschikbare beheerinformatie, status, NFO, BVO met statussen etc.)
 • Ondersteuning aan collega’s UM en contractors. (beantwoorden vragen, toelichting protocollen en procedures etc.)
 • Klachtenregistratie ten aanzien van informatievoorziening en –beheer.
 • Coördinatie van operationeel tekenwerk.
 • Je bent het single point of contact voor alle werkzaamheden met betrekking tot informatiebeheer en tekenwerk.
 • Adviseren, beheren, actualiseren en distribueren van de CAD-afsprakenmap, beheerprocedure en checklist gebouwdocumentatie.
 • Advies/verbetervoorstellen in het kader van:

 1. Opleveren van gebouwinformatie na projecten (oplever/overdrachtsprotocol)
 2. Beheertekeningen (Multidisciplinair)
 3. Operationeel tekenwerk (ondersteuning/opleiding tekenaar)
 4. Operationeel tekenwerk tijdens projecten (advies aan contractors en projectmedewerkers van derden)
 5. Koppeling GDS-FMIS (DvTDM-Planon)

 • Blijven ontwikkelen op het vlak van informatiebeheer en steeds op zoek zijn naar duurzame informatieoplossingen ten behoeve van een efficiënt gebouwbeheer.
 • Strategisch en tactische afwegingen maken in het informatiebeheer. Dit om aan te blijven sluiten bij geaccepteerde projectgang en toch te kunnen voldoen aan de informatiebehoefte van gebruikers/studenten en exploitatie.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Als FS-collega streef je naar een optimale en duurzame dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM. Je hebt een open, proactieve, daadkrachtige en dienstverlenende houding; gastvrijheid zit in je DNA. Je beschikt over analytisch vermogen, bent resultaatgericht, pro-actief en beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en betrokkenheid. Daarnaast zijn servicegerichtheid, vernieuwingsgezindheid, het ontzorgen van de klant en creatief probleemoplossend denken en handelen eigenschappen die jou typeren. Voorts ben je een echte teamspeler en collegiaal.

Naast bovenstaand zijn voor deze functie de volgende functie-eisen, competenties en vaardigheden van toepassing:
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt de veerkracht om stevig te staan in een omgeving waar politieke en bestuurlijke vraagstukken aan de orde van de dag zijn.
 • Je analytische talent stelt je in staat om projectmatig te werken en hoofd- van bijzaken te scheiden. Kortom, je bent met betrekking tot informatievoorziening vastgoed de spin in het web die deze uitdagende rol tot een succes maakt.
 • Je hebt ruime ervaring met AutoCad en kennis van Revit en DMS.
 • Je hebt ervaring met een FMIS, bij voorkeur Planon.
 • Je kunt optreden als projectleider en zelfstandig projecten uitzetten in het kader van tekeningenbeheer. Je kunt leidinggeven aan een team (intern of extern) dat beheertekenwerk realiseert.
 • Je hebt affiniteit met diverse vastgoedprocessen.
 • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.
 • Gezien het internationale karakter van de Universiteit Maastricht is kennis van de Engelse taal in woord en geschrift een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wat biedt de UM?
Als Vastgoed Informatiemanager bij Facility Services kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 10 of 11 conform UFO-profiel informatiemanager, functieniveau 2 met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen € 3.226,- en € 5.929,- bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 0,8-1,0 FTE. Bij gebleken geschiktheid zal de arbeidsovereenkomst omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
 • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier

Werkgever

Universiteit Maastricht

Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?
Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.
Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.
Voor meer informatie over de UM klik hier.

Afdeling

Facility Services

Bij FS werken wij samen met onze partners aan passende en optimale facilitaire dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM. Een veilige, functionele, inspirerende en duurzame leef-, studie- en werkomgeving, dat is waar wij voor gaan. Een omgeving waar iedereen zich thuis voelt, die verbinding stimuleert en die bijdraagt aan hun mentale, fysieke en sociale gezondheid; een omgeving die het mogelijk maakt om ambities waar te maken in leren, doceren en onderzoeken. Welzijn en duurzaamheid hebben wij hoog in het vaandel staan, gericht op de ondersteuning van de ambitie van de UM om een ‘caring’ universiteit te zijn.

Wij bieden een breed dienstenpakket dat onder andere bestaat uit huisvestingsvoorzieningen en dienstverlening uiteenlopend van catering, schoonmaak en beveiliging tot receptiediensten en inkoop. FS adviseert daarnaast op het vlak van milieu en duurzaamheid, veiligheid en contractmanagement en beheert ook de vastgoedportefeuille van de universiteit.

We hebben een divers aanbod waarbij de focus ligt op: de klantvraag; innovatief inspelen op ontwikkelingen in onze omgeving; samen werken met alle betrokkenen; zichtbaar door communicatie; en continu leren.
Werken bij FS betekent werken in een dynamische organisatie, waar veel uitdagingen, kansen en mogelijkheden liggen. We bieden een prettige werkomgeving met betrokken collega’s; een plezierige informele en resultaatgerichte werkcultuur. Een organisatie waar veel aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling, waar ruimte is voor eigen initiatieven en waar samenwerken, verbinding en open communicatie hoog in het vaandel staan.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • 32—38 uur per week
 • €3226—€5929 per maand
 • HBO
 • 749

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Duboisdomein 30, 6229GT, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you