Directiesecretaresse - Bureau - KNAW

Directiesecretaresse - Bureau - KNAW

Geplaatst Deadline Locatie
21 mrt 9 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een zeer ervaren directiesecretaresse met gevoel voor verhoudingen en affiniteit met de wetenschappelijke wereld? Heb je ervaring met het ondersteunen van bestuurs- en directieleden en ben je gewend initiatiefrijk te zijn, zowel zelfstandig als in een team samen te werken en de juiste prioriteiten te stellen? Solliciteer dan naar de functie van directiesecretaresse bij het Bureau van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Dit ga je doen
In deze functie werk je voor de president van de KNAW en bied je ondersteuning bij de uitvoering van de taken van de afdeling Bestuurs- en Directieondersteuning van het Bureau van de KNAW. Je bent een aanspreekpunt van bestuur en directie, beheert complexe agenda’s, organiseert en coördineert in- en externe afspraken, vergaderingen en bijeenkomsten, plant inhoudelijke agenda’s, zorgt voor adequate en tijdig beschikbare informatie, verzorgt zelfstandig correspondentie en denkt actief mee over efficiënte en effectieve (administratieve) processen. Je bent onderdeel van een klein team van drie directiesecretaresses, dat een groei doormaakt naar een doelmatige samenwerking. Ook jij levert een bijdrage aan de professionalisering en teamontwikkeling.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit breng je mee
 • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring als directiesecretaresse, bij voorkeur in een vergelijkbare organisatie
 • Je hebt het vermogen tot analyse en prioriteitstelling en een uitstekende plannings- en organisatievaardigheid
 • Je bent proactief, accuraat, integer, zelfstandig en stressbestendig en hebt een flexibele werkhouding, gericht op service en zorgvuldigheid
 • Je kan goed samenwerken in een team en bent bereid om waar nodig taken van elkaar over te nemen
 • Je hebt gevoel voor (bestuurlijke) verhoudingen en bent je bewust van de effecten van jouw keuzes en handelen op de organisatie (organisatiesensitiviteit)
 • Je hebt uitstekende communicatievaardigheden en een uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, zowel in de Nederlandse als de Engelse taal
 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde opleiding tot (directie)secretaresse of executive office management
 • Je hebt een uitstekende kennis van Microsoft office tools en online vergadertools

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3.377 en maximaal € 4.640 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 9 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Het aanvragen van een VOG kan onderdeel uitmaken van de indiensttredingsprocedure.

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

Over het Bureau KNAW
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor tien nationale onderzoeksinstituten - en drie instituten die infrastructuur bieden voor onderzoek - die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.
Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken.

Afdeling

Bestuurs- en Directieondersteuning

Afdeling
Je bent onderdeel van de afdeling Bestuurs- en Directieondersteuning (BDO), een klein team van twee secretarissen en drie secretaresses van bestuur en directie. Dit team ondersteunt het bestuur en de directie van de KNAW onder meer door agendabeheer en de voorbereiding van vergaderingen en begeleiding en bewaking van de besluitvorming. De afdeling maakt onderdeel uit van het Bureau van de KNAW waar zo'n 130 mensen werken. Standplaats is Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 30.4—34.2 uur per week
 • €3377—€4640 per maand
 • HBO
 • 2081

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 29, 1011JV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you