Crisiscoördinator diagnostiek dierziekten en uitbraken

Crisiscoördinator diagnostiek dierziekten en uitbraken

Geplaatst Deadline Locatie
16 mrt 30 mrt Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij meewerken als expert en coördinator in het zenuwcentrum van de diagnostiek voor het bestrijden van dierziektes tijdens uitbraken zoals vogelgriep of vergelijkbare, impactvolle, uitbraken? Heb je ervaring met diagnostiek en heb je goede organisatorische en communicatieve vaardigheden? Wij, Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) zijn hèt laboratorium waar onderzoeken op meldingsplichtige dierziekten plaatsvinden. Wij vervullen een belangrijke rol in het bewaken van de gezondheid van dieren in Nederland en daarbuiten. Wil jij hier aan bijdragen als onze nieuwe crisiscoördinator diagnostiek dierziekten en uitbraken?

Jij gaat als coördinator werken aan de crisisparaatheid bij uitbraken van besmettelijke dierziekten ten behoeve van de Nederlandse veehouderij.
Binnen de Wettelijke OnderzoeksTaken (WOT)-unit ben jij verantwoordelijk voor de coördinatie van de diagnostiek die wordt uitgevoerd binnen de high containment unit (HCU) van Wageningen Bioveterinary Research in Lelystad.

Als crisiscoördinator diagnostiek zijn jouw taken en verantwoordelijkheden:
  • Je bent de spil in de coördinatie van de diagnostiek tijdens een dierziekte uitbraak. Denk hierbij aan Q-koorts, blauwtong of varkenspest
  • Je bewaart overzicht en bent eerste aanspreekpunt in hectische tijden
  • Je werkt met zeer gemotiveerde en bekwame collega’s die weten wat er komt kijken bij een uitbraak
  • In tijden dat er minder crisiswerkzaamheden zijn coördineer je de lessons learned, voer je veranderingen door en draag je bij aan verbetering van het diagnostiek proces
  • Je geeft (on)gevraagd advies aan dierziektedeskundigen en WOT-projectleiders
  • Je bent onderdeel van het crisisoverleg in tijden van een uitbraak

Om verdenkingen van meldingsplichtige dierziekten te testen en advies te geven aan de NVWA en het ministerie van LNV hebben we teams klaarstaan die buiten werktijden en tijdens weekenden en feestdagen (24/7) paraat staan. In geval van een verdenking kun je samen met collega’s opgeroepen worden om een verdenking van een meldingsplichtige dierziekte, zoals vogelgriep, te testen als je dienst hebt. Als er geen werkzaamheden rondom uitbraken zijn draag je bij aan de verbetering van het diagnostiekproces. Het gaat hierbij om een nieuwe functie ter versterking van het team.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Jouw Kwaliteiten
Jij gaat makkelijk om met Ad Hoc vragen en kunt taken goed prioriteren.
Verder beschik jij over:
  • Een afgeronde universitaire opleiding in een van de Life Sciences of diergeneeskunde
  • Goede organisatorische vaardigheden
  • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel en oog voor kwaliteit
  • Stressbestendigheid. Jij bewaakt de rust en houdt het overzicht wanneer nodig
  • Ervaring met het aansturen van teams
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal

Je ziet dat er voldoende uitdagingen voor jou liggen. Deze uitdagingen kunnen ook als ontwikkelmogelijkheden gezien worden. Mocht jij dus nog niet het track-record hebben dat in de vacature wordt gevraagd, maar wél solide werkervaring hebben, dan willen we jou ook graag uitnodigen om te solliciteren.

Hier ga je werken
De werkzaamheden rondom het testen van monsters vindt plaats in onze High Containment Unit (HCU) waar we met alle dierziekten mogen werken. Na bezoek aan deze HCU geldt een quarantaine periode van 72 uur voor contact met evenhoevige dieren, zoals runderen, varkens en herten.
Je werkt binnen de afdeling Diagnostiek en Crisisorganisatie (DCO). De werkzaamheden vinden plaats in opdracht van het WOT programma besmettelijke dierziekten.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
  • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • de mogelijkheid om door meer te werken, per week, extra compensatie uren op te bouwen;
  • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 3.088,- tot maximaal € 5.737,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (10 of 11). Bovendien is een aanstelling van 32 uur per week bespreekbaar. In eerste instantie bieden we je een jaarcontract, welke bij wederzijds enthousiasme daarna verlengd zal worden. Uiteraard gaan we graag het gesprek met je aan als hier vragen over zijn.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.600 medewerkers (6.700 fte) en 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • €3088—€5737 per maand
  • Universitair
  • P1410501-12

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you