PhD-kandidaat Implementatie leefstijlgeneeskunde voor kinderen in de eerstelijnszorg

PhD-kandidaat Implementatie leefstijlgeneeskunde voor kinderen in de eerstelijnszorg

Geplaatst Deadline Locatie
22 mrt 7 apr Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De meeste eerstelijnszorgprofessionals zijn gemotiveerd om leefstijlzorg te bieden aan kinderen. Echter, motivatie lijkt niet de doorslaggevende factor te zijn bij het omzetten van deze intenties naar daadwerkelijk handelen. Waarom is dat zo? En waarom verbeteren gespreks- en vaardigheidstrainingen vaak niet significant de uitvoering van leefstijlzorg in de praktijk? In dit promotieproject ga je onderzoeken of een potentieel baanbrekende implementatiestrategie wel de doorslag kan geven. Deze strategie is gericht op emotionele regulatie, specifiek op 'automatische affectverwerking' en 'gelijkmoedigheid'. Zie jij jezelf al helemaal als PhD-kandidaat voor dit onderzoek? Solliciteer dan snel!

Functieomschrijving

Als PhD-kandidaat ga je onderzoeken hoe we eerstelijnsprofessionals kunnen ondersteunen om meer te doen aan leefstijlzorg (o.a. overgewicht- en rookpreventie) bij kinderen tussen de 0-21 jaar.

In dit promotieproject ga je onderzoeken of een potentieel baanbrekende implementatiestrategie wel de doorslag kan geven. Deze strategie is gericht op emotionele regulatie, specifiek op 'automatische affectverwerking' en 'gelijkmoedigheid'.

Automatische affectverwerking verwijst naar hoe inherente, interne (bijvoorbeeld gedachten, overtuigingen) en externe oordelen (bijvoorbeeld sociale ontmoetingen, contextfactoren) onbewust ons gedrag bepalen. Of en in welke mate een professional in staat is deze zogenaamde 'oordeelcycli' te onderbreken, wordt onder andere bepaald door hun mate van 'gelijkmoedigheid' (equanimity). Gelijkmoedigheid wordt gedefinieerd als 'het vermogen om standvastig te blijven ten opzichte van doelen, ondanks mentale activiteit en contextuele barrières'. De hypothese is dat het bevorderen van gelijkmoedigheid professionals in staat zal stellen oordeelcycli te doorbreken, en waardegericht in plaats van emotiegericht te handelen. Bovendien kan het ontwikkelen van gelijkmoedigheid een bredere impact hebben op het werkplezier en het welzijn van professionals.

Voor dit onderzoek zul je intensief samenwerken met zorgprofessionals, en zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek gaan doen. Je gaat een interventie ontwerpen om implementatie van leefstijlzorg te verbeteren, en een stepped-wedge RCT uitvoeren om resultaten te evalueren.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

·         Een afgeronde opleiding geneeskunde, psychologie, gezondheidswetenschappen of een vergelijkbare studie.

·         Affiniteit met leefstijlgeneeskunde, mindfulness/MBCT/equanimity, en eerstelijnszorg.

·         Vermogen om wetenschappelijke resultaten effectief te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.

·         Gedegen analytische vaardigheden.

·         Goed in het behouden van overzicht en plannen.

·         In staat om effectief te werken in een interdisciplinair team, en de voorkeur geeft aan variatie boven de hele dag achter een bureau zitten.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: duur project.

Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald als PhD-kandidaat of als arts-onderzoeker. Als PhD-kandidaat bedraagt je salaris € 2.901,- in het eerste jaar en € 3.677,- in het laatste jaar (schaal Pro). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband. Als arts-onderzoeker bedraagt je salaris minimaal € 3.359,- en maximaal € 5.292,- (schaal 10, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

At the Leiden University Medical Center, we continuously work on improving patient care. We invest in groundbreaking, international research and work with the latest equipment. Together with our team of doctors, medical specialists, teachers, academic researchers and supporting staff, we aim for the best quality in health care, education and international research. And we need you to realize our goals!

Afdeling

Public Health & Eerstelijns Geneeskunde

Je zult deel uitmaken van de afdeling Public Health & Eerstelijns Geneeskunde (PHEG). De afdeling PHEG van het LUMC is zowel gevestigd in Leiden als op de Health Campus in Den Haag. Onze missie is bij te dragen aan een optimale gezondheid en kwaliteit van leven voor mensen in hun eigen woon- en leefomgeving, buiten het ziekenhuis. We leiden basisartsen, huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde op en dragen met onze vier vakgebieden bij aan wetenschappelijk onderwijs en onderzoek op het gebied van de huisartsgeneeskunde, ouderengeneeskunde, sociale geneeskunde en medische antropologie. Ons onderzoek richt zich op proactieve zorg en preventie bij diverse bevolkingsgroepen (zoals jeugd en ouderen) en in meerdere medische aandachtsgebieden (zoals hart- en vaatziekten, diabetes, mentale gezondheid en infectieziekten). Kenmerkend voor ons team is een open-minded, warme en ambitieuze sfeer, waarbij we waarde hechten aan een gezonde balans tussen werk en privé.

Specificaties

  • PhD
  • max. 36 uur per week
  • €2901—€3677 per maand
  • Universitair
  • C.24.LO.BK.48

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you