Promovendus infectieziekten epidemiologie

Promovendus infectieziekten epidemiologie

Geplaatst Deadline Locatie
21 mrt 10 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het UMC Utrecht en de UU bieden een boeiende PhD positie voor een kandidaat met een kwantitatieve achtergrond en affiniteit voor infectieziekten. In dit project analyseer je de verspreiding van aviaire influenza tussen watervogels en hobbydieren.

Functieomschrijving

Je bent werkzaam binnen een door ZonMw gefinancierd onderzoek over de verspreiding van aviaire influenza (vogelgriep) van watervogels naar hobbydieren en commercieel gehouden pluimvee. Het project is een samenwerkingsverband van het Julius Centrum van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) en de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht (UU). Partners zijn Wageningen Bioveterinary Research, Sovon Vogelonderzoek Nederland en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Je verzamelt gegevens van niet-commercieel gehouden vogels in Nederland, analyseert de data, en samen met collega’s ontwikkel en analyseer je transmissiemodellen voor de verspreiding van vogelgriep in Nederland.

Infectieziekten die van dier naar mens kunnen overspringen zoals vogelgriep en SARS-CoV-2 vormen een bedreiging voor de volksgezondheid. Voor optimale preventie en bestrijding is kennis nodig over welke dieren en mensen besmet kunnen worden, zodat monitoring en surveillance kunnen worden geoptimaliseerd. Dit project richt zich op een kwantitatieve risicobeoordeling voor transmissie van vogelgriep van watervogels via gehouden dieren naar de mens. Hiertoe gebruiken wij een risicostratificatie van grote tot kleinschalige dierhouderijen, waarbij rekening wordt gehouden met verschillen in de kans op contact en verspreiding tussen bron en tussengastheerpopulaties (soorten, aantallen, verdeling, contact met mensen). In dit project zal voor het eerst in detail naar kleinschalige dierhouderijen worden gekeken. In eerste instantie wordt informatie van risicopopulaties verzameld en geanalyseerd. Vervolgens wordt deze data geanalyseerd met transmissiemodellen in een situatie zonder en met vaccinatie en gerichte bioveiligheidsmaatregelen.

Een uitgebreide projectbeschrijving is beschikbaar op aanvraag.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

  • Je hebt een universitaire master afgerond met onderdelen waaruit een sterk kwantitatieve achtergrond blijkt, en je hebt interesse in infectieziekten en epidemiologie.
  • Je hebt affiniteit met verschillende vormen van dierhouderij en bent bereid om dierhouderijen te bezoeken en in gesprek te gaan met stakeholders.
  • Je kunt goed programmeren, bijvoorbeeld in R of Python.
  • Kennis en ervaring met moderne statistische methoden voor het fitten van dynamische systemen aan data strekt tot aanbeveling.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal of bent bereid om je hierin (verder) te bekwamen.
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je beschikt over doorzettingsvermogen, bent resultaatgericht, en je zoekt de samenwerking met anderen om je doelen te bereiken.

Ben je enthousiast geworden door deze vacature en wil je meer weten?

Stel je vraag per mail aan episecre@umcutrecht.nl of solliciteer via deze pagina.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (32 - 36 uur) functie bedraagt maximaal € 3.677,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

Je komt als promovendus te werken bij de Infectieziekten Modelleringsgroep van het Julius Centrum van het UMCU, en de Veterinaire Epidemiologiegroep van de Divisie Landbouwhuisdieren van de Faculteit Diergeneeskunde van de UU. Je begeleiders zijn Dr Michiel van Boven (UMC Utrecht) en Dr Francisca Velkers (Universiteit Utrecht). De Infectieziekten Modelleringsgroep is een team van circa 15 onderzoekers (stafleden, postdocs en PhD onderzoekers) en doet onderzoek naar de verspreiding van infectieziekten met behulp van transmissiemodellen en moderne statistische methoden. De Veterinaire Epidemiologiegroep van de divisie Landbouwhuisdieren is een team van circa 20 onderzoekers (stafleden, postdocs en PhD onderzoekers) en doet onderzoek naar epidemiologie en economie van dierziekten en zoönosen.

De UU en het UMCU verzorgen een MSc en postgraduate opleiding Epidemiologie. Deze opleiding kan deel uitmaken van je onderwijsprogramma en kan leiden tot registratie als Epidemioloog B.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • max. €3677 per maand
  • Universitair
  • 2024-4536

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you