Medewerker IT Service Desk

Medewerker IT Service Desk

Geplaatst Deadline Locatie
18 mrt 6 apr Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij geïnteresseerd in het helpen van medewerkers en studenten op het gebied van IT? Word medewerker IT Servicedesk bij Erasmus Universiteit Rotterdam!

Functieomschrijving

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een smeltkroes van talent, internationale oriëntatie en met een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Een universiteit met 33.000 studenten en ruim 3.000 medewerkers die grenzeloze wetenschappelijke kennis ontwikkelt. Werken bij de Erasmus Universiteit Rotterdam betekent werken met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.

De verzorging van het onderwijs en de uitvoering van onderzoek staat nooit stil. Het landschap waarin geopereerd wordt verandert hierdoor snel. De IT-strategie van de EUR speelt hierop in. Dit betekent grote ambitieuze programma’s, continue vernieuwing, veel en een juiste informatievoorziening en het leveren van uitstekende kwaliteit.

Functie-omschrijving
Als medewerker IT ServiceDesk verzorg jij samen met je collega’s de 1e-lijns ondersteuning binnen Erasmus Universiteit. Je hebt op hoofdlijnen 4 taken:
 1. Eerstelijns ondersteuning aan studenten, medewerkers en bezoekers met (technische) vragen die per mail, telefoon en aan de balie binnenkomen.
 2. Bij complexere problemen neem je contact op met een directe collega of met één van de collega's van de tweede of derdelijn.
 3. Registreren en bijhouden van vragen, storingen en incidenten in het ticketsysteem Topdesk. Je bewaakt de voortgang van deze meldingen.
 4. Het up-to-date houden van onze interne Kennisbank.

De combinatie van deze vier taken zorgt voor een afwisselende functie. Je leert zo de hele universiteit kennen en met dank aan jou kunnen zowel onze medewerkers hun werk als zowel onze studenten hun studie goed doen. Je gaat op klantgerichte en collegiale wijze aan de slag en denkt proactief mee over zaken die beter kunnen. Dit neem je dan ook mee in de wekelijkse meeting met je directe collega's van de Servicedesk. Ideeën die bijdragen aan een betere IT Servicedesk zijn dan ook van harte welkom.

Ben jij benieuwd hoe jouw werkweek eruit zal zien?

Maandag: Je kijkt op je rooster en ziet dat je deze week op de campus in Rotterdam werkt. Je opent je systemen waaronder het ticketingsysteem Topdesk. Je bekijkt je tickets en ziet dat gebruikers gereageerd hebben. Je bekijkt hun reactie en besluit contact op te nemen. Er is geen telefoonnummer aanwezig, dus je besluit te bellen via Teams. Samen met de gebruiker los je het probleem op en sluit je de ticket af. De rest van de dag zit je in de telefoonlijn en behandel je inkomende gesprekken met zowel studenten als medewerkers.

Dinsdag: Vandaag ben je 's ochtends dispatcher en ben jij verantwoordelijk voor een eerlijke verdeling van tickets. Je behandelt de binnengekomen tickets in Topdesk en verdeelt deze eerlijk naar rato onder jouw directe collega's. Andere tickets zijn voor de collega's van de tweedelijn bestemd en deze zet je dan ook direct door. Het valt je op dat er veel tickets over hetzelfde probleem binnenkomen in een korte tijd. Je polst bij je collega's of zij dit ook gemerkt hebben. Een aantal collega's geeft aan dit ook te hebben gemerkt. Je neemt contact op met de tweedelijn en vraagt of zij naar dit probleem kunnen kijken. Het is al bijna middag en jouw collega neemt zo de dispatchdienst over. Je geeft kort door of er opvallendheden waren en je werkt 's middags verder aan je tickets en neem je telefoontjes aan.

Woensdag: Vandaag zit je aan de balie en help je medewerkers, studenten en bezoekers die binnenkomen lopen met een IT-probleem. Je helpt mensen met een nieuw wachtwoord, verbindt ze weer met Eduroam. Daarnaast komen er medewerkers met een probleem op hun EUR-laptop. Je inventariseert het probleem, vraagt uit waar en sinds wanneer de problemen zich voordoen. Je ziet dat de laptop niet goed reageert en besluit om de laptop opnieuw te installeren. Je bespreekt samen met de medewerker of er een leenlaptop nodig is. Je stelt deze leenlaptop samen in met de medewerker en maakt in de tussentijd een ticket op met alle benodigde informatie en je begint in de backoffice met het opnieuw installeren van de EUR-laptop.

Donderdag: Vandaag is het rustig en kan je rustig alle tickets bijwerken. Je ziet dat gebruikers aangeven dat het probleem is opgelost. Je sluit de tickets en wenst de mensen een fijne dag verder.
'S middags heb je een meeting met het team. Je bespreekt welke projecten er momenteel spelen, je geeft feedback op wat je denkt dat beter kan. Daarna werk je nog even door en is het alweer tijd om naar huis te gaan.

Vrijdag: Je start je computer op en zorgt dat je in de telefoonlijn zit. Je behandelt de inkomende telefoontjes. Halverwege de dag wissel je met je collega en ga jij 's middags dispatchen. Je ziet dat er geen opvallendheden zijn en je verwerkt de binnenkomende tickets en verdeelt de andere onder je collega's. Het is vijf uur. Je sluit alles af en tijd voor weekend, tot volgende week!

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je handelt op klantvriendelijke en gestructureerde wijze en je levert hardware uit
 • Een afgeronde MBO-opleiding (niveau 4) in de richting van ICT Automatisering of vergelijkbaar;
 • Aantal jaar werkervaring, bijvoorbeeld als werkplekbeheerder. Je hebt aantoonbare ervaring met ITIL-processen zoals incident- en wijzigingsbeheer;
 • MCSA (Windows 10) en ITIL V3 certificaten;
 • Ervaring met Windows 11, Azure Active Directory, Topdesk en Microsoft 365, en kennis van SSCM, Intune en GPO;
 • Een proactieve houding en goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels (B1).
 • Daarnaast is het hebben van kennis van macOS een pré.
 • Kennis van Agile werken is een pré

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functiewordt in overleg bepaald. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 2.693 en € 3.636 bruto per maand Schaal 7, conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Erasmus Digitalisation and Information Services (EDIS). De functie heeft een omvang van 1 fte - 1 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar, en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden omgezet worden in een vaste aanstelling.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
De dienst Erasmus Digitalisation & Information Services (EDIS) is dé partner voor EUR-instellingen en faculteiten (bestuur, directies en management) die de gemeenschappelijke digitaliseringsambities van de Erasmus Universiteit realiseren. Wij vertalen ambitie naar concrete en waardevolle veranderingen, zodat studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers veilig en betrouwbaar kunnen (samen)werken en ontwikkelen.

Afdeling IT Service Desk is onderdeel van EDIS en kent twee subafdelingen, namelijk IT Service Desk en IT Workplace Services

Afdeling

De IT Servicedesk is een onderdeel van de dienst EDIS (Erasmus Digitalisation and Information Services) en levert eerstelijns support aan studenten en medewerkers en installeert IT-werkplekken op de EUR. Een hoge beschikbaarheid en de goede werking van de ICT-voorzieningen staan hierbij voorop, evenals een adequate beveiliging.

Specificaties

 • IT
 • max. 40 uur per week
 • €2693—€3636 per maand
 • MBO+
 • 4039

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you