PhD-student SUCCEED: "Safely reducing colonoscopies using the CEDAR diagnostic algorithm"

PhD-student SUCCEED: "Safely reducing colonoscopies using the CEDAR diagnostic algorithm"

Geplaatst Deadline Locatie
21 mrt 17 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor het MLDS-SUCCEED project zoeken we per direct een (arts) onderzoeker. Je coördineert een multicenter gerandomiseerde studie om te onderzoeken in welke mate eerstelijns coloscopie verwijzingen veilig beperkt kunnen worden met het CEDAR-algoritme.

Functieomschrijving

Je draagt bij aan onderzoek gericht op het terugdringen van onnodige en uitgestelde eerstelijnszorg. Als (arts) onderzoeker in het door de Maag Lever Darm Stichting gefinancierde SUCCEED-project coördineer je een gerandomiseerde studie vanuit het UMC Utrecht in samenwerking met verschillende colonoscopiecentra in Nederland. In dit onderzoek wordt het gebruik van het CEDAR-algoritme vergeleken met de standaard diagnostische praktijk bij patiënten die door de huisarts zijn verwezen voor een colonoscopie. Het in het UMC Utrecht ontwikkelde CEDAR-algoritme schat het risico in op een darmaandoening waarvoor een colonoscopie nodig is van een patiënt met buikklachten. Dit gebeurt op basis van items uit de anamnese, samen met een ontlasting test voor bloed. Aanvullend zal de waarde van het bepalen van calprotectine in de ontlasting onderzocht worden. Eerder onderzoek liet zien dat ruim één derde van de huidige colonoscopie verwijzingen door het CEDAR-algoritme veilig voorkomen zou kunnen worden.

Je bent (mede) verantwoordelijk voor de opzet, uitvoer, en dataverzameling van de studie. Je beheert de databestanden voor dit project, voert zelfstandig statistische analyses uit en schrijft wetenschappelijke artikelen over de bevindingen. Deze studie wordt begeleid door de SUCCEED projectgroep met wetenschappers en clinici met relevante expertise. Het postgraduate MSc-programma epidemiologie, onderdeel van de Graduate School of Life Sciences, zal een onderdeel zijn van je promotietraject. De looptijd van het onderzoek bedraagt 40 maanden.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

Je beschikt over een relevante masteropleiding in de gezondheidszorg (bijvoorbeeld Geneeskunde of Gezondheidswetenschappen) en hebt aantoonbare affiniteit met wetenschappelijk onderzoek. Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden. Verder ben je resultaatgericht en zoek je de samenwerking met anderen om je doelen te bereiken. Je bent enthousiast, gedreven, analytisch, werkt accuraat en je beschikt over doorzettingsvermogen.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (36 - 36 uur) functie bedraagt maximaal € 5.292,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

Je komt te werken op het Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde, onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Je bent voor het onderzoek ingebed bij de onderzoeksgroep kankerepidemiologie. Je promotieteam zal bestaan uit dr. Sjoerd Elias, dr. Kristel van Asselt, prof.dr. Ben Witteman, en prof.dr. Niek de Wit. Het Julius Centrum voert multidisciplinair onderzoek uit naar hart- en vaatziekten, kanker, infectieziekten, en methodologie en zorginnovatie (www.juliuscenter.nl). Het is een toonaangevend en multidisciplinair onderzoekscentrum, waarin onder andere de afdeling Epidemiologie en Gezondheidseconomische evaluatie, en de afdeling Huisartsgeneeskunde en Verplegingswetenschap participeren.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €5292 per maand
  • Universitair
  • 2024-4490

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you