Promovendus Financieel Recht

Promovendus Financieel Recht

Geplaatst Deadline Locatie
21 mrt 7 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Beschik jij (bijna) over een masterdiploma in de rechtsgeleerdheid, wil je graag een maatschappelijke bijdrage leveren en heb je in het bijzonder interesse in het financieel consumentenrecht? Dan zijn wij op zoek naar jou als promovendus bij het Instituut voor Financieel Recht (IFR) aan de Nijmeegse rechtenfaculteit! Als promovendus Financieel Recht verricht je onderzoek in samenwerking met de juridische beroepspraktijk. Zo draag je bij aan nieuwe inzichten binnen jouw vakgebied en word je klaargestoomd voor een volgende stap in de rechtspraktijk of de rechtswetenschap.

Het onderzoek dient betrekking te hebben op het financieel consumentenrecht. Als relevante onderwerpen voor een proefschrift kun je bijvoorbeeld denken aan beleggersbescherming in de financiële sector, consumentenbescherming bij kredietverlening of conflictoplossing bij financiële consumentengeschillen. Maar het IFR staat ook open voor een financieelrechtelijk onderzoeksvoorstel van jou.

Naast het verrichten van promotieonderzoek heb je verder geen onderwijstaken. Jouw aanstelling bestaat volledig uit onderzoekstijd. Gedurende het schrijven van het proefschrift treedt prof. mr. Danny Busch op als promotor en treedt mr. dr. Andrée Sikkema-Lenaerts op als dagelijks begeleider en copromotor.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je beschikt over een (bijna) afgeronde master in de rechtsgeleerdheid.
  • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met wetenschappelijk onderzoek.
  • Je hebt goede studieresultaten.
  • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
  • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen.
  • Je bent een enthousiaste collega met doorzettingsvermogen en wilskracht en beschikt over het vermogen tot het zelfstandig uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.
  • Je hebt bij voorkeur aantoonbare didactische vaardigheden of de bereidheid om dergelijke vaardigheden snel eigen te maken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Je krijgt in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst (1,0 fte) voor de duur van anderhalf jaar. Na een positieve beoordeling wordt dit verlengd met tweeënhalf jaar (vierjarig contact).

  • Je krijgt in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst (1,0 fte) voor de duur van anderhalf jaar. Na een positieve beoordeling wordt dit verlengd met tweeënhalf jaar (vierjarig contract).
  • Je salaris start met €3.226 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek en loopt op tot €3.720 in het 4e jaar (salarisschaal 10).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Afdeling

Als promovendus kom je te werken bij het IFR. Dit instituut verzorgt de masterspecialisatie Financieel Recht en verricht onderzoek over de volle breedte van het financieel recht, met inbegrip van de Europeesrechtelijke, privaatrechtelijke en toezichtrechtelijke aspecten.

Het IFR is onderdeel van het Onderzoekcentrum Onderneming en Recht (OO&R). In dit centrum hebben de rechtswetenschap en de juridische praktijk hun krachten gebundeld. Naast de Faculteit der Rechtsgeleerdheid participeert in het OO&R een aantal toonaangevende advocaten- en notariskantoren en bedrijven.

Specificaties

  • PhD
  • Recht
  • €3226—€3720 per maand
  • Universitair
  • 22.003.24

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you