Archiefverwerker van Indonesische archieven - IISG Amsterdam

Archiefverwerker van Indonesische archieven - IISG Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
15 mrt 7 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het IISG heeft diverse archieven waar een betere inventarisatie voor nodig is. Voor onze Indonesische archieven zoeken we een :

collectieverwerker Indonesische archieven – 16-24 uur pw

Wat ga je doen?
Je gaat vier Indonesische archieven van The Siauw Giap, Go Gien Tjwan, Gumuljo Wreksoatmodjo en Francisca Fanggidaej inventariseren. Je selecteert, ordent en beschrijft deze archieven. Je houdt de algemene planning in de gaten en denkt mee hoe het materiaal zo efficiënt mogelijk verwerkt kan worden. Daarbij word je ondersteund door collega’s van de afdeling Collectieverwerking die je advies kunnen geven bij je werk om het zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarnaast werk je aan het inclusiever maken van de bestaande beschrijvingen van 19 andere archieven met Indonesisch materiaal d.m.v. verbeteren van de ontsluiting, het perspectief, het controleren op betwiste woorden en taalgebruik, de herkomstgeschiedenis, het toevoegen van vertalingen en gebruikte onderwerpsontsluiting en je controleert deze archieven op privacy gevoelige informatie en auteursrechtelijk beschermd materiaal. De 23 archieven moeten (deels) voorbereid worden voor digitalisering in het kader van het Programma Indisch Erfgoed Digitaal (PIED) overleg met de betrokken medewerkers. Tenslotte schrijf je een advies hoe we deze werkwijze in het werk van de afdeling voor gelijksoortige collecties kunnen inbedden. In het kader van Werk aan Uitvoering gaat het IISG zijn collecties vanuit meerdere perspectieven beschrijven zodat ze voor uiteenlopende groepen gebruikers toegankelijk en van waarde kunnen zijn. De bestaande toegangen op collecties moeten daarvoor opnieuw bekeken worden en de mogelijkheid moet gecreëerd worden om via nieuwe metadata perspectieven toe te voegen zodat een meerstemmige toegang tot de collecties ontstaat.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken op de afdeling Collectieverwerking. Het werk vindt plaats in het IISG-gebouw.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wat vragen we van je?
 • Een afgeronde relevante archiefopleiding afgerond op HBO/WO-niveau of je beschikt over aantoonbare kennis en ervaring op een vergelijkbaar niveau;
 • Met informatietechnologie en het gebruik van internationale (beschrijving) standaarden zoals ISAD(G) en EAD ben je vertrouwd;
 • Een vlotte en nauwkeurig werkstijl;
 • Je werkt graag in een team;
 • Je zet graag je tanden (figuurlijk) in een grote hoeveelheid te verwerken materiaal;
 • Vanwege de aard van het materiaal is kennis van de Indonesische taal een vereiste.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal 3.072 en maximaal 4.103 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 8 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Het aanvragen van een VOG kan onderdeel uitmaken van de indiensttredingsprocedure.

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Werkgever

IISG

Over het IISG
Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Gedrag en maatschappij
 • 16—24 uur per week
 • €3072—€4103 per maand
 • HBO+
 • 2077

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cruquiusweg 31, 1019AT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you