Onderwijsassistent Library Education Support

Onderwijsassistent Library Education Support

Geplaatst Deadline Locatie
21 mrt 8 apr Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Jouw baan
Als (bijna/net) afgestudeerde master vind je het leuk om een half jaar werkervaring op te doen als Onderwijsassistent bij de bibliotheek van Wageningen University & Research.
Het team Education Support zoekt versterking bij het geven van onderwijs in informatievaardigheden aan BSc en MSc studenten, en het maken van (online) instructies en lesmaterialen. Afhankelijk van je interesse en beschikbaarheid kun je daarnaast bijvoorbeeld ondersteunen bij (landelijke) projecten voor onderwijsvernieuwing en het promoten van open en online lesmaterialen. Met deze baan krijg je een leuke inkijk in de werkzaamheden van een wetenschappelijke bibliotheek en werk je ook nog eens op het middelpunt van de Wageningse campus, namelijk in het Forumgebouw.
Jouw taken en verantwoordelijkheden als onderwijsassistent zijn:
 • ondersteunen van de collega’s in team Education Support in brede zin, bijvoorbeeld het inrichten van Brightspace en het nakijken van gemaakte opdrachten;
 • assisteren bij het maken en vernieuwen van e-learnings en andere lesmaterialen informatievaardigheden;
 • instructies informatievaardigheden begeleiden aan groepen studenten;
 • helpen van studenten bij het vinden en gebruiken van wetenschappelijke informatiebronnen en bij het gebruiken van reference management software zoals Endnote en Mendeley.

Jij gaat samenwerken met 7 enthousiaste informatiespecialisten/docenten in het team Education Support van WUR Library in Wageningen.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Jij bent gemotiveerd om studenten te helpen en begrijpt het belang van informatievaardigheden. Jij bent praktisch ingesteld en houdt van aanpakken. Jij hebt een proactieve houding bij het assisteren van collega’s, kunt goed samenwerken, en werkt resultaatgericht en zorgvuldig.
Ook beschik jij over:
 • een (bijna) afgeronde masteropleiding, bij voorkeur in een van de studierichtingen van Wageningen University & Research;
 • goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal;
 • als je zelf informatievaardigheden en/of de MOS Module YLI65100/ELS65100 hebt gevolgd is dat een pré;
 • ervaring met literatuuronderzoek is een pré.

Hier ga je werken
Met 66 medewerkers zorgt WUR Library voor een robuuste informatiedienst voor onderwijs en onderzoek. Bij het team Education Support staat de dienstverlening aan studenten en docenten van WUR centraal, waarbij je op dagelijkse basis een bijdrage levert aan hun studie- en werksucces.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Een aantal highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, extra vakantie / compensatie uren op te bouwen;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • uitstekende pensioenregeling via het ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van €2995 bij een volledige werkweek van 38 uur conform CAO Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke functie voor een periode van ongeveer 4-7 maanden en gemiddeld 16-24 uur per week.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.
Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 19e achtereenvolgende keer is gekozen tot de "beste universiteit” van Nederland.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.600 medewerkers (6.700 fte) en 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR
Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Natuurwetenschappen
 • max. 24 uur per week
 • HBO
 • P1467050-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you