Eindredacteur COTAN

Eindredacteur COTAN

Geplaatst Deadline Locatie
22 mrt 9 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het NIP zet zich dagelijks in voor de psycholoog als professional én voor de psychologie als vak. Wil jij bijdragen aan de kwaliteit van tests en testgebruik in Nederland en ben je goed in beoordelen van psychometrische aspecten van testdiagnostiek? Word je graag onderdeel van het Nederlands Instituut van Psychologen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Je bent (mede) verantwoordelijk voor de beoordeling van de kwaliteit van een breed scala aan (psychodiagnostische) instrumenten. Je verwerkt de inhoudelijke beoordelingsformulieren van meerdere beoordelaars tot een consensusvoorstel en bewaakt de consistentie over beoordelingen heen. Je doet de eindredactie van testbeoordelingen. Je verzorgt de correspondentie op het gebied van verweerschriften van testuitgevers- en auteurs.

Je neemt deel aan (de organisatie van) bijeenkomsten, zoals de COTAN vergaderingen en de jaarlijkse COTAN beoordelingsmiddag. Deze bereid je voor met agendapunten en notities over specifieke beoordelingskwesties.  

Je bent een vraagbaak voor testgebruikers en andere geïnteresseerden over ontwikkelingen op testgebied. Ook houd je het COTAN Beoordelingssysteem voor de kwaliteit van tests up to date. Je geeft mede vorm aan het beleid van de COTAN en hebt een adviserende rol t.a.v. het NIP-bestuur over testgebruik, bevoegdheidsvraagstukken en overige zaken t.a.v. tests.

Specificaties

Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

Functie-eisen

Jouw profiel

We zijn op zoek naar een kandidaat met een voltooide (Research) Master en met een sterke achtergrond in statistiek, testconstructie en psychometrie. Interesse in en kennis van psychodiagnostiek is daar een mooie aanvulling op. Een (bijna) afgerond promotieonderzoek op dit terrein of praktijkkennis over psychodiagnostiek is natuurlijk een extra voordeel in deze rol.

Als collega in een klein team zoeken we een sociaal persoon die zowel verbaal als schriftelijk sterk is (in de Nederlandse taal) en accuraat werkt.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Wat bieden we jou?

Voor deze rol zijn verschillende contractvormen bespreekbaar; een jaarcontract, als zelfstandige of via detachering. De functie kent een salarisbandbreedte van €4500 tm €5600,- op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur. Inschaling vindt plaats op basis van geschiktheid en ervaring. 

Daarnaast krijg je een eindejaarsuitkering van 4% en 28,5 vakantiedagen o.b.v. 40 uur, een NS-business card voor je woon-werktraject en dienstreizen, een gunstige pensioenregeling en een laptop in bruikleen. Je krijgt een fijne werkplek op Het Nieuwe Kantoor (HNK) aan de Arthur van Schendelstraat in hartje Utrecht. We werken hybride 50/50 en ook daarin word je gefaciliteerd.

Werkgever

Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

Het NIP is met ruim 17.000 leden al 85 jaar de grootste beroepsvereniging van psychologen in Nederland. Wij zetten ons in voor de psycholoog als professional én voor de psychologie als vak. Dit doen we door de professionele standaard van de psychologen hoog te houden en de psychologie stevig op de kaart te zetten. Met ca. 45 medewerkers behartigt het NIP de belangen van de leden en biedt tevens ondersteuning en advies. Denk hierbij aan beroepsethiek, veranderingen in het zorgstelsel, kwaliteit en opleiding.

Onze brede beroepsvereniging omvat secties en kamers in het gehele vakgebied en op alle beroepsniveaus. Van Gezondheidszorg tot Arbeid & Organisatie en van Kinder- en Jeugd psychologie tot Sociaal en Economische psychologie. Door onze omvang en brede expertise – gedreven vanuit de vakinhoud – zijn we bovendien een serieuze gesprekspartner met uiteenlopende (internationale) instanties (bijv. International Test Commission), universiteiten, ministeries, politici en natuurlijk ook met andere beroepsverenigingen. 

Afdeling

Commissie Testaangelegenheden (COTAN)

De Commissie Testaangelegenheden (COTAN) van het NIP heeft als missie het bevorderen van de kwaliteit van tests en testgebruik voor psychologen in Nederland. Dit doet zij onder andere door het beoordelen van de kwaliteit van een breed scala aan (psychodiagnostische) instrumenten en door het opstellen van standaarden over het gebruik van instrumenten. Verder informeert de COTAN testgebruikers en andere geïnteresseerden over ontwikkelingen op testgebied. De COTAN bestaat uit een diverse groep professionals met expertise op het gebied van testconstructie, psychometrie en/of psychodiagnostiek en wordt bij haar werkzaamheden ondersteund door een eindredacteur testaangelegenheden (tevens COTAN-lid). De COTAN is momenteel in transitie en in het komende jaar kun je hier mede vorm aan geven.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Economie; Gedrag en maatschappij; Natuurwetenschappen; Techniek
  • max. 40 uur per week
  • €4500—€5600 per maand
  • Universitair
  • AT PSYNIP 20240322

Werkgever

Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Arthur van Schendelstraat 650, 3511 MJ, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you