Onderwijskundig adviseur Medische Vervolgopleidingen | Radboudumc Health Academy

Onderwijskundig adviseur Medische Vervolgopleidingen | Radboudumc Health Academy

Geplaatst Deadline Locatie
18 mrt 29 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In een afwisselende parttime functie bijdragen aan de kwaliteit van de opleiding en ontwikkeling van de toekomstige medisch specialisten? Bij ons kan het! Als onderwijskundig adviseur medische vervolgopleidingen schakel je dagelijks met medisch specialisten van het Radboudumc die verantwoordelijk zijn voor het opleiden van artsen tot medisch specialist (aios) op hun afdeling. Jouw belangrijkste doel: in goed overleg met onze opleiders zorgen dat de aios op hun afdeling binnen de landelijk geldende kaders zo goed mogelijk opgeleid en begeleid worden. Ben jij onze verbindende schakel?

De opleiders zijn daarbij natuurlijk medisch-inhoudelijk de specialist, jij bent als onderwijskundig adviseur de specialist op het gebied van medische vervolgopleidingen (MVO)! Je coacht de opleider als het gaat om hoe mensen het beste leren en wat daarvoor nodig is.

Je ondersteunt meerdere afdelingen bij het vormgeven, verbeteren en bewaken van de kwaliteit van hun medische vervolgopleiding. Innovatie op basis van de nieuwste onderwijskundige inzichten is hierin belangrijk. Een erg afwisselende functie, waarin je nauw samenwerkt met de opleiders, de aios, onze opleidingsdirecteur, collega's uit je team en van andere disciplines binnen onze Radboudumc Health Academy.

Je bent lid van de Centrale OpleidingsCommissie (COC). Bovendien participeer je in regionale of landelijke commissies op het gebied van medische vervolgopleidingen. Je geeft gevraagd en ongevraag advies en neemt deel aan opleidingsvergaderingen en je stemt af met andere ziekenhuizen waar de aios worden opgeleid. Met heel veel betrokkenen werk je zo continu aan het optimaliseren van de kwaliteit van de opleidingen.

Ook verzorg en ontwikkel je als adviseur trainingen, begeleid je bijeenkomsten of workshops en voer je individuele gesprekken. Bijvoorbeeld trainingen gericht op docentprofessionalisering en gesprekken met aios waarin je hun opleiding evalueert. Vanzelfsprekend gebruik je al je inzichten uit deze contacten in je adviezen voor verdere verbetering van de medische vervolgopleidingen.

Als adviseur binnen het team Leerexpertise van de RHA voel je brede verantwoordelijkheid voor de onderwijskundige ontwikkeling van al onze opleidingen en lever je daaraan ook een bijdrage met jouw specifieke expertise.

Kortom: een verantwoordelijke functie, waarin je concreet het verschil maakt in het opleiden van medisch specialisten die nu en in de toekomst een cruciale rol vervullen in de gezondheidszorg voor ons allemaal!

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Onze nieuwe collega beweegt zich makkelijk in een ziekenhuisomgeving waarin je met veel verschillende medici en collega's contact hebt. Dat lukt je omdat je op alle niveaus een prettige gesprekspartner bent, flexibel omgaat met wisselende situaties en waar nodig ook stevig in je schoenen staat. Daarin ben je een overtuigende en deskundig adviseur die zich met veel energie verdiept in het werkterrein medische vervolgopleidingen.

Je bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen en innovaties in het onderwijs van professionals, wilt ook jezelf blijven ontwikkelen en je kunt niet alleen uitstekend zelfstandig, maar ook in teamverband werken. Bovendien kun je goed organiseren, ben je creatief in je oplossingen en ga je altijd voor het beste resultaat. Zo ben jij!

Verder heb je:
 • Een afgeronde WO-opleiding Onderwijskunde, Opleidingskunde of een vergelijkbare opleiding.
 • Relevante ervaring met kwaliteitszorg.
 • In een relevantie functie ervaring opgedaan met het adviseren en verzorgen van opleidingen/opleidingstrajecten, het liefst in de gezondheidszorg.
 • Een stevige onderwijskundige basis die je kunt toepassen in de praktijk.
 • Ervaring met projectmatig werken.
 • Een relevant netwerk.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en het Engels.
 • Ook ben je goed in het stellen van vragen en in het geven van feedback.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris in schaal 10 tussen de € 3.359 en € 5.292 (fulltime). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en 47% tot 72% onregelmatigheidstoelage.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen. Ook inspirerend: via digitale learning spaces wissel je met collega’s kennis uit.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Zo krijg je 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum én hebben we een healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan. Maak je een ingrijpende gebeurtenis mee? Dan staan ons bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach voor je klaar.
 • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen (van ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’), activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
 • Korting op je zorgverzekering én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag.

Werkgever

Radboudumc

Radboudumc Health Academy: hét centrum voor onderwijs, opleiden en ontwikkelen voor de leven lang lerende health professional. De Radboudumc Health Academy heeft een divers opleidingsaanbod voor verschillende doelgroepen: artsen, verpleegkundigen, paramedici en onderzoekers. Binnen de Radboudumc Health Academy komen professionals al tijdens de opleiding met elkaar in contact en worden vanuit één gedachte opgeleid. We geloven in continue professionele ontwikkeling van zorgprofessionals en daar hoort een leven lang leren bij om patiënten dagelijks de beste zorg te kunnen bieden.

Werken aan de gezondheidszorg van de toekomst Gezondheidszorg is mensenwerk. Wij willen betekenisvol zijn voor de gezondheidszorg van de toekomst. Dat vraagt om een investering in de opleiding van (toekomstige) zorgprofessionals. Zorgprofessionals die persoonsgerichte zorg kunnen geven, voor aantoonbare kwaliteit gaan, kunnen werken in netwerken en oog hebben voor doelmatigheid. Kunnen werken in interprofessionele teams is daarbij van wezenlijk belang. Dat geldt voor artsen en verpleegkundigen in de directe zorg en voor hen die actief zijn in medisch wetenschappelijk onderzoek

MVO
Medische vervolgopleidingen zijn opleidingen die basisartsen opleiden tot specialist maar ook tandheelkundige en/of klinisch technologische opleidingen.
De zorgmedewerkers in opleiding zijn:
 • Aios (arts in opleiding tot specialist) voor een door RGS erkend specialisme of profiel.
 • Artsen in opleiding tot mond-, kaak- een aangezichtchirurg.
 • Anios (arts niet in opleiding tot specialist)
 • Aios (ziekenhuisapotheker, klinische chemie, klinische fysica en orthodontisten).

Team Leerexpertise
Als onderwijskundig adviseur maak je onderdeel uit van het Team Leerexpertise van de Radboudumc Health Academy. Het team bestaat uit 22 collega's. De werkzaamheden richten zich op het begeleiden en adviseren van zorgprofssionals op individueel, groeps- en afdelingsniveau. De aandachtsgebieden zijn onder andere interprofessioneel leren, leren op de werkplek, docentprofessionalisering en kwaliteitszorg.
We zijn een enthousiast, creatief team met enorm veel expertise. Onderling delen we actief kennis en hebben veel aandacht voor je persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling. Bij ons blijf je leren!

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Specificaties

 • Onderwijs; Beleid- en staf
 • Gezondheid
 • max. 24 uur per week
 • €3359—€5292 per maand
 • Universitair
 • 191585-P1460588-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you