Projectleider Open source lesmateriaal ontwerponderwijs PO-VO (junior)

Projectleider Open source lesmateriaal ontwerponderwijs PO-VO (junior)

Geplaatst Deadline Locatie
19 mrt 29 apr Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In het Wetenschapsknooppunt TU Delft werken vakdidactici, onderzoekers en ontwerpers van TU Delft samen met leraren basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs aan projecten waarbij het ontwerpproces centraal staat. Doel is om alle leerlingen en leraren in Nederland te stimuleren in creatief denken, ontwerpen en onderzoeken. 

Als enthousiaste en betrokken teamspeler ben je niet bang om de grenzen van traditioneel lesgeven te doorbreken. Met een creatieve geest ontwikkel je samen met scholen van primair en voortgezet onderwijs open source lesmateriaal over ontwerpend leren. Of je nu samenwerkt in een team of zelfstandig werkt, jouw passie voor ontwerpen en voor vernieuwend onderwijs maken jou de perfecte kandidaat.

Wat ga je doen?

Het Wetenschapsknooppunt van de TU Delft heeft de afgelopen jaren mooie onderzoeken gedaan op het het gebied van Onderzoekend en Ontwerpend leren. De hoofdtaak van de projectleider is om dit onderzoek om te zetten in innovatief en vernieuwend lesmateriaal dat praktisch toepasbaar is voor het Nederlandse onderwijs (basisscholen en onderbouw VO). De focus ligt op het ontwikkelen van materiaal dat docenten op een open source manier gaan gebruiken, denk aan nieuwe arrangementen en aanvullingen. Ook bestaand onderwijsmateriaal over ontwerpend leren (Your Turn – Aan de slag als echte ontwerpers) maak je open source en je onderzoekt hoe scholen variaties op deze bronmaterialen kunnen maken en met elkaar kunnen delen. Daartoe leg je contact en vorm je ontwikkelteams met leraren (vanuit PO en VO) die meedenken over het open source maken en het materiaal testen. Je ontwikkelt optimale manieren van open source ontsluiting en zorgt dat de pilotscholen materialen en ontwerpprojecten toevoegen aan het bronmateriaal.

Wetenschapsknooppunt TU Delft

Je komt te werken in een klein team waar veel expertise is op het gebied van ontwerponderwijs.

Je rapporteert aan de projectmanager, krijgt input van de onderzoeker en werkt samen met de projectleider Innovatie Ontwerponderwijs. Binnen het team, ben jij hoofdverantwoordelijk voor voor het begeleiden van de ontwikkelteams en het open source maken van lesmaterialen. Idealiter verzorg je ook de grafische vormgeving van het lesmateriaal.

Wetenschapsknooppunt TU Delft is onderdeel van de Science & Engineering Education vakgroep en je werkt dan ook nauw samen met de lerarenopleiding, met name de opleiding tot docent Onderzoek & Ontwerpen/Techniek, en het Betasteunpunt Zuid-Holland. Ook werken we binnen het Wetenschapksnooppunt veel samen met de faculteit Industrieel Ontwerpen. 

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Je hebt een WO opleiding en hebt ervaring als ontwerper. Je hebt bij voorkeur ook ervaring in het onderwijs en kennis van ontwerpend leren in het primair en/of voortgezet onderwijs. Je kent de behoeftes van leraren en kunt daardoor bij het ontwikkelen van lesaanbod goed aansluiten bij de onderwijspraktijk. Kennis van recente onderwijsontwikkelingen en multidisciplinair onderwijs is een pré.

Je bent enthousiast en betrokken. Je bent creatief en stuurt tegelijk op resultaat. Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van lesmaterialen. Je bent een goede schrijver en hebt bij voorkeur ook ervaring in grafische vormgeving. Je bent een teamspeler en in staat om een netwerk van leraren te leiden. Je kan goed luisteren, plannen en organiseren en hebt overtuigingskracht.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2,5 jaar.

  • Het dienstverband is 2,5 jaar. Met ingang van 1 september 2024.
  • Een functieomvang van 8 uur per week (0,2 fte).
  • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 9 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 3.377,- en een maximum van € 4.640,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
  • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
  • Korting bij zorgverzekeraars.
  • Flexibele werkweek.
  • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
  • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
  • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
  • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

 

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Faculteit Technische Natuurwetenschappen

Met meer dan 1.100 medewerkers, waaronder 150 baanbrekende hoofdonderzoekers (principal investigators), en ongeveer 3.600 gepassioneerde studenten is de faculteit Technische Natuurwetenschappen een inspirerend wetenschappelijk ecosysteem. Onze faculteit richt zich op sleuteltechnologieën, zoals quantum- en nanotechnologie, fotonica, biotechnologie, synthetische biologie en materialen voor energieopslag en -conversie, en biedt oplossingen voor belangrijke problemen van de 21e eeuw. Daarvoor leiden we studenten op in brede bachelor- en specialistische masteropleidingen met een sterke onderzoekscomponent. Onze wetenschappers verrichten baanbrekend fundamenteel en toegepast onderzoek op het gebied van Life and Health Science & Technology, Nanoscience, Chemical Engineering, Radiation Science & Technology en Engineering Physics. We leiden ook de volgende generatie middelbare school docenten op.

Klik hier om naar de website van faculteit Technische Natuurwetenschappen te gaan.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • €3377—€4640 per maand
  • Universitair
  • TUD05165

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you