Programmamanager Beter Gezond

Programmamanager Beter Gezond

Geplaatst Deadline Locatie
21 mrt 7 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Welkom bij Beter Gezond, waar we ons inzetten voor een gezondere samenleving door innovatie en preventie in de gezondheidszorg. Ben jij een ervaren programmamanager en gaat je hart sneller kloppen om preventieve zorg als integraal onderdeel te implementeren in talloze ziekenhuizen in Nederland, als onderdeel van het Integraal Zorg Akkoord (IZA)? Lees dan verder en ontdek wat Beter Gezond heeft te bieden, welke rol jij kunt spelen en hoe je een verschil kunt maken in de preventieve gezondheidszorg van morgen!

Na een ziekenhuisbehandeling staan patiënten er veelal alleen voor wat betreft het verbeteren van hun leefstijl. Dit gemis aan ondersteuning vergroot het risico op terugkerende behandelingen, wat zowel de gezondheid en levenskwaliteit van patiënten ondergraaft als de druk op de zorg vergroot. Het IZA stelt als doel dat iedere patiënt vanaf 2025 een passend leefstijlinterventie-aanbod ontvangt als onderdeel van de reguliere zorg.

Beter Gezond, een initiatief van Radboudumc, biedt zorgprofessionals hiervoor 1) een interactieve e-learning in leefstijlgeneeskunde en effectieve leefstijlgespreksvoering; 2) een VR-gesprekstraining voor praktische oefeningen en 3) regionale verwijsmogelijkheden via het landelijke verwijsplatform Beter Verwijs. Dit platform stelt zorgprofessionals in staat om patiënten eenvoudig te voorzien van passende en vergoede leefstijlinterventie, binnen hun eigen leefomgeving. Beter Verwijs kan worden geïntegreerd in zowel reguliere spreekkamers als opkomende leefstijlzorgloketten.

Je krijgt de verantwoordelijk voor de implementatie van Beter Gezond bij meer dan de helft van alle ziekenhuizen in Nederland in de komende paar jaar. Deze verantwoordelijkheid omvat onder andere:
  • Je creëert draagvlak voor de verdere implementatie van Beter Gezond bij collega-ziekenhuizen die reeds interesse hebben getoond en zorgt ervoor dat de gemaakte afspraken worden nageleefd. Dit vereist uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om snel in te spelen op diverse behoeften.
  • Je geeft mede (functionele) leiding en sturing aan Beter Gezond teamleden. Ervaring in leidinggeven of het managen van complexe projecten vormt een waardevolle bijdrage aan deze rol.
  • Je bent het aanspreekpunt en houdt toezicht op het proces voor de ontwikkelteams Vereniging Arts en Leefstijl, RMMBR en The Simulation Crew betreffende de e-learning en VR-gesprekstraining.
  • Je bent in staat om projectmatig te werken en weet praktijkervaring om te zetten in nieuwe beleidsinitiatieven. Hierbij maak je gebruik van data en ben je in staat deze plannen te presenteren aan diverse belanghebbenden.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Onze nieuwe collega heeft een afgeronde hbo/wo-opleiding en minimaal vijf jaar ervaring als programmamanager, bij voorkeur binnen de gezondheidszorg, waarbij je de context van ziekenhuizen goed kent.

Daarnaast herken je jezelf in ondertaand profiel:
  • Je brengt bewezen implementatievaardigheden met je mee en hebt ervaring in leidinggeven of het managen van complexe projecten.
  • Je communicatieve vaardigheden en energieke houding inspireren en motiveren anderen.
  • Je vermogen om diverse projectteams in goede banen te leiden, overzicht te houden, handen uit de mouwen te steken, obstakels te overwinnen en implementatiedoelen te bereiken, maken jou de ideale kandidaat.

Wij bieden je ook:
  • Een centrale rol met betekenis in het bevorderen van een gezondere samenleving.
  • Een innovatieve werkomgeving met veel vrijheid en persoonlijke groei.
  • Samenwerking met getalenteerde en bevlogen collega’s en experts in de gezondheidszorg.

Gaat je hart sneller kloppen van deze vacature, maar voldoe je nog niet aan het vereiste profiel dan nodigen we je alsnog uit om te solliciteren. We staan open voor een gesprek over mogelijke aanpassingen aan de functie en het bijbehorende takenpakket.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
  • Afhankelijk van kennis en ervaring een bruto maandsalaris in schaal 11 tussen de €4.498 en € 6.156 (fulltime). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en indien van toepassing op je functie 47% tot 72% onregelmatigheidstoelage.
  • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen. Ook inspirerend: via digitale learning spaces wissel je met collega’s kennis uit.
  • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Zo krijg je 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum én hebben we een healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan. Maak je een ingrijpende gebeurtenis mee? Dan staan ons bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach voor je klaar.
  • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen (van ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’), activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
  • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
  • Korting op je zorgverzekering én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten of een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag.

Werkgever

Radboudumc

Team Beter Gezond bestaat uit de product owner en developer voor Beter Verwijs, de zorgrelatiemanager die verantwoordelijk is voor de onboarding van leefstijlinterventie-aanbod op Beter Verwijs, de communicatiespecialist en de programmaleider. Als programmamanager werk je nauw samen met dit team.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Management; Patiëntenzorg: overig
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €4498—€6156 per maand
  • HBO
  • 191745-P1466889-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you